Virüs korkusu nasıl çözülür?

Bence bu virüs korkusu saçma bir şey. Kaliteli bir Anti-Virüs yazılımı kullanıp koruma seviyesini üst seviyeye çıkarırsanız virüs bulaşma oranı oldukça azalır. İnternetten indirdiğiniz dosyaları çalıştırmadan önce VT ile taratın içiniz rahat etmezse hybrid analysis ile rapor çıkartın. Ek olarak tarayıcı eklentisi olarak uBlock Origin kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Bende Kaspersky'ın tespit edemediği birçok tehlikeli web sitelerini uBlock Origin tespit etti. İşletim Sistemini ve uygulamaları her zaman en güncel sürümde kullanın. Güncel kullanırsanız, güvenlik açıkları kapatılacağından dolayı dosyasız saldırı ile karşı karşıya kalma oranınızda azalır. Son olarak kesinlikle güvenlik duvarı olan antivirüs programı kullanın ve kullandığınız antivirüs programının bulut hizmet altyapısını her zaman açık tutun. Mesela Kaspersky kullanıyorsanız KSN ya da ESET kullanıyorsanız ESET livegrid.
 
Hocam beni anlattınız resmen. Teşekkürler.
Bilemiyorum acaba sosyal bir medya olduğu için mi, ama bu kabul etme durumunu real hayatta yapıyorsan gelişme var demektir. Çünkü arkadaşım hiçbir şekilde bunu kabul etmiyor. Takıntı olarak anlamak yerine şunlara kayıyor; "sen bilmiyorsun ben senelerdir neden terliyorum" mesela : )) Hani konu virüs konusu olsa ve ben kendisinin fazladan takıntı yaptığını açıklasamda anlamak istemiyor ve bu şekilde reaksiyonlar veriyor. Dışarıda hiçbir yerde oturmuyor. Kirli diye öyle tepki veriyor, ama kendisine sorduğum zaman "dışarda oturmasını sevmiyorum" diyor. E bizim eve geliyor birlikte en az 1 saat işimiz oluyor; "ben dışarda bekliyorum" diyor. 1 saatten fazla kapının önünde beklediğini bilirim. Bu anlattığım abartı değil ve gerçek. Ortalaması yarım saat bekliyor :p Yahu mouse'uma kolanyağ döktü gerçekten. Hani aldı ve döktü. "Bir şey olmaz ben kendi mouse'uma yıllardır yapıyorum ve bir şey olmadı hiç" diyor. Evinde de böyle. Kendi eşyalarına karşı, kullandığı bilgisayar parçalarına karşı. Ama mesela tavukları var, onları alır kucağına oynar, kedileri alır kucağına oynar. Anlam veremiyorum bu nasıl bir takıntıdır.
 
Bilemiyorum acaba sosyal bir medya olduğu için mi, ama bu kabul etme durumunu real hayatta yapıyorsan gelişme var demektir. Çünkü arkadaşım hiçbir şekilde bunu kabul etmiyor. Takıntı olarak anlamak yerine şunlara kayıyor; "sen bilmiyorsun ben senelerdir neden terliyorum" mesela: )) hani konu virüs konusu olsa ve ben kendisinin fazladan takıntı yaptığını açıklasamda anlamak istemiyor ve bu şekilde reaksiyonlar veriyor. Dışarıda hiçbir yerde oturmuyor. Kirli diye öyle tepki veriyor, ama kendisine sorduğum zaman "dışarıda oturmasını sevmiyorum" diyor. E bizim eve geliyor birlikte en az 1 saat işimiz oluyor; "ben dışarıda bekliyorum" diyor. 1 saatten fazla kapının önünde beklediğini bilirim. Bu anlattığım abartı değil ve gerçek. Ortalaması yarım saat bekliyor :p yahu mouse'uma kolanyağ döktü gerçekten. Hani aldı ve döktü. "bir şey olmaz ben kendi mouse'uma yıllardır yapıyorum ve bir şey olmadı hiç" diyor. Evinde de böyle. Kendi eşyalarına karşı, kullandığı bilgisayar parçalarına karşı. Ama mesela tavukları var, onları alır kucağına oynar, kedileri alır kucağına oynar. Anlam veremiyorum bu nasıl bir takıntıdır.

Hocam arkadaşınızın kolonya ile fareyi silmesi bana normal geldi. Tanıdığım çoğu kişi bunlara bende dahil yapıyoruz. Fakat kolanya ile yıkamak yerine mendile sıkıp silmek daha iyi oluyor. Böyle insanlara sık rastlanılabiliyor.
 
Bu konu adeta beni anlatmış. Günde 3 taramayı ben de yapıyorum. Bu olay bende ya bilgisayarımda virüs varsa, ya virüs bulaşirsa veya ya hesaplarım çalınırsa diye 3 e ayrılmış gibi.
 
Bu sorun bende de vardı, eski konularıma bakarsanız anlarsınız.
Hiçbir şekilde kafanıza takmamaya çalışın ben bu sekilde hallettim.
Kaspersky ile taratıyorum bir şey çıkmayınca rahatlıyorum.
Virüs var ise endişe edin yok ise etmeyin.
Ha ya varsa derseniz, olsaydı illaki belli olurdu.

Hocam sizde yaşamışsınız bana nasıl bir yol izlediğinizi anlatabilir misiniz?
 
Ben çok rahatım o konuda ve uzun zamandır bilgisayara virüs girmiyor. AntiVirüs bile kullanmıyorum. AntiMalware olarak Malwarebytes kullanıyorum. Virüs girince direkt silecek bir programa ihtiyacınız var. Kaspersky bir AntiVirüs'tür ve çok işinize yarar. Kaspersky alternatifi ESET NOD32'ye bakabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı