Ülkemizde neden çok fazla İslam düşmanlığı var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunun gibi insan(!)lar yüzünden.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İnsanlar elma ile armutu ayırsa bunun gibi insanlar yüzüden İslam kötülenmezdi. Türkler genel olarak her konu da böyle.
 
Anlayamıyorum işte. Bir başkasının veya bir yöneticinin kötü olması, onun inandığı dine inanan herkesi bilgisiz, cahil birisi yapmaz ki. Her dinde cahil diyebileceğimiz insanlar var lakin neden sadece bu insanlar üzerinden dine kılıf giydirilmeye çalışılıyor.

Dediğiniz şeyler ile İslam düşmanlığı olan birisi bize cahil diyor. Lakin bana kalırsa en büyük bilgisizler kendileri. Nasıl olurda bir kısmın bilgisizliğini tüm bir inanışa giydirmeye çalışırsın.
İslamın kötü kullanılması --> Milletin islamı araştırması --> Araştırdıktan sonra başka dinlere yönelme/ateist olma.
 
Ülkede siyasal islam falan yok yahu. Siyasal islam diye kılıf giydirilip yapılan yolsuzluk var. Bu islam düşmanı dediğin kişilerin çoğu da islamın bu islamı kullanan arkadaşların yaptıklarını tasdiklediğini ve bunlardan oluştuğunu sanmasından oluşuyor. Ben çok gördüm 5 vakit namaz kılıp, kur an okuyup islam adı altında yolsuzluk yapanların yaptıklarını doğru bulmayanları. Daha çok islam düşmanlarının cahilliğinden diye düşünüyorum
 
Arkadaşlar bir sürü sebeb saymış onlara bende bir tane ekleyim herkesden kendi dinlerine saygı bekleyip ateisti deisti vb dinleri aşağılayıp yadırgadıkları için.En basit örnek avrupada kapalı bir kadın bir problem yaşarsa yaygaranın en büyüğü oluyor ama burda bir kadın açık giyinince deprem oluyor kadına yumruk geliyor. :)))))))))))))))
 
Ülkemizde dinin arkasına saklanıp her türlü kirli iş yapılması.
Ardından insanların inancının zayıflaması, çünkü insanlar dinin ne olduğuna değil nasıl işlediğine bakar çoğunlukla. Ülkemiz şu anda Siyasal İslamiyetçilik (Sözde, bana soracak olursanız direkt din üzerinden sömürü derim) üzerinden ilerleniyor.
Ee? Sonucunda ne oluyor?

İnsan araştırıyor, inandırıcı ve mantıklı gelmeyince de Ateist vs. oluyor.
Bizzat ben de o kadar araştırdım ve hiçbiri ne mantık ne de inandırıcı gelmedi. Haliyle şu anda Ateist bir kesimim, ancak Ateist olmam insanların inançlarına saygı duymadığım anlamına gelmez. Aksine herkes kendi inancını yaşasın kafasındayım, lakin din üzerinden insanları kandırıyorlarsa işte o zaman saygı duymam çünkü bu düpedüz hırsızlıktır ve bir yalandan ibarettir.

Günün sonu yine iki tarafın kavga etmesine dönüyor, halbuki özellikle Müslüman kesim saygı gösterse (Evet saygı gösteren var, lakin toplumun %60-70'i hala saygı göstermiyor ve karşı tarafın saygı göstermesini istiyor. Öyle bir dünya yok maalesef, saygı göstermeyene saygı göstermem) bunların hiçbiri olmayacak.
İki taraf birleşirse ve özellikle Müslüman taraf gözlerini açarsa, neyin ne olduğunu görürse şu anki durumun olmaması için her şeyi yapabiliriz. Emin olun kimsenin inancında vs. değiliz, sadece saygı görmediğimiz zaman saygı göstermiyoruz. Çünkü bizim inançsız olduğumuzu söyleyip, küfür ve aşağılayıcı sözler söyleniyor. Bu bizim gücümüze gidiyor, ardından biz tepki gösterince kendilerine göre yine suçlu oluyoruz.
 
Hiç okuduğu kuranı anlayan var mı? Daha doğrusu o Müslüman'ım diyenler kuran okumayı biliyorlar mı? Çoğu sadece camiye gidiyordur sohbet ediyordur. Kıraathanede taş kırıyordur çay içiyordur. Bu kadar. Zaten alım gücü düşük. Bir de şansına kurban bayramında et bulabiliyorsa imamın da umurunda olmaz zaten bu tür durumlar. Maaşını alıyor keyfine bakıyor devlet her şeyini karşılıyor onun nasıl olsa.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı