WhatsApp sözleşmesi kabul edilmeli mi?

Zaten bizden bilgilerimizi alıyorlardı fakat bundan sonra bilgilerimizi alıp bir yerde paylaşırlarsa dava açamayacağız eskiden açabiliyorduk.
 
Instagram'ı ve Facebook'u da sileceksin o zaman. Verilerinin birilerine ulaşmasını istemiyorsan Google ürünlerini de kullanmayacaksın. Dün "Verilerimin Çin'e aktarılmasını istemiyorum" deyip Opera'ya laf çakanlar bugün WhatsApp'ı korumaya başlamış, gerekçesi de "verilerimiz zaten elden ele geziyor" olmuş. Ya verini paylaşacaksın ve bu uygulamaları kullanmaktan çekinmeyeceksin, ya da verini koruyacaksın internete hiç girmeyeceksin. Hiçbir firma masum değil.
 
Şöyle bir açıklamada bulunayım. Maalesef bu durum ülkede bir çok kişinin kafasını karıştırdı. Mesajlarımıza erişecekler diyen var, attığımız ses kayıtlarını alıp banka hesabımızda ki parayı alacak diyenler bile var. Şimdi önce şunu belirteyim WhatsApp bu veri depolama işini zaten yıllardan beri yapıyordu. Ama tabii ki de bu durum yasal değildi ve bu sözleşmeyi imzalayarak yasal hale geldi. Yani yıllardan beri olan bir şey di bu durum. Farklı bir uygulamaya geçme durumunu şöyle açıklayayım. Bizler ne kadar da başka uygulamaya geçsek de o uygulamalarında WhatsApp'dan farkı yok. Çünkü onlarda aynı şeyi el altından yapıyorlar. Yani siz WhatsApp'da kullansanız, Telegram'da kullansanız, bip denilen yerli uygulamayı da kullansanız verileriniz bu uygulamayı yöneten kişilerin eline her zaman geçer. Size şunu söyleyeyim büyük bir devlet adamı değilseniz, siyasi bir hayatı olan bir kişi değilseniz veya ünlü bir kişi değilseniz bu durumu umursamanıza gerek yok. Çünkü bizler teknoloji çağında yaşıyoruz hiçbir uygulama asla ama asla güvenli değildir bunu unutmayın. Her uygulama bir takım izinler ister zaten. Yani güvenliğinizi çok ama çok önemsiyorsanız bu tür uygulamalar veya farklı tür de ki uygulamaları kullanmamanız gerekir. Hatta bırakın uygulamaları akıllı telefon, bilgisayar bile kullanmamanız gerekir. O yüzden kabul edebilirsiniz.
 
Neden edilmesin? Çok büyüttünüz.

 
Signal öneriyorlar ama bilmiyorum.
Evet, Signal en güveniliri.

Etme. Telegram uygulamasına geç.
Neden? Daha mı güvenli :D?


Telegrama koyduğun fotoğraflardan yüzünü alıp, Çıplak şekilde fotoshopluyolar, Yaşayanlar var.
O deepfake, önceden de olan bir teknoloji idi; Telegram botlarına entegre edilmiş şimdi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı