Witcher 3 Neden Bu Kadar Seviliyor?

Çok şükür sağlığım yerinde. Güzel kardeşim grafik deyip deyip duruyorsun. Witcher 3'te 180 saatte alacağım zevki (almamda) GTA San Andreas'ta maksimum 30 40 saatte alırım. İkonik bir oyunla Witcher 3'ü karşılaştırmak mantıksız.

23 TL'ye Witcher 3 kalitesinde bir oyun göster diyorum sen kalmış Xbox Game Pass al diyorsun ne alaka yani?

23 TL'ye Witcher 3 kalitesinde bir oyun göster diyorum sen kalmış Xbox Game Pass al diyorsun ne alaka yani?
Al kardeşim gösterdim işte. GTA San Andreas. Hikayesi bu kadar iyi olan oyun az var. Grafikleri o yıla göre iyi. Türkçe yama korsana girmediği için mükemmel oluyor.

Evet haklısınız. Hikaye açısından bir sorun yok zaten. Şu ana kadar hikayesinin eleştirilmemesi cidden garip. Fizik zaten kötü, orası belli. Fiziğin fazla konuşulacak yanını yok gibi zaten. Fall damage falan filan.

Fizikler konusunda çoğu modern oyun hayal kırıklığı zaten. Ben böyle ufak detaylara önem veren bir oyuncuyum, Witcher 3 oynarken bu fizikleri ve mekanikleri beğenmedim fakat hikaye ve açık dünyanın verdiği keyif uğruna görmezden geldim.

Bu konuda Prey ya da Deux Ex gibi oyunları çok daha başarılı buldum. (Deus Ex demişken o harika oyunun Marvel Avengers gibi bir balon uğruna rafa kaldırılması beni çok üzdü bu arada.)

Fizikler konusunda çoğu modern oyun hayal kırıklığı zaten. Ben böyle ufak detaylara önem veren bir oyuncuyum, Witcher 3 oynarken mekanikleri beğenmedim fakat hikaye ve açık dünyanın verdiği keyif uğruna görmezden geldim.

Bu konuda Prey ya da Deux Ex gibi oyunları çok daha başarılı buldum.
Evet, ben de bunu demek istemiştim. Oyunun diğer detayları sayesinde fiziği umursamamak çok kolay. Ama fiziğe 2 dakika bakınca pehh dedirtiyor insan.

Oyunların iki tip incelemesi olur; objektif ve subjektif. Subjektif olarak The Witcher 3'ü sevmeyebilirsiniz, oyun size hitap etmez. Gayet normal bir durumdur. Ancak objektif olarak; oyunun yapım kalitesi, oyun türünün o tür için gerekli beklentileri karşılaması ve firmanın sorunlara çözüm bulması, halkla ilişkiler gibi unsurlar bir oyunu kaliteli yapar.

Örneğin bir araba sürme simulasyonu hayal edin. Bir simulasyon olduğu için beklentileriniz gerçekçi dinamikler ve fizikler olacaktır. Oyuncuya bırakılan kontroller de gerçek hayattaki beklentileri tamamlıyor ve oyuncuya o deneyimi yaşatıyor diyelim. Buna, bir de gerçekçi grafikler ve sesler eşlik ederse o oyun için "bulunduğu kategoride beklenenleri veriyor, kalitesi yüksek" diyebiliriz. Buna rağmen oyun kendini çoğunluğa sevdirebilir ya da sevdiremeyebilir. Orası tamamen oyunun hitabeti ile ilgili.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı