VA panel Acer mi IPS panel MSI mı?

Acer VA panel kullanması sorun değildir. VA panellerin siyah kısımları daha net görülür. İPS panellerde siyah kısımlar gözükmez. Ghosting 6 ay sonra gözün alışır.

Biraz gözün gönlün açılsın IPS al da... VA ve IPS alıp yanyana karşılaştırma yaptım. Casper 200hz ile Asus 144hz mönitörleri arasında hiç düşünmeden Asus aldım şahsen.
ya bende aslında sanırım kontrast takıntısı var heralde. laptopum IPS ekran ama eski VA panel james donkey monitörüme baktıktan sonra IPSe bakasım gelmiyor. bide laptopumun ekranı pantone onaylı ekran yani. ama kimi okusam herkes IPS diyor anlamadım gitti.

İade et. G2412 cok daha ustun ve fiyati da uygun, indirim. Acer 180Hz ve ustune bu fiyata kotu VA panel olunca, Casper Excalibur 200Hz VA gibi kabak gibi ghosting olabilir.

James Donkey monitörde ghosting gözünüze batmadıysa bence Acer beğenirsiniz iade etmek istemeseniz de hoşunuza gider. Ama tabi IPS panel daha yeni ve daha canlı bir panel. Bence ürün gelsin deneyin beğenmezseniz iade edin.
hepsiburadadan aldım ama satıcı farklı iadeye izin vereceklerini sanmıyorum.
Ve konudan bağımsız MSI satan site taksite büyük komisyon alıyor ve 1 günde 100tl zam yapmış daha dün 4000tlydi ondan da pek alasım gelmiyor.

ya bende aslında sanırım kontrast takıntısı var heralde. laptopum IPS ekran ama eski VA panel james donkey monitörüme baktıktan sonra IPSe bakasım gelmiyor. bide laptopumun ekranı pantone onaylı ekran yani. ama kimi okusam herkes IPS diyor anlamadım gitti.
IPS diyenler güzel bir VA panel kullanmayanlar. Curved oyuncu monitorlerine bak istersen geneli VA.

IPS diyenler güzel bir VA panel kullanmayanlar. Curved oyuncu monitorlerine bak istersen geneli VA.
aldığım model de curved bu arada belirtmedim de.

yani dediğim gibi james donkeyde anlayabileceğim bir ghosting yoktu fazlasiyla memnundum james donkeyden kötu olabilir mi paneli acaba? jd samsung paneli kullanıyordu bildiğim kadarıyla.

Hayır ama ıps panellerde ghosting vb durumlar olmadığı için önerdim.
Bence ucuz IPS monitor alinmamali. Ustunde altinda saginda solunda ampul gibi yanan isik sizmalariyla geliyorlar. Ghosting olayi ucuz IPS panellerde de var Amazona gir bak yorumlarda gorursun ghosting oldugunu yazanlar var.

aldığım model de curved bu arada belirtmedim de.

yani dediğim gibi james donkeyde anlayabileceğim bir ghosting yoktu fazlasiyla memnundum james donkeyden kötu olabilir mi paneli acaba? jd samsung paneli kullanıyordu bildiğim kadarıyla.
Ne oldu o monitore?

Bence ucuz IPS monitor alinmamali. Ustunde altinda saginda solunda ampul gibi yanan isik sizmalariyla geliyorlar. Ghosting olayi ucuz IPS panellerde de var Amazona gir bak yorumlarda gorursun ghosting oldugunu yazanlar var.
Bu bir tek ıps panel için geçerli olan bir durum değil. Hangi marka, hangi panel olursa olsun ucuz bir ürün alıyorsan ona göre beklentiler olmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı