XFX RX 590 fatboy düşük FPS sorunu

caqriiaksu

Hectopat
Ryzen 5 1600 AF işlemci.
XFX RX 590 fatboy ekran kartı.
8 GB Corsair LPX RAM.
Gigabyte B450M SH2 anakart.
VS550 PSU Corsair.
Corsair Spec Delta kasa.

Sistemim bu şekilde 2 gün oldu Driver'lar güncel BIOS güncel. AMD Radeon Software kurulu bilgisayarım nihai performans modunda. Unuttuğum bir şey olabilir belki sizin bildiğiniz o yüzden yazdım LOL oynuyorum Ultra ayarlar 150-120 arası gidip geliyor iyi bir FPS değeri değil bence oyuna göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 1600 AF işlemci.
XFX RX 590 fatboy ekran kartı.
8 GB Corsair LPX RAM.
Gigabyte B450M SH2 anakart.
VS550 PSU Corsair.
Corsair Spec Delta kasa.

Sistemim bu şekilde 2 gün oldu Driver'lar güncel BIOS güncel. AMD Radeon Software kurulu bilgisayarım nihai performans modunda. Unuttuğum bir şey olabilir belki sizin bildiğiniz o yüzden yazdım LOL oynuyorum Ultra ayarlar 150-120 arası gidip geliyor iyi bir FPS değeri değil bence oyuna göre.

Normal degerler zaten LOL grafikli bir oyun degil iş orada biraz da işlemcinize kalıyor gerçek ekran karti performans için RDR 2 BF5 gibi oyunlari denemeniz lazim.

Anlayan birisi yok mu 😀
LOL'un zaten yüksek grafikli bir oyun olmadığını biliyorum ancak ekran kartını işin içine sokmanın bir yolu olması lazım diye düşünüyorum.

Yok maalesef oyle bir yol kendiniz de demişsiniz zaten ekran karti kullanimi dusuk diye ekran karti yorulmuyor her sey Ultra'da 200FPS normal.
Monitorunuz kaç hz zaten sagladigi hz in ustunde fps aliyorsaniz ekranda goremezsiniz sadece rakam olarak koşede durur🙂

Şöyle söyliyim derdimi anlatamadım. Sorun çok fazla istemek değil oyun oynarken savaşlarda kasmalar bile oluyor 100 FPS altında hissedebiliyorum bunu çok göz olarak da ekrana da yansıyor. 200 FPS almıyorum bu arada bu sistemden 200 FPS istemek çok değil bana kalırsa özellikle LOL gibi oyunlarda.

Şöyle söyliyim derdimi anlatamadım. Sorun çok fazla istemek değil oyun oynarken savaşlarda kasmalar bile oluyor 100 FPS altında hissedebiliyorum bunu çok göz olarak da ekrana da yansıyor. 200 FPS almıyorum bu arada bu sistemden 200 FPS istemek çok değil bana kalırsa özellikle LOL gibi oyunlarda.

Akicilikta problem olabilir V-Sync acip dener misiniz benim bilgisayarimda V-Sync acik olunca oyun daha akici oluyor.

sanal bellek miktarını 20 gb yapın en az ramınız çok düşük. Ekran kartını da aynı şekilde üzerindeki butondan performans moduna alın ve mümkünse undervolt işlemi de yapın

Sanal bellek miktarını nereden 20 GB yapacağım ve ekran kartını hangi butondan performans moduna alacağım bilgi verirsen iyi olur
Sanal bellek miktarını 20 GB yapın en az ramınız çok düşük. Ekran kartını da aynı şekilde üzerindeki butondan performans moduna alın ve mümkünse undervolt işlemi de yapın

Sanal bellek işini hallettim de dediğin performans butonuna dair hiçbir şey bulamadım

Son düzenleme:
Sanal bellek miktarını nereden 20 GB yapacağım ve ekran kartını hangi butondan performans moduna alacağım bilgi verirsen iyi olur

Sanal bellek işini hallettim de dediğin performans butonuna dair hiçbir şey bulamadım
Bios Switch özelliği. Ekran kartının güç girişinin orada bir buton var. Onu güç girişine doğru getirmen lazım.

Güç kablolarının olduğu taraftaydı zaten ben ellemedim diğer tarafa çeviriyim mi çok küçük bir çubuk var ondan bahsediyorsunuz değil mi?
Evet onu diyoruz. Güç kablosu tarafında ise sıkıntı yok. Gerçi ben her iki tarafta da denedim o butonu fakat pek fark göremedim :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı