Uzun Vadede AMD İşlemci Mi Intel İşlemci Mi?

bloudosia

Kilopat
Merhabalar, yaklaşık 3-4 ay içinde yeni bir bilgisayar toplama planım var. Bu bilgisayarda ya şuanlık Ryzen 5 3600 alıp Ryzen 7 4. nesil işlemcisi ile sonra değiştireceğim, ya da Ryzen 7 3700x - 3800x alacağım şuanda AMD tabanında. Intel tabanında ise i7 9700k düşüncesindeyim. Sizin fikirleriniz neler? Amacım bu senelerde işlemciyi yüksek tutup ekran kartını 2060 alıp, 2100 serisinde -alırsam- çok güçlü bir ekran kartı alacağım. Bu fikirler dahilinde sizce en mantıklı karar nedir?

Oyun performansında her zaman Intel daha iyidir. Bunun sebebi tekli çekirdek performansı olarak adledilir. Sebebi budur evet. İmkanım olsa oyun için Intel'den şaşmam. Ancak fiyat/performans ve uygun fiyat için AMD.

Tamam. Teşekkürler cevap yazdığınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 3600 aldıktan sonra, 4. nesilde de işlemci değiştireceksin diye bir kural yok. Bu kadar tüketim çılgını olma.

Ben işlemcimi 2 nesil sonra değiştirdim, Ryzen 5 1600 vardı. Onu da 3. nesil ile birlikte tekli çekirdek performansı ciddi anlamda gelişti ve 1440p ekran ile RTX 2080'e geçtim diye değiştirdim.

Ryzen 5 3600 de alsan, Ryzen 7 3700X de alsan ileriye dönük bir sistem olur. Şu an Ryzen 5 3600 fazlasıyla güçlü. Önceki nesilde yer alan Ryzen 7 2700X'ten daha iyi, daha ne olsun?

Şimdi Ryzen 7 3700X alsan, 4. nesil Ryzen 5 4600 (olası ismi) ya ondan daha iyi olacak ya da kafa kafaya performans gösterecek. O yüzden boşuna masraf yapma. Aralarındaki 1.200 TL farka değmez. Eğer çok fazla render ile uğraşıyorum dersen, Ryzen 7 3700x alabilirsin fakat dağlar kadar fark göremezsin.

Şimdi gelelim Jahrein vb. kişiler Intel öneriyor diyen vatandaşlara... Yahu birileri sizin düşünmenizi mi engelliyor, yoksa bilerek mi yapıyorsunuz? Jahrein kim, wtcn kim? Allah aşkına, birisi bana bu arkadaşların uzmanlık alanlarını anlatsın. Yok yayıncılar Intel kullanıyormuş da yok bilmem ne. Rampage kullanan yayıncı da var. Eminim onu da kullanıyorsunuzdur. Kaldı ki ben yayınlarımı Ryzen 5 1600 ile yapıyordum. Tekli çekirdek performansı çok iyi olmamasına rağmen, 1080p'de yüksek ayarlarda yağ gibi akıcı yayın yapıyordum. Ayrıca yayın Intel ile yapılmaz, AMD ile yapılır. Bunu öğrenin. Çünkü AMD'nin çoklu çekirdek performansı daha iyidir ve izlek sayısı daha fazladır.

1 sene yayın yaptım ve ben bu yayıncı kitlesi kadar boş beleş tayfa görmedim (sözüm hepsine değil). Yemin ediyorum yayın yapmaktan da soğudum ve 2 aydır yayın yapmıyorum. Arkadaş, elde somut veriler var. Oyunda Intel iyiymiş, internet kafelerde Intel varmış. Kardeşim siz komedi misiniz? Git o internet kafelerin çoğuna bak bakalım, kaçıncı nesil Intel var? Adamlar, Intel'in iyi olduğu zamamlarda sistemleri dizmiş ve öylece hizmet veriyorlar.

Şu an bir internet kafe sahibi, sıfırdan iş kurmak istese, gider Ryzen makine toplar. Intel'in devri bu sene itibarıyla kapandı arkadaşlar. AMD toprağını üzerine attı. Biraz da AMD'nin hünerlerini görelim. AMD de şımarır, milleti Intel gibi keriz yerine koymaya çalışırsa, bu sefer de Intel tokat atar ve bu durum, sen ben gibi oyuncuların cebine yarar.

Tüm yayıncılar oyuncular gamerlar avrapada para sıkıntısı cekmeyen insanlar Intel tercih ediyorlar. AMD bizim ülkemiz gibi para sıkıntısı yaşayan ülkeler haric kimsenin gözünde değil. Bence Intel tercih etmelisin i9 9700K i9 9900K gönül rahatlıgıyla al gitsin. Senelerce düşünmessin her kartı fazlasıyla besler.
OC'de sıvı sogutmasız bile 5.2 5.3 rahat cıkabiliyor.
Ve dedigin gibi mitrain jahrein wtcn gibi yayıncıların hepsi Intel kullanıyor.

Mithrain, Jahrein, wtcN bu yayıncılar hepsi Intel kullanıyor ve Intel öneriyor. ben de AMD alacaktım 6C 12T diye bir baktım 6C 6T i5 9400F 6C 12T R5 2600x'i şamarlıyor.

Ve İnternet cafelerede gidersen hep Intel var.
Bizim İnternet cafedede 4 yıldır i3 2120 İşlemci var ve GTX 750 Ti ekran kartı var. PUBG Mobile ve PUBG Lite gibi oyunları oynuyoruz.

ben de i5 9400F ve B365 Anakart almayı planlıyorum.

9400F 2600X şamarlıyor :D Her şeyi görmeye razıyım ama bu cümleyi göreceğimi hiç düşünmemiştim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

şamarlıyor adam dogru söylemiş

6/6 işlemci 2020 ve sonrasında çıkacak oyunlarda %100'e dayandığında arkadaş gelip demesin oyun anlik takılmalar yapıyor diye :)

Mithrain, jahrein, wtcn bu yayıncılar hepsi Intel kullanıyor ve Intel öneriyor. Ben de AMD alacaktım 6C 12T diye bir baktım 6C 6t i5 9400F 6C 12T R5 2600x'i şamarlıyor.

Ve internet cafelerede gidersen hep Intel var.
Bizim internet cafedede 4 yıldır i3 2120 işlemci var ve GTX 750 Ti ekran kartı var. PUBG Mobile ve PUBG Lite gibi oyunları oynuyoruz.

Ben de i5 9400F ve B365 anakart almayı planlıyorum.
%3 gibi küçük bir fark var ve AMD bu stok soğutucu kalitesiyle kapatıyor bence.

Bak Intel şu an alınmaz. AMD 1800TL'ye işlemci satıyor yanında 400TL'lik soğutma veriyor. Intel 5000TL işlemci satıyor. Ki zaten AMD'nin 1800TL'lik işlemcisi Intel'in i7 9700K adlı işlemcisine çok yakın. Karar senin. Şu an Intel göz önünde kazık atıyor.

6/6 işlemci 2020 ve sonrasında çıkacak oyunlarda %100'e dayandığında arkadaş gelip demesin oyun anlik takılmalar ya.
6/6 işlemci 2020 ve sonrasında çıkacak oyunlarda %100'e dayandığında arkadaş gelip demesin oyun anlik takılmalar yapıyor diye :)
Ryzen kadar takılma yapamaz ben de Ryzen 5 2600X kullanıyorum PUBG'de yemedigim drop yok.
bir de adam i5 9600F en ucuz işlemcilerden i5 9600K olsa neler olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı