Ülkemizde sapıklar neden bu kadar fazla?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birinin kendinize baktığını anlamak için ona odaklanmanız gerekmiyor.

Anladım. Ben yine de yüze bakmanın taciz olarak değerlendirilmesini mantıklı bulmuyorum. Zaten yüze uzun süre bakılması suç değil.
Sanırım biraz yanlış bir tabir olmuş. Yüze kısa süreli bakmak taciz sayılmaz. Bir keresinde bir arkadaşımla bankta otururken bir suriyeli uzun uzun bana baktı. Ben onu rahatsız ettiğim için değil bakarken gülüyor gibiydi. Ben rahatsız ettiğim için bakmadığından adım gibi eminim. Onu da o yüzden yazdım. bazı arkadaşlar yanlış anlamış pardon.

Sanırım biraz yanlış bir tabir olmuş. Yüze kısa süreli bakmak taciz sayılmaz. Bir keresinde bir arkadaşımla bankta otururken bir suriyeli uzun uzun bana baktı. Ben onu rahatsız ettiğim için değil bakarken gülüyor gibiydi. Ben rahatsız ettiğim için bakmadığından adım gibi eminim.
Dövüş sanatları hem sağlık hemde kişinin kendisini korumasında iyi bir rol oynuyor ülkede kadına şiddette cevapsız kalınıyor diye bağıranlar eline sopa alıp buna sebebiyet veren şahısları yatalak hâle getirebilir sonuçta ceza yokmuş

Hâlâ komik değil yoksa ben mi anlamıyorum

Efendim forum kuralları gereği saygı kuralları çerçevesinde size durumu izah etmem gerek. Ama lütfen beni zor durumda bırakmayın. Burada hiç kimse "ay ben güzelim" demiyor. Yüze bakma olayında durumu yanlış izah ettiğim için zaten özür diledim. Ve lütfen bu durumları yaşamayan biriyseniz bile anlayış göstermeye çalışın. Büyük ihtimalle babasının aldığı bilgisayarda akşama kadar oyun oynayıp evde kimse olmadığında bir şeyler izleyen 13 yaşındaki tiplerdensiniz. Sizden son ricam, hakkında bilgi sahibi olmadığınız konularda yorum yapmayın ve bir şeyi yanlış anlamış olabilirseniz "acaba böyle mi demek istedin" diye sorun. Sizi burada terbiye edemem. Ki görünüşe göre istesem de yapamam. Kimse yapamaz.

Ekonomi, dinin yanlış kullanılıp baskı yapılması, eğitim, kültür, yanlış geçen ergenlik dönemi, aile vb birçok etken var ve bu ülkede bu sorunlar çok fazla maalesef.

1 ila 5 saniye arasında rahatsız olmazsın da sürekli adam yüzüne melül melül bakıyorsa bir sorun olduğunu anlarsın.
Anladım. Sapıkların çoğalması konusunda bir fikrim yok ama erkekler tacizi kadınlardan farklı değerlendiriyor gibi geliyor bana. Kadınların sapıklık dediği şeylerde roller değişince normalleşiyor. Demek istediğim kadın birisini kesiyor olsa erkek rahatsız olmaz aksine mutlu olur. Bunu da şuna bağlayacağım, size bakanlar taciz niyetiyle bunu yapmıyor olabilir yani. Tâbi ne olursa olsun bunun iyi bir şey olduğunu söylemem mümkün değil. Ki erkek olarak karşı cinsin normallesmis tacizinden ben de rahatsız oluyorum, o sebeple sizin yakindiginiz şeyi anlıyorum ve hak veriyorum(bana yapılmasından ziyade erkeklerin taciz olan şeyleri onaylaması hatta bunlara sevinmesinden rahatsızım). Ama işte kime ne anlatayım? Neyse bence buna(bakmaktan ötesine) en mantıklı çözüm bireysel silahlanma. Bedeniniz de mülkiyetiniz ve bunu korumalısınız. Her laf atanı çekip vurun demiyorum. Sadece fiziki koşullarınizi erkeklerle denk hale getirin. Çoğu erkek hemcinslerine nasıl dayak yememek için bakamiyorsa ya da laf atamiyorsa kadınlar da bundan yararlanmali.

Anladım. Sapıkların çoğalması konusunda bir fikrim yok ama erkekler tacizi kadınlardan farklı değerlendiriyor gibi geliyor bana. Kadınların sapıklık dediği şeylerde roller değişince normalleşiyor. Demek istediğim kadın birisini kesiyor olsa erkek rahatsız olmaz aksine mutlu olur. Bunu da şuna bağlayacağım, size bakanlar taciz niyetiyle bunu yapmıyor olabilir yani. Tâbi ne olursa olsun bunun iyi bir şey olduğunu söylemem mümkün değil. Ki erkek olarak karşı cinsin normallesmis tacizinden ben de rahatsız oluyorum, o sebeple sizin yakindiginiz şeyi anlıyorum ve hak veriyorum(bana yapılmasından ziyade erkeklerin taciz olan şeyleri onaylaması hatta bunlara sevinmesinden rahatsızım). Ama işte kime ne anlatayım? Neyse bence buna(bakmaktan ötesine) en mantıklı çözüm bireysel silahlanma. Bedeniniz de mülkiyetiniz ve bunu korumalısınız. Her laf atanı çekip vurun demiyorum. Sadece fiziki koşullarınizi erkeklerle denk hale getirin. Çoğu erkek hemcinslerine nasıl dayak yememek için bakamiyorsa ya da laf atamiyorsa kadınlar da bundan yararlanmali.

Ben demek istediğinizi anladım iki tarafta sorunlu ve bundan herkes zarar görüyor bazen karşıya laf etmeden önce kendine çekidüzen verip haklı olabilecek hâle gelmek lazım.

Benim satırlarca yazıyla anlatmak istediğimi tek bir videoyla özetlemişsiniz, Allah razı olsun hocam :)

Edebiyat böyledir 3 saniyelik şeyi 3 dakikalık uzatırsın sonuç gene aynı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı