YKS'ye çalışamıyorum

Şimdi sınava çalışmanın üstelik dershane ile çalışmanın külfetini düşünürsek ailenin bu son şansın demesini anlayabiliyorum keşke geçen sene biraz çalışıp bu sene tamamen oturtsaydın.

Salı, Çarşamba ,Perşembe, Cuma - Pazartesi deneme günü. 10.00 da başlıyor deneme 1 gibi bitiyor.

Hocam dershaneye gidiyorum zaten..
Tamam bizimde aynı sistem. Sadece ben 2de çıkıyorum. Eve geliyorum yemek yedikten sonra dinlenip derse başlıyorum 4 gibi. Bende mezunum, bende toplama çıkarmayı bilmiyordum bu işe başlarken. Her şey çalışmayla oluyor.

Hocam ailem ilçede yaşıyor, ilçede dershane yok diye bu sene verdi beni ve son bir şansım olduğunu söylediler.

O zaman işin neresinden dönsen kar her türlü. Mümkün olduğu kadar temel eksiklerini kapat özellikle sayısal tarafında.

@372204 neden beğenmedim attınız?

'Gerekirse 1 yıl daha mezuna kal ' sözüne katılmıyorum.

Mezuna kalmak imkan varsa kotu bir sey degil. Benim mezuna kalmak yerine bir an once universiteye kapagi atayim dusuncesiyle girip pisman olan arkadaslarim da oldu. Ideali icin 3 yil mezuna kalip keyifle okulunu okuyan arkadaslarim da. Bu kadar temel eksikle bilgisayar programciligina girecek arkadas, yetmeyecek orada bir yandan bolumle ilgili kendini gelistirmesi gerekirken bir yandan lise eksiklerini tamamlamak zorunda kalacak. Uzerine de mezun oldugunda muhendis olamamis olacak. Bunu yas 25, bilgisayar muhendisligi son sinif ogrencisi olarak soyluyorum. Benzer surecleri yasadim, lise 3'e geldigimde benim de cok fazla temel ve ders eksigim vardi ama 1.5 yil tabiri caizse it gibi calistim. Buna ragmen universiteye geldigimde matematige dair pek bir sey bilmedigimi ilk calculus ve linear algebra dersi aldigimda ogrendim.

Mezuna kalmak imkan varsa kotu bir sey degil. Benim mezuna kalmak yerine bir an once universiteye kapagi atayim dusuncesiyle girip pisman olan arkadaslarim da oldu. Ideali icin 3 yil mezuna kalip keyifle okulunu okuyan arkadaslarim da. Bu kadar temel eksikle bilgisayar programciligina girecek arkadas, yetmeyecek orada bir yandan bolumle ilgili kendini gelistirmesi gerekirken bir yandan lise eksiklerini tamamlamak zorunda kalacak. Uzerine de mezun oldugunda muhendis olamamis olacak. Bunu yas 25, bilgisayar muhendisligi son sinif ogrencisi olarak soyluyorum. Benzer surecleri yasadim, lise 3'e geldigimde benim de cok fazla temel ve ders eksigim vardi ama 1.5 yil tabiri caizse it gibi calistim. Buna ragmen universiteye geldigimde matematige dair pek bir sey bilmedigimi ilk calculus ve linear algebra dersi aldigimda ogrendim.
Herkesin düzeni farklıdır. Herkesin istediği hedef farklıdır. Pişman olan arkadaşların bana sorarsan hedefi yokmuş. Çünkü hedefi olan ve hayaliyle bir yerlere gelmek isteyen kişi isterse 10 yıl mezuna kalır ve hedefine ulaşana kadar çabalar. 2 yıllık istediği için gerek olmadığını söyledim, çünkü dediğin gibi it gibi çalışırsa kazanabileceğini düşünüyorum.

Herkesin düzeni farklıdır. Herkesin istediği hedef farklıdır. Pişman olan arkadaşların bana sorarsan hedefi yokmuş. Çünkü hedefi olan ve hayaliyle bir yerlere gelmek isteyen kişi isterse 10 yıl mezuna kalır ve hedefine ulaşana kadar çabalar. 2 yıllık istediği için gerek olmadığını söyledim, çünkü dediğin gibi it gibi çalışırsa kazanabileceğini düşünüyorum.

Olay 2 yillik bolumu kazanmak degil ama burada. Artik eksi net yaparak bile universiteye gidiliyor mevcut duzende. Kazansa da iyi bir yazilimci olmak icin iyi matematik ve problem cozebiliyor olmak sart. O yuzden universitede de lisede ders calisir gibi matematik calismasi lazim. Bunu bu sekilde yapacagina mezuna kalsin, sadece sinavina odaklansin ve 4 yillik bolum kazansin dedim ben de. Tek koltukta iki karpuz tasimak zor cunku. O yuzden gerekirse 1 yil daha mezuna kal dedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı