Varlığımı sorguluyorum

Tanrı yarattı. Öldükten sonra iyi biriysen cennete, kötü biriysen cehenneme gidicen. Yanlız hangi din (Musevilik, Hristiyanlık, İslam) doğru onu kimse bilemez. Sadece öbür dünya değil, bu dünyamız içinde Allah'a ihtiyacımız var. Kısaca her yerde ve her zaman Allah'ın yardımına, merhametine, sevgisine ihtiyaç var.

25 yaşından itibaren başlayan, kafamda surekli bir neden varım geçiyor. Şu an 27 yaşındayım hala kafamda. Gece uyandığımda nasıl var olduğumu, neden olduğunu sorguluyorum. Kafamın içine yer etmiş, diğer insanlar bile tuhaf geliyor bu nasıl var oluyor diyorum. Sanırım kafayı yiyorum. Bunu kafamdan söküp atmak istiyorum, normal yaşamak istiyorum. Ama her şey böyle rüya gibi geliyor, özellikle gece uykumdan uyandığımda daha çok aklıma geliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyuda severim carl saganın cosmos kitabını da okumuşumdur.

Din adına pozitif bir mesaj atıldığında neden emoji yağmuru atılıyor anlamadım. Ateistlerin hepsinin zeki ve çağdaş olmayışının kanıtı sensin mesela. Az büyü hayranı olduğun YouTuber'leri taklit etmeyi bırak hayatı kitaplardan öğrenmeye çalış videolardan değil.
Siz zaten bizi böyle etiketlemeye devam edin. Sizden olmayan herkes aTeİst oluyor. Mesajınıza gelen iki tepkiye bile tahammül edemiyorken bize büyü demek :d Nasıl bir erginlik seviyesidir 🥴

İnanc eksikliği ile bir ilgisi yok bence. Arada namazda kılan birisiyim. Sadece nasıl var olduğumu, neden var olduğumu anlayamıyorum. Yani imkansız gibi geliyor bunlar bana, etrafımdaki insanlar nasıl yaratılmış nasıl var olmuş. Çok fantastik geliyor. Niye, neden sürekli soruyorum
kendinize bir şeyi geliştirmek için vakit ayırın. Yapabildikçe ben bunu başarabilmişim. Bunun için çabaladım diye başarınızı görüp o düşünceyi o süre içinde atmış olacaksınız. Ben kendimce en basit şekilde, origami yapıp bitirdiğim zaman bu düşünceyi kafamdan atıyorum. Sizde spor, çalgı aleti gibi şeylere yönelin. Yada konuşmanız iyise Youtube üzerinden podcast hazırlayın. Kitle oluştukça motive olurusunuz.

Rahatça küfür edebilen biri küfür yemeyi göze almıştır. Bu gibi platformlarda küfür ederim diyerek tehdit etmek pek akıl karı değil. Karşılıklı küfürleşmek Z kuşağının en favorilerinden bu arada. Çünkü kendisinin kutsal olarak saydığı bir şey yok. Bu durumda olan sadece sana oluyor.
O konuda sorunum yok. Eğer ben küfür ediyorsam karşı tarafta bana küfür edebilir. Küfür ederim demişim ama raporladıktan sonra bir halt yapılmaz ise. Z kuşağına gelecek olursak hızlı öğreniyorlar dedim. Çünkü doğduklarından itibaren ellerine telefon ya da tablet alabildikleri için küçük yaştan itibaren öğrenmeye başlıyorlar. Benim ilk telefonum 2008 yılında oldu. O da internete girmiyordu. Z kuşağı ile aramızdaki fark bu bence. Onun dışında artılarını, eksiklerini yazdığımızda eksikleri ağır basıyor. Ben hep derim yeni kuşak toksik diye. Kendilerini herkesten üstün görüyorlar diye. Kutsallarının olması, olmaması onlara kalmış. Küfür etmeyi seçiyorlar ise seçsinler. Ki bana göre de bana biri ana avrat sövse "He he. Hadi gel el ele tutuşup savcılığa gidelim. Bunları onların yanında da tekrarla. Ama yüzüme bakarak ağız dolusu şekilde." derim. Benim sana küfür etmem senden bir şey gitmesini sağlamaz. Herkes istediği kişiye, istediği şeyi söyleyebilir. (Bana dahil tabi ki.) Ama yapıyorlar ise sonuçlarına da katlanacaklar. Kurallar, yasalar bu yüzden var. Bana biri nefret söyleminde bulunabilir ya da itibar suikastında bulunabilir. Ama bunun sonuçlarına katlanacaksa tabi ki.

Son düzenleme:
25 yaşından itibaren başlayan, kafamda surekli bir neden varım geçiyor. Şuan 27 yaşındayım hala kafamda. Gece uyandığımda nasıl var olduğumu, neden olduğunu sorguluyorum. Kafamın içine yer etmiş, diğer insanlar bile tuhaf geliyor bu nasıl var oluyor diyorum. Sanırım kafayı yiyorum. Bunu kafamdan söküp atmak istiyorum, normal yaşamak istiyorum. Ama her şey böyle rüya gibi geliyor, özellikle gece uykumdan uyandığımda daha çok aklıma geliyor.
Bende 11 yaşında başladı hala devam ediyor.

O konuda sorunum yok. Eğer ben küfür ediyorsam karşı tarafta bana küfür edebilir. Küfür ederim demişim ama raporladıktan sonra bir halt yapılmaz ise. Z kuşağına gelecek olursak hızlı öğreniyorlar dedim. Çünkü doğduklarından itibaren ellerine telefon ya da tablet alabildikleri için küçük yaştan itibaren öğrenmeye başlıyorlar. Benim ilk telefonum 2008 yılında oldu. O da internete girmiyordu. Z kuşağı ile aramızdaki fark bu bence. Onun dışında artılarını, eksiklerini yazdığımızda eksikleri ağır basıyor. Ben hep derim yeni kuşak toksik diye. Kendilerini herkesten üstün görüyorlar diye. Kutsallarının olması, olmaması onlara kalmış. Küfür etmeyi seçiyorlar ise seçsinler. Herkes istediği kişiye, istediği şeyi söyleyebilir. (bana dahil tabii ki.) Ama yapıyorlar ise sonuçlarına da katlanacaklar. Kurallar, yasalar bu yüzden var. Bana biri nefret söyleminde bulunabilir ya da itibar suikastında bulunabilir. Ama bunun sonuçlarına katlanacaksa tabii ki.

Ne alaka? Benim ilk telefonum 2015 yılında oldu? Ve Z kuşağı olmama rağmen. Bir de bana Z kuşağı diyor. İlk bilgisayarım ise 2016-2017 yılında oldu. Dayı sen Z kuşağından daha hızlıymışın. Ayrıca bir halt bildiğin yok. Yarım saattir konuşuyor "yasalar var, sorguladım ben sorguladım ben." sonuç? Daha neyi sorguladığını bilmeden karar veren bir insan. At çöpe gitsin. İşim olmaz. İşin gücün din konularında boş boş konuşmak. Milletin aklını yıkamak. Daha neyi yalanladığından kendi haberi yok. Sinirimi bozdu sabahtan beri :D

Konuyu takipten çıkıyorum boş insanlarla işim olmaz.

Son düzenleme:
Ne alaka? Benim ilk telefonum 2015 yılında oldu? Ve Z kuşağı olmama rağmen. Bir de bana Z kuşağı diyor. İlk bilgisayarım ise 2016-2017 yılında oldu. Dayı sen Z kuşağından daha hızlıymışın. Ayrıca bir halt bildiğin yok. Yarım saattir konuşuyor "yasalar var, sorguladım ben sorguladım ben." sonuç? Daha neyi sorguladığını bilmeden karar veren bir insan. At çöpe gitsin. İşim olmaz. İşin gücün din konularında boş boş konuşmak. Milletin aklını yıkamak. Daha neyi yalanladığından kendi haberi yok. Sinirimi bozdu sabahtan beri :D
Haklısın. Bir b*k bildiğim zaten dememden ne anlıyorsun birader sen? Sokrates'ciyim birader ben. Yasalar var. Kurallar var. Yok mu? Ayrı dünyada mı yaşıyorsun sen? İyi o zaman. Madem yasalar yok, bana ana avrat söv. Bakalım sonrasında ne oluyor. Yasalar devreye giriyor mu, girmiyor mu? Deneyelim.

Ne alaka? Benim ilk telefonum 2015 yılında oldu? Ve Z kuşağı olmama rağmen.
İkimizin de aynı yaşlarda telefonu olmuş. Demek istediğim senin zamanındaki teknoloji ile benim ki aynı değil. Şu an kıçı kırık dediğin dokunmatik telefon bile bizim zamanımızdaki telefonlar bin kat iyi. Olay telefonun ile ne işlev yaptığın. Benim ki ile anca müzik dinleyip, arama yapıyorduk. Senin şu an eriştiğin bilginin haddi hesabı yok.

Siz zaten bizi böyle etiketlemeye devam edin. Sizden olmayan herkes aTeİst oluyor. Mesajınıza gelen iki tepkiye bile tahammül edemiyorken bize büyü demek :d Nasıl bir erginlik seviyesidir 🥴

Siz kimsiniz benden nasıl değilsin sen mesela? Ayrıca tahammül edemediğimide nereden çıkardın. Z kuşağı hakkındaki tespitlerim bunlar benim. Kendini zeki sanan Lov IQ kuşak. Çok nadir var aklı başında Z kuşağı.
Z kuşağı denildikçe şımardığınızın farkındayım o ayrı. Olumlu yönde bir etiket değil bu. Ben ateistim ama bunu dillendirmem bana bir şey katmaz. Ateistlikle havan atmaya çalışan bir nesil Z kuşağı.
Gerçek çağdaşlık tüm dinlere saygılı olmayı hedefler. Atatürk ilke ve inkilaplarına göre hareket eder.
Üstesinden gelemediğiniz beyinlere Arap özentisi iktidar yanlısı diye iftira atıp kendini rahatlatanların zekası Z kuşağı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı