Zaman algısı ile geçmişte olmak mümkün mü?

Mucosoft

Megapat
Katılım
5 Mart 2014
Mesajlar
5.508
Makaleler
12
Çözümler
41
Umarım demek istediğimi sizlere anlatabilirim. Bir düşünün. Zaman algısı kişiden kişiye değişiyor. Örneğin çok çalışana zaman hızlı geçer, boş durana yavaş. Peki çok çalışınca hızlı geçiyor ve bu güne geliyor isek boş dursak geçmişte mi olurduk? Örneğin bugün yerine şu anda dün de mi olurduk?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok çalışınca zaman hızlı geçiyor teorisi bence yanlış, bu tamamen psikolojik bir yanılgı. Çok çalışma esnasında beynimiz işe odaklanıp zaman kavramını arkaplana attığından o esnada geçen zaman diliminin farkına varmayıp ne de hızlı geçti diyoruz. Zaman kavramı bence atomların ve ışığın hızına bağlı bir durum. Bunun üzerine çokça araştırma yapılmış olsa da ben kendi düşüncemi dile getirmek istiyorum; zaman var olan olayların maddesel değişiminin hızı şeklinde açıklanabilir bence. Burada bir binanın çürümesini baz alırsak eğer, o binanın 50 yıl değil de 30 yılda yaşlanmasını mümkün kılarsak normalde 50 yılda çürümesi gereken bina 30 yılda çürüyerek zamanını kısaltmıştır. Hepsi şahsi görüşüm, yanlışlar olabilir.

Ayretten insanoğlu geçmişe veya geleceğe gidemez, sadece ışık hızından daha yüksek bir hızda seyhat edip (ki bu mümkün değil) geçmişi (örneğin dinazorları görebilirsin ama geçmişe müdhale edemezsin. Işık hızından hızlı hareket etseydin geleceğe gidebilirdin ama bu da mümkün değil.

Fizik konusu ile alakalı kavramlar, makalelere gözatabilirsin.
 
Zaman algısı, beyin ve bilinç etinliğine bağlı değişiyor. Kuantum fiziğindeki gözlemci/gözlenen durumu en basit örneği.

Tümüyle fiziken geçmişe gitmek, kanımca geleceğe gitmekten daha zor. Bir kere gezegen aynı yerde değil, gökyüzü aynı değil. Geleceğe gitmek için sadece kendi zaman alanını, diğerinden ayırmak yeterli olur.

Bu yıl konuştuğumuz birkaç kişiyle vardığımız felsefi bir nokta, enerji yapısı olarak geçmişe gidilebilir ancak fiziksel (şu an olduğun haliyle) gidilemez. Enerji yapısı da gelecekten geldiğinde, geçmişte uyumlu bir yapıya ulaşmalı ve aktif olmalı.
 
Geçmişe gitmek mümkün değildir. Yukarıda belirtilmiş çalışmak veya boş durma işlerinde zaman akışı tamamen psikolojiktir. Einstein'in rölativite teorisine bakacak olursak ışık hızına yakın hızlarda seyahat eden biri için zaman farklı akar ancak bu farklı zamanda olduğu anlamına gelmez. Sadece vücudu için geçen süre daha azdır yani daha az yaşlanır. Ancak diğer insanlarla aynı tarihte yaşamaktadır.
 
Geçmişe gitmek mümkün değildir. Yukarıda belirtilmiş çalışmak veya boş durma işlerinde zaman akışı tamamen psikolojiktir. Einstein'ın rölativite teorisine bakacak olursak ışık hızına yakın hızlarda seyahat eden biri için zaman farklı akar ancak bu farklı zamanda olduğu anlamına gelmez. Sadece vücudu için geçen süre daha azdır yani daha az yaşlanır. Ancak diğer insanlarla aynı tarihte yaşamaktadır.
O zaman bu güzel bir şey. Bu sebeple geleceğe gitmiş gibi oluruz. Çünkü az yaşlanınca mantıken ömür uzamaz mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı