Yaşadığımızı mı zannediyoruz? Aslında yokuz!

Hatırlanmak istemiyorum belki de? Yani ben hatırlansam ne olacak, hatırlanmasam ne olacak? Senin dediğin şu gibi: Büyük olan her zaman daha güçlü ve önemlidir. Ben katılmıyorum, mesela koskoca ay bile bana göre bir insandan daha önemsiz. Çünkü insan çok farklı bir yapı, Evren de öyle. Bizim boyutumuz küçük olabilir ama önemimiz bence az değil. Çünkü Evrenin canlı bir özelliği yok, sadece büyük. He tabii ki kendimize fazla anlam yüklemek saçma ancak "bir hiç" gibi görmek de saçma bana kalırsa.

Çok küçük düşünüyorsun. Dediğinle alakası yok kanıt istiyorsan kanıt işte. Eskiden türlü türlü dinler vardı şu an neredeler eski insanlar ve onların o zaman ki zekaları ile birlikte öldüler. Bundan 1000 - 2000 yıl gibi sürelerde şu anki dinler de unutulacak. İnsan hep bir umut arayacak. Neden varız, uzay ne diye sorular sorup kendine göre cevaplar arayacak şu anki dinde olduğu gibi.
Sende büyük düşündüğünü zannedip saçma olasılıklar kurup bunu başka kişilere kesinleştirmeye çalışıyorsun.Geleceği asla göremezsin.Sadece ama sadece gelecek hakkında tahminler yürütebilirsin.

Ses getiren ve yankısı olan bir başarı veya başarısızlık elde etmediğin takdirde en fazla 3 nesil sonra senin neslinden olanlar seni tanımıyor bilmiyor bile bu canımı sıkıyor. Yaşadım ulan ben!

Evrenin büyüklüğünü ve bir hiç olduğumuzu kavradık. Peki, sonrası için ne öneriyorsun? Ne yapalım?
Ben bu konuya iyimser nihilizm tarzı ile yaklaşıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesela yeni yaşanacak gezegen bulunsa ve insanlar o gezegene giderken o yeni gezegeni yok etsek ve 1000 yıl sonra 10000 yıl sonrada insanlık devam edene kadar yeni yaşanacak gezegen yok eden insan diye tanıtan biliriz.

Evrenin büyüklüğüne nazaran şu an biz yokuz sen şu an bilgisayardan bakan kişi veya telefondan bakan bundan 100-200 sene sonra seni ve şu an yaptığın şeyi kimse hatırlamayacak sen aslında yoksun zaten. Tıpkı şu an dedenin dedesinin dedesinin dedesini vs. hatırlamadığın gibi o adamı ailenden ve dünyada kimse hatırlamıyor o yaşamadı.
Şöyle bir video bırakayım evrenin büyüklüğünü az bir şey kavrayalım. Baştan sona izleyin lütfen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oğlum varlık ve yokluk kavramı böyle bir şey değil ki bu şey gibi çöpten fazla değerin bile yok demekten farksız kalıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı