Zamanda yolculuk mümkün mü?

Konuya yazan çok olur, fikir alışverişi yaparız diye düşünmüştüm ilk mesajı yazdığım zaman ama öyle olmamış. @detista ifade bırakınca baktım. Düşüncemi açmak isterim. İnsanlar birbirleriyle daha kolay anlaşabilmek için nasıl eşyalara isim takma, sayıları icat etme gibi şeyler yaptıysa yaşlanıp ölme, gündüz gece sürekliliği, mevsimlerin değişimi gibi şeyleri açıklamak için de "zaman" kavramını kullanmış diye düşünüyorum ve bu zaman kavramının da geçip giden bir şey olduğuna karar vermiş.

Termodinamiğin 2. yasası: gerçek hayatta tersinir sistem yoktur. Aynı zamanda evrende her şey kendini minimum enerjiye ve maksimum düzensizliğe çekmek ister. Kırılan bir vazoyu eskisi gibi yapıştırıp hiç kırılmış gibi görünmemesini sağlayabiliriz ama bu zamanı geri almak mı olur? Zamanda geri gitmek nedir? Dünya'nın tersine dönmesi mi? Geri geri yürümemiz mi? Hücrelerin bölünmek yerine birleşmesi mi? Zamanda nasıl geriye gidilebilir?
 
Kesin mümkündür ya da kesin mümkün değildir diyemeyiz. Zamanda yolculuk olsa bile bunun herkesin yapabileceğini sanmıyorum.
 
Evet zamanda yolculuk mümkün ama sadece geleceğe, geçmişe yolculuk neden-sonuç ilişkisini yani nedenselliğe aykırı gerçi birçok teori var bununla alakalı ama ben şahsen mümkün olduğunu düşünmüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı