Neden iPhone yüceltiliyor?

iPhone 4, 6 Plus, 6s Plus, 8 Plus ve şimdi de 11 Pro Max kullanıyorum.

Hiçbir şekilde markayı abartmadım. Benim kullanma sebebim güvenli ve dışa kapalı bir işletim sistemi olduğu için.

İşi abartanlar, şov için alıyor diyenler, zenginlik göstergesi olarak alınıyor diyenlerin kendi düşünceleri o olduğu için size öyle geliyor. Şu telefonu gayet normal olarak günlük kullanan adamın aklına bile gelmiyor bunlar.

İnsanın fikri neyse zikri odur. Öyle düşünmeyin o halde sizde. Daha doğrusu kimin neyi ne için aldığından ya da neyi ne hale getirdiğinden size ne? Senin aklına yarmıyorsa alma. Bitti. Sana ne başkasının düşüncesinden?
 
İnsanın fikri neyse zikri odur. Öyle düşünmeyin o halde sizde. Daha doğrusu kimin neyi ne için aldığından ya da neyi ne hale getirdiğinden size ne?

Insanlarin irrasyonel bir hareketi neden yaptigini tartisiyoruz burada, kimsenin ne alacagina karismiyor bu konuda kimse; sadece neden bir urunu satin almayi tercih ettigi sorgulaniyor ki bu gayet normal. Yorumun sacma olmus, baska birisi de kalkip sana kimin neyi ne icin aldigini tartisanlardan sana ne diyebilir, sonsuza kadar gider bu anlamsizlik.

Ben kafelerde laptopta uygulamala gelistirirken yanima sokulup "abi neden Apple kullanmiyorsun" diyenler oluyor. Bir sekilde MacBook'ta daha iyi uygulama gelistirilecegine inandirilmis ama yazilim gelistirme hakkinda hic fikri olmayan insanlar var. Bence forumda tartismayi birak, uzerine sosyolojik inceleme yapilabilir bu davranisin.
 

Belli oluyor 😄

6S 2015'de çıktı ve aynı zamanda çıkan Sony Xperia Z5 Premium telefonu hiç kullandınız mı bilmiyorum ama telefon canavar gibi hala daha donma kasma olmadan sorunsuzca kullanabiliyorsunuz telefonu.

Abarttığımı düşünmüyorum. Çünkü bahsettiğimiz marka teknolojik eskitme yüzünden mahkemeye verilmiş ve kaybetmiş bir firmadır. Kendileri de eski telefonlara güncelleme getirerek hantallaştırdığını bizzat kabul etmiş bir firmadır. O yüzden eski cihaza optimizasyon adı altında getirilen güncelleştirmeleri doğru bulmuyorum.

Ama bahsettiğiniz iOS arayüzünün optimizasyonunu bende seviyorum. Olmamış telefonu en azından piyasaya sürmüyorlar. Xiaomi, POCO, Oppo gibi markalar daha sistemi optimize etmeden piyasaya sürüyorlar ve kullanıcılar ilk etapta mağdur oluyor. Ancak ilerleyen sürelerde gelen güncellemeler ile telefon bir canavara dönüşüyor. Bizzat tanık oldum bu duruma.

Ama düşük RAM ile iyi iş çıkarıyor diye bataryadan, hafızadan ve paradan ödün vermek de pek mantıklı görünmüyor bu zamanda.

Bakın ben burada Android kötü demiyorum tartışma becerisi kazanamamış thermes kullanıcısı gibi.

Ben IOS'a haksızlık yaptığınız düşünüyorum ve dediğiniz olay sanırım 6 modelinde vardı ancak şu anda öyle bir durum yok.
Birçok 6S kullanıcısı hala çok rahat kullandığını söylüyor ben kendi yorumumu katmıyorum genelde bu işlere.
Çünkü ben 6S'de çok uzun süre kullanmadım Z5'i de.
Ben kullanıcı yorumlarını söylüyorum burada birçok kullanıcı 6S modelini hala kullanıyor.
Bu Android'i kötü yapar mı?
Hayır ama iOS kesinlikle kötü değil.
 
Olmamış telefonu en azından piyasaya sürmüyorlar.
İşte tam da Apple'ın diğerlerinden farklı olduğu yönü bu. Telefonu aldığında kullanmak dışında yapman gereken bir şey yok. Rakiplerinde ise o telefonu önce oturacak bir yazılımı çıkacak, ondan sonra bir kaç ayar yaptıktan sonra telefon kullanılmaya hazır hale geliyor.
 
Hak ediyor. Her şeyin en iyisi bu telefonda şu an. En iyi ekran, en kaliteli kasa, en dayanıklı cam, en iyi kamera ve çok uzun süre dayanıklılık.

Haklısınız ama yine de en büyük firma oldukları için bir yenilik bekliyor insan.

Steve jobs gittiğinden beri telefonlarında yeni bir inovasyon yok her yıl bir tık daha iyi kamera, bir tık daha iyi işlemci, daha iyi ekran.

Utanmasalar iPhone 14 serisine saklayacaklardı 60+ Hz ekranı.

Biraz yenilik lazım cihazlarına, kelimenin tam anlamı ile aynı cihazı her yıl biraz geliştirip önümüze koyuyorlar.

Ama yine de en kaliteli cihazlar onların bunu inkar edemem :D
 
Haklısınız ama yine de en büyük firma oldukları için bir yenilik bekliyor insan.

Steve jobs gittiğinden beri telefonlarında yeni bir inovasyon yok her yıl bir tık daha iyi kamera, bir tık daha iyi işlemci, daha iyi ekran.

Utanmasalar iPhone 14 serisine saklayacaklardı 60+ Hz ekranı.

Biraz yenilik lazım cihazlarına, kelimenin tam anlamı ile aynı cihazı her yıl biraz geliştirip önümüze koyuyorlar.

ama yine de en kaliteli cihazlar onların bunu inkar edemem :D

İnsan yenilik bekliyor evet ama daha ne yapabilirler ki? Aklıma gelen tek şey çentiği kaldırmaları. O da zor zaten face ID için duruyor o çentik. Telefonun yanına parmak izi sensörü koyabilirlerdi aslında.
 
Ozellesmemesi asiri kotu, onun disinda kullanilabilir rahat bir cihaz.


Lakin torrent indiremek cok zor. 50 islem yapacaksin.
Disaridan uygulama indirmekte birazcik zahmetli.
PPSSPP deneyim edememek cok uzucu.
Tum uygulamalari neredeyse asiri pahali
Yine bir kac bedava guzel uygulama var.


Siradan kullanicilar, icerik ureticiler icin cok ideal ama beni kisitliyor. En kisa zamanda bir Android cihaza gecmeyi planliyorum.
 
Steve Jobs gittiğinden beri telefonlarında yeni bir inovasyon yok...
Bence Steve Jobs olsa da telefonlar yerinde sayacaktı, he belki çentik gelmeyecekti başka bir tasarım gelecekti, Face ID gelmeyecekti başka bir şey gelecekti ama yine de bir zaman sonra aynı telefonlar yerinde saymaya başlayacaktı. Artık bir doygunluğa ulaşıldı. İlk iPhone gibi köklü bir değişiklikle ancak bir şeyler değişebilir.
 

Geri
Yukarı