XFX RX570 80 derece oluyor

behnankmscu

Hectopat
Daha fazla  
Power Boost VK-P3305B kasam bu. Hava akışım gayet iyi içinde de stok fan yerine ayrı fan kullanıyorum. Ama ekran kartım boştayken bile sürekli 60 dereceye çıkıyor. Otomatik fan sürekli devreye giriyor bu yüzden. Oyunlarda ise stok hızlarda 80 dereceye kadar çıkıyor. Kartı alalı 6 ay oldu yani yeni. Bu ısınmayı azaltabileceğim bir yol var mı?

Mevcut ama boştayken etkisi yok. Oyunlar için var deneyeceğim sizinkini.

Evet biliyorum bu yüzden deneme yanılma yöntemine de gittim ancak değişen bir şey olmadı.

Kasa ile gelen 2 fan üstte egzoz fan görevi görmekte. Başka fanlar kullanıyorum.
Anladım peki kartın fanları kırmızı renkte mi çünkü yanlış hatırlamıyorsam o modelin ısı sorunu vardı, aslında xfx çok iyi bir marka ancak sizde model sanırım fanları kırmızı renkli olan ve o model kötü.

Anladım peki kartın fanları kırmızı renkte mi çünkü yanlış hatırlamıyorsam o modelin ısı sorunu vardı, aslında xfx çok iyi bir marka ancak sizde model sanırım fanları kırmızı renkli olan ve o model kötü.
Evet kırmızı renkli. Kusura bakmayın fark etmemişim.
@behnankmscu Ekran kartınız boşta hangi hızlarda çalışıyor? MSI Afterburner üzerinden bakabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    196,4 KB · Görüntüleme: 42
Evet biliyorum bu yüzden deneme yanılma yöntemine de gittim ancak değişen bir şey olmadı.
Ben kendi kartımda undervolt yaparken stabil bir ayar bulasıya kadar ekran kartını parçalama noktasına gelmiştim. Keşke hemen stabil bir ayar bulunabilse. :)
XFX RX 590 kullanıcısı olarak kartın üstünde bir mangal yapmadığım kaldı. Onu da yapacağım az kaldı. Stok voltaj değerlerinde kullansam mangal yapmak için yeterli sıcaklığa ulaşıyor. :D

Ben kendi kartımda undervolt yaparken stabil bir ayar bulasıya kadar ekran kartını parçalama noktasına gelmiştim. Keşke hemen stabil bir ayar bulunabilse. :)

XFX RX 590 kullanıcısı olarak kartın üstünde bir mangal yapmadığım kaldı. Onu da yapacağım az kaldı. Stok voltaj değerlerinde kullansam mangal yapmak gibi yeterli sıcaklığa ulaşıyor. :D
Hahahaha evet gerçekten çok sıkıntılı :) yasaklar da varken evde mangal yapılır :)

Hahahaha evet gerçekten çok sıkıntılı :) yasaklar da varken evde mangal yapılır :)

Bende bu model kartı kullanmaktayım. Hoş bir şey değil gerçekten sıcaklık çok fazla oluşuyor fan ayarlarını fullediğin zamanda çok ses çıkarıyor. Bence kartın arkasındaki metal gövde oradaki ısıyı alıp orada tutuyor gibime geldi bana.

Voltaj düşürün hocam tek çözüm bu gibi. Aslında 80 derece rx 570 için bana fazla gelmedi ama tabii siz bilirsiniz.
Düzgün bir şekilde araştırıp deneyeceğim.
Bende bu model kartı kullanmaktayım. Hoş bir şey değil gerçekten sıcaklık çok fazla oluşuyor fan ayarlarını fullediğin zamanda çok ses çıkarıyor. Bence kartın arkasındaki metal gövde oradaki ısıyı alıp orada tutuyor gibime geldi bana.
Evet ben de kasanın yanını açtığımda ekran kartının üzerindeki sıcaklığı hissediyorum. Gerçekten garip bir durum.

Düzgün bir şekilde araştırıp deneyeceğim.
Kesinlikle undervolt yapmanızı öneririm. Kendi undervolt konumu da paylaşıyorum en azından fikir sahibi olmanız açısından.

Kesinlikle undervolt yapmanızı öneririm. Kendi undervolt konumu da paylaşıyorum en azından fikir sahibi olmanız açısından.

Hocam ben bu linkteki ayarları yaptım.
Fakat güç limiti bende Max 50 iken rehber sahibinde 30 gözüküyor bu bir problem yaşatır mı?
Bu şekilde ayarladım XFX XXX RX570 4 GB model için.

Screenshot_30.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı