Z Kuşağının illa yazılımcı olmaya çalışması

Bilmiyorum farkında mısınız ama ülke üniversite mezunu genç işsiz kaynıyor. Ve bunların arasında da kişisel gelişimine özen göstermiş, yabancı dil bilen, merak duyduğu alanlarda sertifikalarını, kurslarını tamamlamış, umutları olan bir sürü insan var. Belki de bu örnekleri görüp umudu kırılan ve inancını yitiren daha genç arkadaşlar kendilerine yazılımı çıkış yolu olarak görüyor olabilir. Yazınızı okudum ama neden çıldırdığınızı anlayamadım doğrusu. Yazılıma merak duyan, ama kendi içerisinde yazılımı anlamlandıramamış genç arkadaşlar olabilir aralarında, ki 18-22 yaş aralığındaki gençlerden bahsediyoruz, gayet olağan. Öğrenmesindeki sakınca nedir, ya da sizi ne sinirlendirmiş olabilir bunu anlamak güç. Salın şu gençleri de istediklerini öğrensinler, sıkılıp bırakma kararını da onlara bırakın bir zahmet. İnsan bir şeyleri denemeden kendini nasıl keşfedebilir ki, denesinler yanılsınlar. Yanılsınlar bir daha denesinler. Hayat bu.
İşte benim derdim bu, Yazılımı çıkış yolu olarak değil, gerçekten öğrenmek istedikleri için öğrensinler. Zaten çıkış yolu olarak düşünen kişi, kusura bakmayın fakat bu işte ilerleme kaydedemez.
Öğrenmek istiyorsa öğrensin, sana ne oluyor? Onun düşüncesi onun kararı.
Yine eleştiriye gelemeyen biri.

İşte benim derdim bu, Yazılımı çıkış yolu olarak değil, gerçekten öğrenmek istedikleri için öğrensinler. Zaten çıkış yolu olarak düşünen kişi, kusura bakmayın fakat bu işte ilerleme kaydedemez.
Memur yetişeceğine, yazılımcı yetişsin boşver.
Geleceğin teknolojisi yazılım ile kurulacak zaten, ölü bir yatırım yapmıyorlar sonuçta.

Ama hala anlayamadığım bir nokta var, neden yazılım öğrenmelerine karşısınız?

Öğrenmek için öğrenipte memlekette işini bu şekilde yapan bir sürü insan var, ayrı ayrı tamamına tepkili misiniz, yoksa sadece yazılım işine girenlere mi bu tepkiniz? İşini iyi yapan da kötü yapan da bir şekilde ayrılıyor zaten sektörde merak etmeyin eğer tepkiniz sadece yazılım öğrenen gençlere ise. İnsanların cesaretini kırmayı bir tarafa bırakıp, onları özgür bırakmak en doğrusu. Kim ne istiyorsa onu yapsın, müdahele etmek kimsenin haddi değil, bu görüşünüz çok anlamsız.

Memur yetişeceğine, yazılımcı yetişsin boşver.
Geleceğin teknolojisi yazılım ile kurulacak zaten, ölü bir yatırım yapmıyorlar sonuçta.

Ama hala anlayamadığım bir nokta var, neden yazılım öğrenmelerine karşısınız?
Yazılım öğrenenlere karşı değilim, sırf öğrenmek için öğrenenlere karşıyım.

Programlama artık milli eğitime bağlı okullarda ders olarak verilen bir alan. Ortaokulda ya da lisede var bu dersler. Belki şimdi zorunlu değil ama ilerde olacaktır muhtemelen. Programlama öğrenmek de illa büyük yazılımlar ortaya koymak ya da bu işi meslek edinmek de değil. Her şeyden önce analitik düşünme yeteneği ve sorun çözme becerisi geliştirmeye yardımcı olabilir. Yani bir tür beyin egzersizi olarak bile öğrenebilir isteyen. Ayrıca bir şeyler üretmenin en kolay yollarından biri. Bir web sitesi ortaya koymanın, çok sıradan bir mobil uygulama yapıp kendi yaptığı uygulamayı kullanmanın zevkini isteyen herkes yaşamalı. Yeteneği, becerisi, ilgisi olmasa bile heves edip başlayan kimseye neden başladin demek kimsenin haddine değil. Zaten yeteneği olmadığını ya da sevmediğini anlayınca yavaş yavaş uzaklaşıyorlar.
İşini sevmeyerek yapan binlerce insan var. Programlamayı sevmese bile bu yolla para kazanmak isteyen insanlar da bırakın kazanabiliyorlarsa kazansinlar. Geçimlerini nasıl sağlayacaklarini size sormasinlar bir zahmet.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı