Z kuşağının sevilmemesi

Bugünden 30 yıl sonra da Z kuşağı yeni kuşağı sevmeyecek, bu bir döngü.

Hocam bu zaten kuşağı çatışmasının nedeni biraz da ailelerin geri kafalı olup teknolojiyi takip edememeleri. Z kulağından sonraki kuşak da teknoloji kuşağı olacağı(muhtemelen) için iyi anlaşırlar herhalde.
 
Bir topluluk düşünelim. Bu topluluk katil olsun bu topluluk 100 kişi. Yüz kişiden 2'si katil değil diğerleri katil şimdi bu topluluk suçlu mu suçsuz mu?
Çok saçma bir düşünce biçimi. Türk tiktokçular çok mu ezdi sizi ne bu nefret?
Cellat babana şikayet et beni hadi.
 
Kardeş Z kuşağı neden sevilmiyor anlatayım anla. Müslüman'lara yobaz diyenler. Z kuşağı karşı görüşlu partiliye cahil çomar diyen, Z kuşağı millete asarım keserim diyen, Z kuşağı çıplaklık modernlik İslam gericilik diyen Z kuşağı. TikTok izleyen Z kuşağı tiktokır fanı olan da Z kuşağı.

Tesadüftür ki dışarıda TikTok çektiğini gördüğüm ya da Instagram'da gezinirken karşıma çıkan salak TikTok videolarının çoğunda Z kuşağının dışında kalan kişiler var. Çevremde hiçbir dini gericilik olarak gören, çıplaklığa medeniyet diyen ya da sağa sola öfke kusan birisi olmadı. Hele ''Karşıt partililere çomar diyen.'' tipler hiç olmadı çünkü Z kuşağı parti tutmuyor, kişilere bakıyor. Her kuşakta olduğu gibi Z kuşağında da kalitesiz insanlar olabilir, normal bir şey. Ancak o birkaç salağa bakıp tüm nesli yargılarsan onlardan hiçbir farkın kalmaz ne yazık ki. Z kuşağı önceki kuşaklardan izler taşıyor, özellikle drama olan bağımlılığı da bunun bir parçası, eğitim sistemimiz dolayısıyla diğer nesillerde olduğu gibi kendisini geliştirmekte zorlanan bir nesil ki içinde bulunduğumuz stres ve baskıdan dolayı her şey daha da zorlaşıyor. Şahsen son 1 yıldır kişisel gelişimime önem veriyorum, 1 yıldır olmasının sebebi ise küçük yaşta kimse bana kitap okuma alışkanlığı ve bir hobi kazandırma uğraşına girmedi, elimden tutan kimse olmadı, tek yaptıkları derslerim kötü diye beni en arka sıraya atmak oldu, bundan ben mi sorumluyum şimdi? Son olarak eklemek isterim ki suç TikTok kullananlarda değil, TikTok'u yasaklamayan yönetimde ne yazık ki. TikTok'daki garip hareketlerin sebebi ise kişisel gelişim yerine ezber kapasitesine bakan eğitim sistemi.
 
Arkadas sizin düsüncenize laf etti diye arkadasi cellat babaci ilan ettiniz, anliyorum.

TikTok'u savunan biri benimle bırak tartışmayı 2 cümle kurmasın. Bana zeki bir Türk tiktokçu göstersin.
Tesadüftür ki dışarıda TikTok çektiğini gördüğüm ya da Instagram'da gezinirken karşıma çıkan salak TikTok videolarının çoğunda Z kuşağının dışında kalan kişiler var. Çevremde hiçbir dini gericilik olarak gören, çıplaklığa medeniyet diyen ya da sağa sola öfke kusan birisi olmadı. Hele "karşıt partililere çomar diyen." tipler hiç olmadı çünkü Z kuşağı parti tutmuyor, kişilere bakıyor. Her kuşakta olduğu gibi Z kuşağında da kalitesiz insanlar olabilir, normal bir şey. Ancak o birkaç salağa bakıp tüm nesli yargılarsan onlardan hiçbir farkın kalmaz ne yazık ki. Z kuşağı önceki kuşaklardan izler taşıyor, özellikle drama olan bağımlılığı da bunun bir parçası, eğitim sistemimiz dolayısıyla diğer nesillerde olduğu gibi kendisini geliştirmekte zorlanan bir nesil ki içinde bulunduğumuz stres ve baskıdan dolayı her şey daha da zorlaşıyor. Şahsen son 1 yıldır kişisel gelişimime önem veriyorum, 1 yıldır olmasının sebebi ise küçük yaşta kimse bana kitap okuma alışkanlığı ve bir hobi kazandırma uğraşına girmedi, elimden tutan kimse olmadı, tek yaptıkları derslerim kötü diye beni en arka sıraya atmak oldu, bundan ben mi sorumluyum şimdi? Son olarak eklemek isterim ki suç TikTok kullananlarda değil, TikTok'u yasaklamayan yönetimde ne yazık ki. TikTok'daki garip hareketlerin sebebi ise kişisel gelişim yerine ezber kapasitesine bakan eğitim sistemi.

Kardeş aynı kişilere mi bakıyoruz? Ben her gün kendini Z kuşağı gören insanlarla bu yüzden tartışıyorum. Yok Müslüman'ları asarız keseriz hükümet olalım şunu yapacağız bunu yapacağız. Sanki hükümet olunca ülkeyi sayın cumhurbaşkanımız değil Z kuşağı yönetiyor. Her kuşak kendi kuşağına iyi der. Teknoloji çağına geldikleri için şanslı olmaları onları en iyi kuşak yapmaz.
 
Arkadasin TikTok'u dolayli yoldan savunmuş oldugu dogru ama Cellat'ı nereden bulup da o cümlenin icinde bagdastirdin ben anlamadım be abisi.

Neyse, sana kolay gelsin.

Kendinden büyüklere abisi falan çekmeye devam et. Reelde cidden ters birine denk gelirsin seni kuşaktan kuşağa geçirir.
 

Geri
Yukarı