Zorbalanmaktan bıktım

Yer
Türkiye, İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
NVIDIA GeForce MX230, Intel Core i5-10210U, 8 GB RAM, 512 GB Depolama Alanı, 1366 x 768 Ekran.
Meslek
Öğrenci
Ortaokulda son 2 senemde şişman ve benden biraz uzun bir çocuk neredeyse her gün beni 'şaka' diyerek dövüyordu. Öğretmene de şikayet edemiyordum çünkü çok fazla sırrımı biliyordu. 2 yıl boyunca her gün okul bitsin de zorbalanmaktan kurtulayım diye bekledim durdum. Okulun son günü diğerleri tatil yapacakları için mutluyken ben ise artık kimse tarafından zorbalanmayacağımı düşünerek mutlu oldum. Lise başladıktan sonraki ilk bir ay çok güzeldi ama son 2-3 hafta her şey değişti. Sınıf öğretmen yer değişikliği yaptı ama beni sınıfta yaramaz olanların biri ile oturtturdu. İnternetimi paylaşmıyorum diye itip kakıyor, şaka olsun diye eşyalarımı fırlatıyor. Herhangi bir eşyamı isteyip arkadaşına fırlatıyor, arkadaşı alamadan ben alınca üstüne utanmadan vermemi ve bu sefer fırlatmayacağını söylüyor. Teneffüste durup dururken boyun kilidine alıyor. Gözüm bir yere sabit yere dalmışken baktığım yerden öğretmen geçince arkadaşına seslenip öğretmenin özel bölgesine baktı diyor. 2 yıl boyunca biri tarafından dövülmemek için bekledikten sonra bu noktaya geri düşmek hayata karşı ümidi yok etti. Öğretmenin yerimi değiştirmesi ancak bunu yaparken sanki ben istememişim gibi değiştirmesini isteyeceğim. Eğer sınıfta onu uyarır ve benim şikayet ettiğimi belirtir ise bu sefer teneffüste daha çok uğraşırlar. Yerimi değiştirmesini bir mektupa yazıp ve verip söyleyeceğim. Umarım böyle devam etmez.

Son düzenleme:
Ortaokulda son 2 senemde şişman ve benden biraz uzun bir çocuk neredeyse her gün beni 'şaka' diyerek dövüyordu. Öğretmene de şikayet edemiyordum çünkü çok fazla sırrımı biliyordu. 2 yıl boyunca her gün okul bitsin de zorbalanmaktan kurtulayım diye bekledim durdum. Okulun son günü diğerleri tatil yapacakları için mutluyken ben ise artık kimse tarafından zorbalanmayacağımı düşünerek mutlu oldum. Lise başladıktan sonraki ilk bir ay çok güzeldi ama son 2-3 hafta her şey değişti. Sınıf öğretmen yer değişikliği yaptı ama beni sınıfta yaramaz olanların biri ile oturtturdu. İnternetimi paylaşmıyorum diye itip kakıyor, şaka olsun diye eşyalarımı fırlatıyor. Herhangi bir eşyamı isteyip arkadaşına fırlatıyor, arkadaşı alamadan ben alınca üstüne utanmadan vermemi ve bu sefer fırlatmayacağını söylüyor. Teneffüste durup dururken boyun kilidine alıyor. Gözüm bir yere sabit yere dalmışken baktığım yerden öğretmen geçince arkadaşına seslenip öğretmenin özel bölgesine baktı diyor. 2 yıl boyunca biri tarafından dövülmemek için bekledikten sonra bu noktaya geri düşmek hayata karşı ümidi yok etti. Öğretmenin yerimi değiştirmesi ancak bunu yaparken sanki ben istememişim gibi. Eğer sınıfta onu uyarır ve benim şikayet ettiğimi belirtir ise bu sefer teneffüste daha çok uğraşırlar. Yerimi değiştirmesini bir mektupa yazıp ve verip söyleyeceğim. Umarım böyle devam etmez.
Öğretmene söylemek işi halletmez. Söylesen bile dışarıda sorun çıkaracak ve öğretmenlerin haberi olmayacak. Sende karşılık vereceksin. Sen karşılık vermezsen seninle tabii uğraşırlar. Bu arada arkası var diye korkma. Çünkü bu tipler sen karşılık verirsen senden tırsıp arkadaşlarına sığınacaklar.

Öğretmene söylemek işi halletmez. Söylesen bile dışarıda sorun çıkaracak ve öğretmenlerin haberi olmayacak. Sende karşılık vereceksin. Sen karşılık vermezsen seninle tabii uğraşırlar. Bu arada arkası var diye korkma. Çünkü bu tipler sen karşılık verirsen senden tırsıp arkadaşlarına sığınacaklar.
Benim söylediğimi söylemeden değiştirmesini isteyeceğim. Fiziksel olarak üstünlük sağlayabileceğim biri değil ki hocam.

Ortaokulda son 2 senemde şişman ve benden biraz uzun bir çocuk neredeyse her gün beni 'şaka' diyerek dövüyordu. Öğretmene de şikayet edemiyordum çünkü çok fazla sırrımı biliyordu. 2 yıl boyunca her gün okul bitsin de zorbalanmaktan kurtulayım diye bekledim durdum. Okulun son günü diğerleri tatil yapacakları için mutluyken ben ise artık kimse tarafından zorbalanmayacağımı düşünerek mutlu oldum. Lise başladıktan sonraki ilk bir ay çok güzeldi ama son 2-3 hafta her şey değişti. Sınıf öğretmen yer değişikliği yaptı ama beni sınıfta yaramaz olanların biri ile oturtturdu. İnternetimi paylaşmıyorum diye itip kakıyor, şaka olsun diye eşyalarımı fırlatıyor. Herhangi bir eşyamı isteyip arkadaşına fırlatıyor, arkadaşı alamadan ben alınca üstüne utanmadan vermemi ve bu sefer fırlatmayacağını söylüyor. Teneffüste durup dururken boyun kilidine alıyor. Gözüm bir yere sabit yere dalmışken baktığım yerden öğretmen geçince arkadaşına seslenip öğretmenin özel bölgesine baktı diyor. 2 yıl boyunca biri tarafından dövülmemek için bekledikten sonra bu noktaya geri düşmek hayata karşı ümidi yok etti. Öğretmenin yerimi değiştirmesi ancak bunu yaparken sanki ben istememişim gibi değiştirmesini isteyeceğim. Eğer sınıfta onu uyarır ve benim şikayet ettiğimi belirtir ise bu sefer teneffüste daha çok uğraşırlar. Yerimi değiştirmesini bir mektupa yazıp ve verip söyleyeceğim. Umarım böyle devam etmez.

Bende zorbalık çekmiştim önümde saçma hareketler yapıp bana dokunup duruyordu bende öğretmene söylüyordum öğretmen uyarıp duruyor sadece yani öğretmene söylemen zaman kaybı olur bence.

Şiddeti savunmuyorum fakat fiziksel davranış içerecek bir hareket yaptığında sana bir daha bulaşmamasını sağlayacak şekilde sağlam bir tokat atmalısın. Bunu herkesin ortasında yaparsan daha çok onuru kırılır ve sert kayaya çarptığını anlar. Gerekirse kavga bile et derim. Laftan anlayacağını sanmıyorum çünkü. Yine de biraz olsun zeka kırıntısına sahip biriyse ilk başta sert bir şekilde sesini yükselterek uyarmanı öneririm, o işe yaramazsa bu dediklerimi yaparsın.

Bende zorbalık çekmiştim önümde saçma hareketler yapıp bana dokunup duruyordu bende öğretmene söylüyordum öğretmen uyarıp duruyor sadece yani öğretmene söylemen zaman kaybı olur bence.
Ne yapmamı önerirsiniz?
Şiddeti savunmuyorum fakat fiziksel davranış içerecek bir hareket yaptığında sana bir daha bulaşmamasını sağlayacak şekilde sağlam bir tokat atmalısın. Bunu herkesin ortasında yaparsan daha çok onuru kırılır ve sert kayaya çarptığını anlar. Gerekirse kavga bile et derim. Laftan anlayacağını sanmıyorum çünkü. Pek sanmıyorum fakat beynini kullanabilen biriyse ilk başta sert bir şekilde sesini yükselterek uyarmanı öneririm, o işe yaramazsa bu dediklerimi yaparsın.
Hocam böyle yazmak kolay ama gerçekte dediğin gibi olmuyor. Kavga etsem dövülen kişinin ben olacağı kesin. Öğretmen beni onların yanına koymadan önce bu kadar bulaşmıyorlardı.

Hocam böyle yazmak kolay ama gerçekte dediğin gibi olmuyor. Kavga etsem dövülen kişinin ben olacağı kesin. Öğretmen beni onların yanına koymadan önce bu kadar bulaşmıyorlardı.
Biraz garip bir öneri olacak fakat madem yapacak bir şeyin yoksa onlarla iyi geçinmeye çalışmaya ne dersin? Gittiğinde selam falan ver, şakalaşıp gülüşmeyi denesen? Aranızdaki ilişki düzelir belki ve sana öyle davranmayı bırakır.

Biraz garip bir öneri olacak fakat madem yapacak bir şeyin yoksa onlarla iyi geçinmeye çalışmaya ne dersin? Gittiğinde selam falan ver, şakalaşıp gülüşmeyi denesen? Aranızdaki ilişki düzelir belki ve sana öyle davranmayı bırakır.
Zaten ben kötü bir şey yapmıyorum ki hocam. Derste kalemimi istiyor veriyorum. Eksiklerini doldurmak için kitabımı istiyor ve veriyorum. İnternetimi istedi, verdim. Sonraki gün vermedim diye burnumdan getirdi. Birine bugün yemek verip yarın vermeyince kendine hak bilirmiş.

Ne yapmamı önerirsiniz?

Dayak yeseniz bile o kişi aynı yüzü bulup aynı şeyleri yapmaya devam edemez büyük ihtimalle ve o karşılık verdiğiniz tavırı her zaman ona karşı tutarsanız artık bir şey yapacağını sanmam.

Bu olağan durumu buraya yazdığın gibi babana anlat durumu anlattıktan sonra baban hocayı arasın uygun bir durumda yüz yüze görüşün üçünüz, hoca olayı anladıktan sonra senin yerini değiştirir zaten çocuğada tepkisini koyar 1-2 teneffüste yanınızda durur eğer yanlış bir durumu görürse direk çocuğa ceza vs sert tepki verirse çocuk düzelir bunun başka çözümü yok kavgayla vs düzeleceğini düşünmüyorum, çocuk pek akıllancak bir durumda değil sanıyorum ki, eğer bu durumda da düzelmez ise çocugun velisiyle konuşması artık son çözüm olarak çözülebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı