Müthiş potansiyelimiz, harika coğrafyamız, üstüne zehirler döksen yine de tohum verecek topraklarımız, şanlı bir tarihimiz var. İki siyasal islamcıya ülkeni satacaksan, sorumsuzsun demektir.
Var mı başka sorun? Yoksa seve seve umuda yolculuk furyasına katılıp kamplarda 5 10 euro için çalışmaya gidebilirsin.
Sadece iki siyasal İslam'cı mı sanıyorsun olayı? Dostum çok dar düşünüyorsun ayrıca kamp ne alaka?
Keyfin bilir, ben diyeceğimi dedim.
Oturup da sana "gitme ne olur?" diyecek halim yok, ülkenin de sana ihtiyacı yok gitmek istediğine göre.
"Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir."
Ben şahsen ne zaman siyasilere değil de ülkeme küsecek olsam, bu kısmı tekrar tekrar okurum.
İyi o zaman sana hayatta başarılar.