Vatan Bilgisayar ile icra sürecim

Alın ne olur ne olmaz mağdur olmayın ne demek hocam korkutmayın beni konuyu açtılarmı neden mağdur olalim ki depoda duruyordur öylece?
Yok o anlamda degil. Yani karar olumlu cikar ama ne olur ne olmaz siz yine de urunu alin, elinizde olsun dediler. Yani daha cok beklemeyeyim sonra bir daha demek istediler diye tahmin ediyorum.

Heyet kararı sonrasında mesaj geliyor SMS ondan sonra götürdüm mağazadan resmini çekip aldılar.

Ben tüm harcamamı geri aldım sadece vekalet ücretimi geri alamadım gerek de olmadı zaten avukatımı artık kendime daimi avukat olarak atadım iyi de oldu yani.

Avukatın bir ekstrası yok tabii icra dairesinde gidip gelirsiniz para yatırırısınız biraz yorulursunuz avukat sizin yerinize harcı hurcu yatırıyor yazışmaları kendi portalından yapıyor siz görüyorsunuz yani siz ne yapıyorsanız odada aynısını yapıyor vekalet ücretini karşı taraftan aldık bir de günlük faiz vs. işledi tabii.

Size önerim vaktim var uğraşırım diyorsanız ve heyet size haklı kararı vermişse avukat tutmanıza gerek yok mesela benim elim gayet güçlüydü ürünü teslim ettim teslim evrağı aldım paramı yatırmadılar en son hacize gidiyordu sahip oldukları araç o zaman verdiler.

Ben derim 2 kimisi 1 yıl sürer heyet yoğunluğuna göre firmaların artık kararları sallamadığını düşünürsek.
Cok tesekkur ederim.

Yani hayret.. Kendileri de daha cok zarar ediyor..

Yok o anlamda degil. Yani karar olumlu cikar ama ne olur ne olmaz siz yine de urunu alin, elinizde olsun dediler. Yani daha cok beklemeyeyim sonra bir daha demek istediler diye tahmin ediyorum.

Cok teşekkür ederim.

Yani hayret. Kendileri de daha cok zarar ediyor.

Karşı tarafın vazgeçeceğini düşünüyorlar kim bilir kaç kişi vazgeçti.

Ürün sizde kalsın kullanmayın çizik cart curt olmasın firmanın red cevabını heyete sunun.

Forumda 6 ay bekleyeni de gördüm.
Yok benim kararim yeni cikti. Itiraz suresini bekleyecegim. Sonra hemen harekete gecmek istiyorum insAllah.

Bu arada urunu aslinda denemek disinda hic kullanmadim gibi birsey. Yani ilk 1 hafta disinda, ya kargoda ya da geldiginden beri kutunun icinde. Hak gecmesin diye, bu is sonuclanana dek kullanamiyorum da yani.. Yalnizca zarar vermemek icin degil..

Ama kendi yolladiklari servis raporunda, cizikler yazmis. Ben cizik falan goremiyorum. Huylandim. Ama mevzu etmemisler onu. Ileride ederlerse bilemiyorum.

Yok benim kararim yeni cikti. Itiraz suresini bekleyecegim. Sonra hemen harekete gecmek istiyorum inşallah.

Bu arada urunu aslinda denemek disinda hiç kullanmadim gibi bir şey. Yani ilk 1 hafta disinda, ya kargoda ya da geldiginden beri kutunun icinde. Hak gecmesin diye, bu is sonuclanana dek kullanamiyorum da yani. Yalnizca zarar vermemek icin degil.

Ama kendi yolladiklari servis raporunda, cizikler yazmis. Ben cizik falan goremiyorum. Huylandim. Ama mevzu etmemisler onu. Ileride ederlerse bilemiyorum.

Büyük ihtimal edeceklerdir ya da oluşacağını düşünüyorlar siz de çizik olmamasını sağlayın kutuda kalsın vakti gelincebilirkişi ürünü görmek isteyebilir. İtiraz süresini bekleyin tabii sonrasında zaten itiraz hakları olmayacakç.

Büyük ihtimal edeceklerdir ya da oluşacağını düşünüyorlar siz de çizik olmamasını sağlayın kutuda kalsın vakti gelincebilirkişi ürünü görmek isteyebilir. İtiraz süresini bekleyin tabii sonrasında zaten itiraz hakları olmayacakç.
Benim durum biraz karisik oldu aslinda. Ben ilk cayma istedim, kabul etmediler. Ama ayni zamanda, urunde sorun oldugunu da dusunuyordum. Hatta ses kaydi alip, onunla servise yolladim. Nasilsa ispatlanir diye dusundum. Ama servis de ( zaten sikayetvar'da da herkesin illAllah ettigi bir yermis) delillerime hic cevap yazmadan, geri gonderdi. Bana gelen raporda, oyle cizik vs yazmiyor.

Sonra ben, bu durumu izah eden dilekce ile, firmaya basvurdum, hala cayma suresi icindeyken. Yani hakkimi gaspedemezsiniz, ayni zamanda urunun bozuk da oldugunu dusunuyorum ama onemli degil , ben zaten cayma istiyorum diye. Bunlar da, kendi kendilerine servise yolladilar. Sonra da saglam raporu ile cayma hakkinizi da kullanamazsiniz diye geri yolladilar.

Onlarin yolladigi raporda var bu cizik yazisi. Artik kasten mi yazildi yoksa servisteki isguzarin biri mi yapti bilemiyorum. Buyuk firmalar da tek tek boyle isle ugrasmaz diye dusunuyorum.

Ama bu olaylar uzerine, urunun iadesi incelenir de ugrasirlarsa diye bir ihtimal de var.

Bunu, Tuketici Heyeti'ne basvurdugumda, ortaya cikartmalarini bekliyordum ama cikmadi. Buradan da biraz umudum var. Yani ileride de gundeme gelmez diye. Cok birebir bir ugras olacak cunku. Hani kucuk bir firma olsa beklerim de.

Neticede benim yolladigim serviste yoktu boyle bir cizik bilgisi. Kim yapti nasil ispatlanir ki varsa da.. Cok sakat isler..

Size de cok gecmis olsun. Gercekten cok sıkıcı isler..

Hocam bende aynı durumdayım Vatan Bilgisayar'ın magazasından aldıgım laptopu begenmedim ve satın aldıktan 1 gün sonra iade için götürdüm yok Wi-Fi'ya baglamışsınız yok kutu açılmış dediler ve iade almadılar
Bende tüketici hakem heyetine başvurdum arada 25 gün geçti hala savunma istendi olarak gözüküyor.
Sizce ne zaman sonuçlanır ve karar kimin lehine çıkar.
1700218050994.png

Hocam bende aynı durumdayım Vatan Bilgisayar'ın magazasından aldıgım laptopu begenmedim ve satın aldıktan 1 gün sonra iade için götürdüm yok Wi-Fi'ya baglamışsınız yok kutu açılmış dediler ve iade almadılar
Bende tüketici hakem heyetine başvurdum arada 25 gün geçti hala savunma istendi olarak gözüküyor.
Sizce ne zaman sonuçlanır ve karar kimin lehine çıkar.
Eki Görüntüle 2018853
Bilgisayarı mağazadan mı webten mi aldınız ? şayet arıza durumu yoksa mağazadan geri alma zorunlulukları kanunda yok.

Keşke internetten alsaydınız hocam mağazadan iade hakkı kanunda yok maalesef sadece mesafeli satışta var arıza vs. Yoksa.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı