Andy deufresne
Hectopat
Şimdiden al yaza zam gelir.
İkinci el o kadar karaborsa ki anlatamam. Hele inverter klimanın ikinci eli hiç yok. Aklımda Aux üretimi Baymak Elegant Soft 9.000 BTU var. Hem SEER değeri 7.5, hem de soğutma kapasitesi üst sınırı 12.000 BTU ile hemen hemen aynı.İkinci el alın, size garanti sunan yerlerde alın ama örneğin 1yıl garanti veriyorum diyen yerlerde. Aklınızda hangi marka var.
Hocam Vestel ve Arçelik'in 20 yıllık klimalarını kullanan var. Japon markalarını saymıyorum bile. Neden 10 yıl olsun.Bu her türlü kullanılacak kışın kullanmazsan seneye kullanıcan bugün elin bolsa al geç. Klima dediğin 10 yıl gidiyor zaten yani.
Min. 10 yıl olsun ya lafın gelişi dedim kışın almak mantıklı, kullanım süresi uzun anlamındaHocam Vestel ve Arçelik'in 20 yıllık klimalarını kullanan var. Japon markalarını saymıyorum bile. Neden 10 yıl olsun.![]()
Karadeniz'deyim hocam. Lokal firmalar zaten şu an internetten ortalama 10 bin daha pahalı satıyor ve az taksitle vade farkıyla veriyorlar. Buradaki Beko bayisi 9.000 BTU klimaya 31 bin lira dedi, kardeşim aynı klimanın 24 binlik Altus versiyonunu internetten 40 bine aldı. Ben Hepsiburada'dan vade farksız 9 taksit alacağım. Lokal firmaların o kadar indirim sağlayacağını sanmıyorum...Klimanın alışveriş dönemine yaklaşıyoruz. Kasım-Mart arası almıştık bizde ki makbulü odur diye biliyorum. Hele ki Akdeniz şehirlerinde yaşıyorsanız bu aylarda lokal firmaların indirimlerine de rast gelebilirsiniz.
Eyvallah.Min. 10 yıl olsun ya lafın gelişi dedim kışın almak mantıklı, kullanım süresi uzun anlamında![]()
Ananemin bir lafı vardır; alınmış alınmış olur diye, alıp kafayı rahatlatmak iyidirEyvallah.Ben de kışın alma tarafındayım ama devalüasyon olacak dolar fırlayacak bilmem ne haberleri kafamı inanılmaz karıştırdı. Borç yükümü hafifletmek için kışı beklemek işime de geliyor ama dimyata pirince giderken bulgurdan da olmak istemiyorum. Aslında bütçem müsait ama yükselmeler öncesi yatırım yapıyorum az biraz...
İkinci el o kadar karaborsa ki anlatamam. Hele inverter klimanın ikinci eli hiç yok. Aklımda AUX üretimi Baymak Elegant Soft 9.000 BTU var. Hem SEER değeri 7.5, hem de soğutma kapasitesi üst sınırı 12.000 BTU ile hemen hemen aynı.
Hocam Vestel ve Arçelik'in 20 yıllık klimalarını kullanan var. Japon markalarını saymıyorum bile. Neden 10 yıl olsun.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.