Ülkemiz güzel bir ülke mi?

Haklısınız. Yozlaşmaya başlıyoruz. Ben son nesil olduğum için şanslıyım sokağa çıktım oynadım gece saklambaçta korka korka sayı saydım. Benden sonrakilerin yaşamaması çok üzücü. Aile kültürümüz, arkadaşlarımız çok kötü bir yola girdi ülkecek. Yeni yılda herkes bir şeyler yapardı aileler toplanır film, dizi izlerdik çay içerdik ama şimdi sanki herkes kendi yoluna girmiş tek başına yaşıyor gibi. Eskiden sokakta teyzeler toplanırdı dedikodu yaparlardı sınav sonuçlarını karşılaştırırdı ve çekirdek çitlerdi, hepsi güzeldi.

Bende yetiştim Allah'tan o son nesile.
 
Dunya coraklasiyor sadece Anadolu degil. Amerika'da da California collesiyor, Cin'de ayni sekilde collesiyor. Colorado nehiri kuruyor mesela bu Anadoluyla alakali degil Dunya'nin degisiminden kaynakli.
Agacım Anadolu yazıldığı için yazdım bu dediklerin Anadolu'nun çoraklaşmadığı anlamına gelmiyor evet mevsimler değişiyor,iklim değişiyor aksini iddia etmiyorum zaten. Buradaki asıl sıkıntı şu "insanlar üretim yapmayarak toprağı olduğu gibi bırakıyor ya da yakıyor çünkü karşılığını almıyor."
 
Arkadaşlar ülkemiz güzel mi? Güzellik derken yani havası, manzarası, suyu, yemek kültürü, insanları -sıkıntı olacak tek yer burası bence-, doğası gibi gibi şeyler bakımından diğer ülkelere kıyasla güzel mi? "bir başkadır benim memleketim" şarkısına denk geldim uzun zaman sonra ve bu soruyu sordum kendi kendime siz ne düşünüyorsunuz?

Tarihiyle yemekleri Anadolu insanının sicakligını
Ekonomik olarak zayifiz ama diger milletlerden daha üstün bir milletiz.
 
Aslında tam bir cennet, imkanı olan için. Çalışmak için doğru bir ülke değil, adı sayılır bir firmada çalışmadığın sürece günlük yaşarsın.
 
Çok değişiyor ya.
Nüfus kalabalığından hiçbir doğanın tadı kalmadı.
Güzellik vs dersen paran varsa her yer güzel. Güzel bir sahil mi gördük kapatın çökün oraya girenden para alın sistemi var.

Yemek kültürü de çok değişken bir durum. Ben şahsen kıyma hariç et sevmiyorum. Egeleyim sebze de çok sevmiyorum. Ama sevende çok insan vardır.

İzmirde yaşıyorum. 5 yıldır denize gitmedim. Tatil yapamadım. Yemişim 3 tarafı denizlerle kaplı ülkeyi.
 

Geri
Yukarı