Zorunlu askerlik çok gereksiz geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Paralı mantığı iyi değil ama bence askerliğin zorunlu olması güzel. Ortadoğu ülkesiyiz ve savaş durumunda ne yazık ki her şekilde etkileniyoruz. Herhangi bir savaş durumunda 25 yaş üstü insanların hepsi silah kullanmasını biliyor olacak ve bunu ben ülke askeriyesine bir artı olarak görüyorum. Yorumumdan dolayı lincleyebilirsiniz ancak görüşüm bu şekilde.
 
Ortadoğu ülkesiyiz ve konum olarak tehlikeli bir yerdeyiz. Benim görüşüm, herkes silah kullanmayı ve askeri disiplini öğrenmeli. Askerlik zaten 6 aya düşürüldü.
 
Bu konuda haklısınız. Şu anda 2 yıllık üniversiteden mezun oldum ve güzel bir yerde iş buldum çalışıyorum. 20 Yaşındayım. Önümdeki tek problemim askerlik. Bunu uzatmanın yollarını aramaktan gece uykularım kaçıyor bazen. Tecilim düşecek mi? Düşerse nasıl uzatabilirim? (...) Bulduğum işi zorunlu askerlik gibi saçma bir sebepten kaybetmek istemiyorum. Bedelli fiyatları aşırı uçuk durumda. DGS ile 4 yıllığa tamamlayıp uzatmayı düşünmek bir noktada mantıklı geliyor ama iş bulup çalışmaya başladıktan sonra ders çalışmak aşırı saçma çünkü DGS 'ye mi çalışayım işe mi odaklanayım? Ailemden ayrı yaşıyorum bunun zorluğu yok yaşantımda ama mental olarak yoruyor. Bu anlattıklarımın ardı arkası kesilmez ve çıkmazın içindeyim.
 
Askerlik başlı başına gereksiz bir şey, askerlik hakkında zerre bilgisi olmayan kişiler silah eğitimi diyor, 6 ay silah eğitimi vermiyorlar gidiyorsun komutan ben senin allahınım diyor, tuvalet temizliyorsun nerede it kopuk var psikolojini bozuyor, bende tecil ettirdim umarım illegal yoldan parayı vurup bedelli yaparım da 1 ay hasarla kurtarırım, vatanmış falan eskide kaldı 15 yaşındaki zekasız çocukların grup sexi rahat yapması için canımı riske atacak değilim.
 
Ukrayna'da olan olaylar askerliğin ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı