Virüs korkusu nasıl çözülür?

Başlığı görünce COVID virüsü falan sandım. PC virüsüymüş :) Gerçek virüsten korkmak yerine, PC virüsünden bu kadar korkmak ilginç. Çözüm basit. Korsan kullanmayacaksın, "Ayşe oturum açtı!" gibi yazılara tıklamayacaksın. Bilinmedik sitelerden uzak dur ve her önüne gelen dosyayı indirme :)
 
Başlığı görünce COVID virüsü falan sandım. PC virüsüymüş :) gerçek virüsten korkmak yerine, PC virüsünden bu kadar korkmak ilginç. Çözüm basit. Korsan kullanmayacaksın, "Ayşe oturum açtı!" gibi yazılara tıklamayacaksın. Bilinmedik sitelerden uzak dur ve her önüne gelen dosyayı indirme :)

Hocam virüs korkusu derken o şekilde değil. Bilgisayara hiçbir şey kuramıyorum, linke tıklayamıyorum. Yani inince bulaşacak değil direk indiremiyorum. Yenmeyi az çok başardım fakat halla korkum var mı var.
 
Son düzenleme:
10 seneye yakındır bilgisayar kullanıyorum ne bir av ne başka bir güvenlik yazılımı kullanmadım.Güvenlik duvarı bile kapalı.Korsan oyun da indirdim. Kullanmasını bilene birşey olmaz.
 
Hocam virüs korkusu derken o şekilde değil. Bilgisayara hiçbir şey kuramıyorum, linke tıklayamıyorum. Yani inince bulaşacak değil direk indiremiyorum. Yenmeyi az çok başardım fakat halla korkum var mı var.
Bilgisayar bu sonuçta. Bir şeyler kuracaksın, internette gezeceksin. Yoksa kullanmanın ne amacı kalır ki? Kullanım amacı o. Bu kadar korkmaya gerek yok yani. Korkuyorsan da eğer, özel veya önemli dosyalar saklamadığın sürece sorun olmaz. Öyle dosyaları alıp harici depolamada saklarsın. İstersen virüs ye, tek bir formata bakar. Olaya böyle bak.

Virüs bulaşması gerçekten kolay bir şey değil. Forumda dolu konusu açılıyor fakat büyük yetenek ister kapması. Önüne gelen dosyayı indirenler ve göz göre göre virüslü sitelere tıklayanlar anca kapar. Çoğu da korsan oyun veya hile indirenler oluyor. Veya Iphone kazandınız! gibi reklamlara tıklayanlar. Ben virüs programı bile kullanmıyorum. Çünkü neyin ne olduğunu akıl edebiliyorum.

Ayrıca tarayıcı olarak Yandex kullanmakta virüse davetiye çıkarıyor. Çünkü Yandex'in komple kendisi virüs. Normal kullanımına bak ve tadını çıkar. Virüs kaparsan da kaparsın. Çakarsın formatı yok olur gider. Bu kadar büyütmeye gerek yok.
 

Geri
Yukarı