Ülkemizde kadınlara neden pozitif ayrımcılık uygulanmalı?

Eğer bunda ciddiyseniz kadınların nafaka ile bedava para almasını değil erkeklerke aynı işte çalışabildiğinizi savunurdunuz. Sonuçta nafaka ile birisine mecbursunuz.

Bakın hocam ben size en mantıklı çözümü sunayım. Eğer gerçekten eşitlik istiyorsanız erkeğin sahip olmaması gereken hakları elinden alırsınız. Kadının sahip olması gereken hakları verirsiniz. Bunu yapmak söylemesi kadar kolay değil tabii ki. Fakat bu böyle yapılır. Kadına da sahip olmaması gereken hakları vererek eşitlik sağlayamazsınız. @359149

2-3 çürük erkek yüzünden erkeklerin mi haklarını alalım diyorsunuz o zaman?
Nerede erkeklerin haklarını alalım dedim? Nerede erkeklerin haklarını azaltalım dedim?
Misal memleketteki çocukların 5 milyonu hiç okula gitmiyorsa, bu hiç okula gitmeyenlerin de 4 milyonu ne hikmetse kız çocuğu ise kız çocuklarının okula gönderilmesi için ailelere “daha ciddi” baskı yapmak pozitif ayrımcılıktır. Ama mevzuyu anlamamakta ısrar edenler bunu pekala “Erkek çocuklar bu memleketin evladı değil mi?” gibi yorumlayabilir.
Lol. Ayrımcılık yapmak yerine ya cezaları doğru düzgün uygulayın ya da halkı eğitin. Ayrımcılıkla kimse hiçbir yere varamaz.

Sunucular çöküyor, site çook yavaş.
Evet site çok yavaş şuan. Halk eğitmek, hukuk sistemini düzeltmek on yıllar alacak bir mevzu.
Bir çoğumuz okuduk ve ona göre yorum yaptık. Cinayet var diye pozitif ayrımcılık yapacak kadar cahil veya at gözlüklü olmayın. Önce tartışmayı öğrenirseniz fikrinizi ciddiye alacağım. Ortaya mesaj yazıyorsunuz direkt.
Tek mevzu cinayet mi sence?
Evet yolda birini tacizci deyip suçlarsa erkek ev hapsi alacak.
Nerede buna benzer bir öneri sundum? Taciz eden erkek veya kadın olursa ağır cezalar verilmeli. Tabii ikisinde de kanıtlanması durumunda.

LOL. Ayrımcılık yapmak yerine yta cezaları doğru düzgün uygulayın ya da halkı eğitin. Ayrımcılıkla kimse hiçbir yere varamaz.
Zihniyeti değiştiremediğin müddetçe bu dile getirdiklerini kolayca gerçekleştiremezsin. Kuru kuruya ”Ayrımcılıkla kimse hiçbir yere varamaz, LOL” diyerek olmuyor.

Diyelim ki bir mucize oldu ve değişti; halkı duyarlılık bakımından rasyonel bir standarda taşıyıp stabil tutsan bile, dediklerini sağlayabilmek için hâlâ en az 40-50 yıl gerekiyor ki bunlar da çok iyimser tahminler.

Pozitif ayrımcılık sağlanmalı.

Ya kilitleyin konuyu moderatör hocalarım bomboş bir yere gidiyor bu konu. Vallahi işe yaramıyor bu konuları açmak. Herkes bildiğini okuyor. Yeniliğe açık kimse yok. Bu dünyayı değiştirmek için uğraşmayın. Değişmeyecek kocaman bir kitle var. Algı kapasiteleri sıfır. Asla bildiklerini değiştirmezler. İmkansız ya. Toplumda düzgün insanlar olsa böyle konular bu kadar önemsenmez. Annesinden doğmuş hemen fikir edinmiş. Değiştirmez artık. Bomboş işler bunlar. Gereksiz yani. Değişmeyecek bu insanlar. Artık umudumu kestim bu toplumdan. Grönland'a gidip orada yaşamak emin olun daha kolay olacaktır. Bu insanlarla birlikte yaşamaktansa orada yaşamayı tercih ederim. Kadınları öldürün gitsin. Artık ne yasa var, ne kural var, ne karşı çıkan var, ne ne yaptığını düşünmeye çalışan var, ne insanlığı savunan var. Rahatsınız artık, sorun yok. Ceza da umrumda değil. Ülkemde de girdiğim forumda da kendi düşüncelerimi açıklayamayacaksam ne önemi var ki toplumun? Artık bıraktım bu işleri. Bu neslin de bu toplumun da değişmesi imkansız. Kula kulluk eden insanlıktan ne bekleyebilirsin ki?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı