Yüksek Hz Monitör Gerekli mi?

Hocam bende diyorum ki buyrun deneyin. Akıcılığı zaten hissedeceksiniz. Merminizin gidişi, recoil ve spread düzeyiniz değişecek. Silahların mermi atma hızı bile değişiyor hocam neyi tartışıyoruz?

Hocam anlatamıyorum bir türlü monitör sadece 60Hz yani saniyede 60 kere görüntü yenileniyor siz buna saniyede 500 kare değişimi nasıl alırsınız ki?

CSGO açın bi 300 FPS ile 60 FPS arasındaki dağlar kadar farkı görün lütfen. (lütfen) (60hz monitörde) (parantezleri severim)

Anladım sanırım siz ilerideki oyunların grafikleri iyi olacağı için yenileme hızından para kısıp çözünürlüğe vermeyi düşünüyorsunuz. Doğru mudur?
Aslında dediğiniz şey doğru. Hatta 1080p 60Hz de olur çünkü ilerideki oyunlar bilgisayarım 2K oynatmayabilir belki.
UE5 gelmiş durumda. Yavaş yavaş şirketlerde bu motora geçiş yapmaya başlamışlar ve boyutlarında yüksek olacağı söyleniyor. Teknoloji sürekli değişken yapıda. En iyisine şu an sahip olabilirsiniz ancak yenilikleri takip etmek istiyorsanız daimi bir güncellemeyi de göze almalısınız. Siz oyun sever biriyseniz, keyif alma odaklı güzel bir özelleştirme istiyorsanız 144 Hz almanız tabi ki de faydanıza olur. Ancak diyorsanız "Ben buna gerek duymuyorum, FPS değerlerim düşük, bir faydasını görmem bence" o zaman tabi ki almanıza lüzum yok. Ben deneyimlediğim için söylüyorum. RDR2'ye bakmayın siz. PC'de satılsın diye Rockstar indirime gidiyor boyna. Optimizasyon sorunu bambaşka bir şey. Öyle ki GTA 5 bu konuda çok başarılıydı.
Doğru söylüyorsunuz illa ki aldığım oyun deneyimi azalacak ama kendimce bunu minimuma indirmeye çalışıyorum.

Hocam anlatamıyorum bir türlü monitör sadece 60Hz yani saniyede 60 kere görüntü yenileniyor siz buna saniyede 500 kare değişimi nasıl alırsınız ki?

Teorik bilginin herşeyi cevaplayamacağını bir kere daha gösterdiniz. Keşke işin sadece teorik kısmıyla ilgilenmeseydiniz.

En basitinden 64tickrate sunucular ile 128tickrate sunucular ile bu farkı anlatmak mümkün. 60FPS te atacağınız her sprey 300FPS'te atacağınız spreyden yaklaşık iki kat daha fazla bullet-spread içeriyor. Öyle ki bizzat göstermek isterim;

ASD.jpg

CS:GO oyuncuları tarafından açılmış topiclere de göz gezdirebilirsiniz ayrıca;
CSGO açın bi 300 FPS ile 60 FPS arasındaki dağlar kadar farkı görün lütfen. (lütfen) (60hz monitörde) (parantezleri severim)

Buyrun fark, bizzat uğraştım. Bir beğeni alırım ama. Miyav!

Teorik bilginin herşeyi cevaplayamacağını bir kere daha gösterdiniz. Keşke işin sadece teorik kısmıyla ilgilenmeseydiniz.

En basitinden 64tickrate sunucular ile 128tickrate sunucular ile bu farkı anlatmak mümkün. 60FPS te atacağınız her sprey 300FPS'te atacağınız spreyden yaklaşık iki kat daha fazla bullet-spread içeriyor. Öyle ki bizzat göstermek isterim;

Eki Görüntüle 578176
CS:GO oyuncuları tarafından açılmış topiclere de göz gezdirebilirsiniz ayrıca;

Buyrun fark, bizzat uğraştım. Bir beğeni alırım ama. Miyav!
Oyunu oynarım ama prfoesyonel değilim anlattıklarınız anlamadım ama kabul ediyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı