Zorla askere alınmak istemiyorum, ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne yapabilir ? Ben 18 yaşından büyük bir bireyim . Hiç kimse benim vücut bütünlüğümü ihlal edemez. İnsan hakları diye bir şey var.
Neyi tartışıyorsun burda, burda yaşıyorsan eşek gibi gideceksin, emir almak istemiyorsan hiçbir yerde yaşayamazsın.
 
Bazı ülkelerde Türkiye'ye haber vermeden askerlik yaparsan Türk vatandaşlığın düşer. İçişleri Bakanlığı'nın sayfasından araştırabilirsin bu durumu.
 
Dostum, sen neden bize dil dökmeye calisiyorsun ki? Gir buraya, deki arkadas ben özgür ruhlu bir bireyim, askere gitmek istemiyorum. Emrivaki islere gelemem, baslarim askerliginize. Onlar sana yardimci olacaktir.

Sana düzgünce bir sey soran insana bile cevap vermeye tenezzül etmiyorsun. Adam orada kac kez mesajini alintilayip soru sormus. Cevaplamak istemeyebilirsin, fakat en azindan bunu belirtebilirsin.
 
Ne yapabilir? Ben 18 yaşından büyük bir bireyim. Hiç kimse benim vücut bütünlüğümü ihlal edemez. İnsan hakları diye bir şey var.

Orada kimse bunları ihlal etmiyor. Sen askeriyeyi işkence odası sanmışsın. Eğer türksen en azından atalarına saygın olsun. Değilsen yolun açık olsun karışamam.
 
Anlamadım. İlla küfür mü istiyorsun insanlardan. İzlanda nüfusu 400 bin kişi. La havle. Nasıl bir kafa yapısı bu ya.
Nüfusla ne alakası var bunun ? ABD 'de de zorunlu askerlik yok 300 milyon kişi adam değil mi ? Her neyse sana daha cevap yazmayacağım zaten yazsam da anlayacağın yok.
 
Gerizekalı dostum. Bunun milliyetçilikle alakası yok. Bu bir hizmettir, zorunlu görevdir. Konu sahibi İsviçre’de olsa ve bize danışsa aynı şeyleri tekrar söylerim. Askerlik dediğiz görev vergi vermek gibi, sokaklara çöp atmamak gibi, kırmızı ışıkta durmak gibi bir zorunluluk. Umarım o küçük kafan bu dediklerimi kavramıştır.
Helal sana. :D :D
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı