Ülkemizde neden her şey çok pahalı?

Yerli üretim olsa bile çoğunda ithal parça ve yazılım kullanılıyor bu yüzden ₺ değersizleştikçe mal yerli bile olsa fiyat artışı görülüyor. Zaten komple ithal mallara zaten bir şey demiyorum. Şimdi ithali azaltmak için ek vergi getirildi daha da pahalandı her şey. Bir de bu işin enflasyonu var. Kısacası bir kriz dönemindeyiz. Birkaç aya Covid-19 dönemi bittiği zaman bilanço tam belli olur. Ekonomi durumu daha da kötüleşebilir. Betona yatırım yapmayı 50 yıl boyunca durdurursak belki ekonomi rayına tekrar oturabilir.
 
Tek bir resimle anlatmak gerekirse.😯
images.jpeg
 
Beğenmiyorsanız diğer ülkelere göç edip oradaki kapitalist düzenin içindeki en alt tabakadan başlayabilirsiniz. Her şey uzaktan bakıldığı gibi değildir. Oralarda dasağlık gibi daha önemli ihtiyaçlara önem verilmiyor. Türkiye'de açlıktan ölen yok lakin orada sigortası olmadığı için sağlık ihtiyacını almadığı için ölenler var.

Söylediklerine sadece güldüm cevap bile vermek istemedim.
 
Beğenmiyorsanız diğer ülkelere göç edip oradaki kapitalist düzenin içindeki en alt tabakadan başlayabilirsiniz. Herşey uzaktan bakıldığı gibi değildir. Oralarda dasağlık gibi daha önemli ihtiyaçlara önem verilmiyor. Türkiyede açlıktan ölen yok lakin orda sigortası olmadığı için sağlık ihtiyacını almadığı için ölenler var.
Ne? İroni değil mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı