Yazılım bitiyor mu?

Night_Mare

Hectopat
Daha fazla  
Birkaç kişiden duyuyorum yapay zeka yapıyor yazılım muhendisleri işsiz kalacak boşa okumayın gibi şeyler.
Bunun doğruluğu var mi?
Büyük şirketlere baktığımız zaman 1 yazilimciya yılda 150-200 bin dolar veriyorlar.
Bu paralar konuşulurken milletimiz yazilimcilik bitiyor diyor çok inanasim gelmedi ama yine de sormak istedim.

Yazılım mühendisliği bitiyor mu okumak mantıklı mi?

Firmalarda çok fazla personel çıkartma gerçekleşti. Artık yavaş yavaş yapay zekaya kayıyor. Bizim ülkemizde zaten o kadar büyük bir çalışan sektörü değildi fakat Dünya genelinde yavaş yavaş çalışan olarak küçülüyor. Bir de yazılımcının kendini ne kadar geliştirmiş olmasına bağlı tabii ki.

Birkaç kişiden duyuyorum yapay zeka yapıyor yazılım muhendisleri işsiz kalacak boşa okumayın gibi şeyler.
Bunun doğruluğu var mi?
Büyük şirketlere baktığımız zaman 1 yazilimciya yılda 150-200 bin dolar veriyorlar.
Bu paralar konuşulurken milletimiz yazilimcilik bitiyor diyor çok inanasim gelmedi ama yine de sormak istedim.

150 200 bin dolar değil yıllık 80 90 civarı ödenir.

Bunun doğruluğu var mi?

Yapay zeka onu ele geçirecek bunu ele geçirecek ee insanlar gelecekte ne meslek yapacak herkes işsiz o zaman? Ben böyle bir şey yaşanacağını düşünmüyorum. Yapay zeka bazen gerektiğinden fazla abartılıyor.

Büyük firmalarda işler nasıl yürüyor şu an yapay zekaya adapte oldular mı olacaklar mı bilemiyorum ama yaşadığım şeylerden örnek verebilirim.

Çalıştığım alman firmaları yapay zekayı sonuna kadar kullanıyor ve buna bağlı olarak eskiden ücretli aldıkları hizmetleri ücretsiz halledebiliyorlar.

2. olarak ben kendi projelerimde eskiden ufak tefek geliştirmeler için yazılımcı arayıp bulurdum şimdi ChatGPT ile kolayca çözüyoruz.

Yazılım sektörü tamamen biter mi? Bence bitmez ama çalıştırılan kişi sayısında büyük oranda düşüş olacaktır. Bu benim tahminim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük firmalarda işler nasıl yürüyor şu an yapay zekaya adapte oldular mı olacaklar mı bilemiyorum ama yaşadığım şeylerden örnek verebilirim.

Çalıştığım alman firmaları yapay zekayı sonuna kadar kullanıyor ve buna bağlı olarak eskiden ücretli aldıkları hizmetleri ücretsiz halledebiliyorlar.

2. olarak ben kendi projelerimde eskiden ufak tefek geliştirmeler için yazılımcı arayıp bulurdum şimdi ChatGPT ile kolayca çözüyoruz.

Yazılım sektörü tamamen biter mi? Bence bitmez ama çalıştırılan kişi sayısında büyük oranda düşüş olacaktır. Bu benim tahminim.

Yani tabii ki kolaylastirir ama bir yere kadar.
Şu anda büyük isrketler 10000'den fazla adamla çalışıyor yapay zeka girerse bu sayı belki 1000'e duser.

Yapay zeka AGI seviyesine gelene kadar böyle bir şey olmaz, sadece iş bilen yazılımcının işini kolaylaştıracak bir araç olur. Bunun sonucunda da yetersiz bazı yazılımcılar elenir kalanlar devam eder gibi geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı