Yerli işlemci üretilmesi için ses çıkarsak?

Yurt dışından mühendis temiş etmiş olsak bu sorun çözülemez mi? Belki mimarisi onlar tarafından geliştirilecek ama en azından o süre zarfında kişiler de yetiştirebiliriz. Bir yerden başlamış olmak da güzel.

Yurt dışından mühendis temiş etmiş olsak bu sorun çözülemez mi? Belki mimarisi onlar tarafından geliştirilecek ama en azından o süre zarfında kişiler de yetiştirebiliriz. Bir yerden başlamış olmak da güzel.

Öyle kolay değildir bu işler bence. Bi kere adam niye gelsin buraya. İkincisi bu işi ABD yapıyor sadece, tekel olmuşlar, yani nedir ne değildir çok bilgim yok açıkçası. Kolay birşey olmadığı aşikar.

İşlemci üretmek kolay mı sanıyorsun? Şu an hiçbir şey üretmezken pat diye işlemci mi üretelim? Çok ütopik bir istek. Önce yönetimin kökten değişmesi lazım ki bundan sonra bile çok çok çok zor. Kolay bir şey olsa zaten ev kullanıcısı için üretim yapan 2 firma olmazdı 🙂

Yaşın kaç? Yanlış anlama, cevap vermek zorunda değilsin.

Bu soruyu zamanında ben sormuştum.

Yurt dışından mühendis getirip niye Türkiye de işlemci üretmiyoruz diye?

Cevabı basit 🤠

Bu ülkeden adam olmaz. Maalesef cevabı bu. Ekonomi daha kötüye gider

Asgari ücret 2000 TL ama Türkiye'de üretilen araba 200 Bin TL fiyatı vardı.

Altına da alınır bence gayet iyi bir fiyatı var. Sadece içindeki pili çok pahalı diyenleri gördükten sonra bu tür soruları sormak artık bana saçma geliyor.

Türkiye'de niye üretilmiyor demek yerine, ben artık üretilen yere gitme gibi düşüncelerim var🙂

Beklemek zaman kaybı😗

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Dış firmalar engel olurlar.
2- Altın fiyatları aldı gidiyor Türkiye' de. (İşlemcilerin yapımında altın kullanıldığını bilmeyen yoktur.)
3- Olsa bile Fiyatlandırmada hiç bir değişiklik olmaz.
Yani boşa imza vb. toplanmış olur.

Yüksek teknoloji üreteceğiz diye hibe alıp bankamatik kasası (sadece dış çelik kasadan bahsediyorum) üreten firmalarımız varken siz işlemci diyorsunuz :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı