Belli ki çoluk çocuk bile değilsin. Daha kendi yazdığınla ters düşerken gelmiş burada bana laf ediyorsun. Biraz da komiksin aslında.
Kendi yazdıklarımdan hangisi ile ters düşmüşüm? Sen belli ki daha okuduğunu anlamıyorsun ve algılayamıyorsun.
Bak, kendi yazdığımı alıntı alıp ekstra uğraşıyorum şu an anlaman için:
Evet imkansız, ancak teorik olarak düşündüğümüzde ve ışık hızının üzerine çıktığında yazdığın olayın tam tersi oluyor.
Cümleye
"evet imkansız" diye başlıyorum. Çocuk çocuğun bile bildiği şeyi elbette ki biliyoruz.
Kütleli olan hiçbir şey ışık hızında gidemez. Bunu çoluk çocuk bile biliyor diyorum. Sen bana bunun aynısını yazıyorsun.
Ardından ne demişim?
"teorik olarak düşünüldüğünde" demişim. Teorik olarak düşünmek ne demek?
Pratik olarak zor veya imkansız olabilecek bir şeyi sadece düşünsel deney şeklinde ele almak demek. Işık hızına yaklaşmak veya ışık hızında seyahat etmek şu an bizim için imkansız olsa bile eğer bunu "teorik olarak" yapabiliyor olsaydık o zaman bu durum geleceğe yolculuk olurdu. Çünkü ışığın zamanı durur. Biz ışık hızında sehayat edersek zamanımız duracağı için geleceğe yolculuk etmiş oluyoruz.
Bak gördüğün gibi normalde imkansız olan bir şeyi düşünsel olarak ele alıp teoriler üzerinden konuşuyoruz şu anda. Umarım anlamışsındır buraya kadar olan kısmı.
Diğer kısma gelelim. Sen ne yazmıştın?
Aslında kütlemiz nedeniyle fiziksel olarak imkansız olsa da ışık hızının üzerine çıkıp dünya üzerinde yeterince tur atarsan geleceğe gidebilirsin. Ancak geçmişe gitmek mümkün değil.
Bak bu alıntı yaptığım kısımdaki yanlışını sana gösterdim.
Şu an bizim için imkansız olsa bile (anlaman için yazıyı kalınlaştırdım) eğer ışık hızında seyahat edilebiliyor olsaydık az önce bahsettiğim üzere geleceğe gitmiş olurduk. Çünkü az önce bahsettiğim gibi zamanımız durduğu için bu durum bizi geleceğe taşırdı. O yüzden burada yanlışın var. Senin yazdığına göre "ışık hızının üzerine çıkıp dünya üzerinde yeterince tur atarsan geleceğe gidebilirsin" bu kısım yanlış.
Işık hızında gitmek veya ışıktan hızlı gitmek imkansız olsa bile (anlaman için kalın yazdım) eğer gidebilseydi
teorilere göre, yani düşünsel olarak ele aldığımız zaman geçmişe bir yolculuk olabileceğine yönelik fikirler var. Yani teorik olarak ele aldığımız zaman ışıktan hızlı gitmek demek geçmişe gitmek anlamına geliyor.