Yerli işlemci üretilmesi için ses çıkarsak?

ABD, Huawei'ye ambargo koyması diktatörlük olmuyor mu? Demokrasiyi zaten bağırıyorlar biz işlemci için bağıralım derken şunu kast ediyorum. Dışarıya bağımlı bir hale geldik. En çok da teknoloji alanında ABD'ye. Adamların küçük bir ambargosu ülkeyi sarsmaya yetiyor. İşlemci alanında en azından kendi işlemcimizi üretsek gerisi gelirdi diye düşünüyorum. Hem işlemci ihraç etmiş olsak belki de onun tarafından gelen bütçe, ihraç rakamlarını arttıracak. Ben bu şekilde düşündüm fakat fark ettim ki kimsede de inaç yok. Baştaki kişilerin bir sözü bile etkiler iken bizim sesimiz kulaklarını çınlatsaydı en azından. Bir kampanya başlatılmasına galiba iyi bir gözle bakılmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce tarımı halledelim sonra teknoloji alanına bakarız 🤫
Çiftçi misin, siyasetçi mi? Halledelim derken. Bu işin tam olarak neresindesin ki hallediyorsun acaba.

Şimdi dahi başlasak 20 senemizi alır gibi.
O kadar mühendis yetişti Aselsan, TAİ gibi bir çok teknoloji alanında çalışan şirket var. İstenilse, bir arada çalışsalar yaparlar bence. Ülke ye çamur atıyoruz da burasıda o kadar çöplük değil. Vardır birileri.

Recep Baltaş, gerçekten inanıyorum bir şeyler olacağına en azından kampanya başlatsanız. Biz de ekşi sözlüktür, Twitter'dır akın eder bir şekilde duyururuz.

Çiftçi misin, siyasetçi mi? Halledelim derken. Bu işin tam olarak neresindesin ki hallediyorsun acaba.

Ailemde çiftçilik yapan fazlasıyla insan var! Halledelim diyorum çünkü; bu iş 3-5 kişinin desteğiyle halledilebilecek değil.

Öncelikle devletin gerekli ürünlerde vergileri sıfırlaması ve ekstra destek vermesi gerekir. Tarım olmadıktan sonra teknolojinin bir önemi kalmaz, geliştirdiğin ürünü satıp tarım ürünü alırsın yine dışa bağımlı kalırsın!

Ülkemizin coğrafi konumu bu denli güzelken, tarım alanları verimliyken sen en alt tuğlayı sağlamlaştırmazsan bu durum değişmez!

Ailemde çiftçilik yapan fazlasıyla insan var! Halledelim diyorum çünkü; bu iş 3-5 kişinin desteğiyle halledilebilecek değil.

Öncelikle devletin gerekli ürünlerde vergileri sıfırlaması ve ekstra destek vermesi gerekir. Tarım olmadıktan sonra teknolojinin bir önemi kalmaz, geliştirdiğin ürünü satıp tarım ürünü alırsın yine dışa bağımlı kalırsın!

Ülkemizin coğrafi konumu bu denli güzelken, tarım alanları verimliyken sen en alt tuğlayı sağlamlaştırmazsan bu durum değişmez!
Ne yapmamızı öneriyorsun. Onu da belirtir isen. Biz devleti bir sözümüz ile yönetme imkanımız yok. Devlete buradan politakalarını nasıl değiştireceğiz. Bir kanun ile düzelebilecek bir sorun değil senin dediğin. Burası tarım forumu mu? Biz teknoloji alanında bağıralım, başkası da potansiyel görür onlar da bağırır. Biz burada devlet heyeti değiliz ki her soruna çözüm bulalım.

O kadar mühendis yetişti Aselsan, TAİ gibi bir çok teknoloji alanında çalışan şirket var. İstenilse, bir arada çalışsalar yaparlar bence. Ülke ye çamur atıyoruz da burasıda o kadar çöplük değil. Vardır birileri.

Bana milleyetçi ayakları yapma sadece siz mi düşünüyorsunuz bu vatanı? Sen önce git bu işi sıfırdan yapan kaç senede yapmış onu öğren.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı