105 Kilo Kas Yapmak İçin İdeal Mi?

mehmet özdmr

Hectopat
Katılım
21 Eylül 2015
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi günler öncelikle sizlere bir sorum olucaktı.

Boyum 180 kilom ise 105 civarlarında. Şubat ayından bu yana diyet + spor yaparak tam 25 kilo verdim.
Sporda kardiyo yanında ağırlık hareketleride yaptım. İleride kas yapmak gibi bir niyetim var.

Sizce şu an kas yapmak ideal miyim, yoksa 80 - 90 kiloya düşrükten sonra mı kas yapmaya başlamalıyım ?
 
Vücut yağ oranına bağlı. Hacim kazanmak istersen olabilir. Ama unutma o yağ oranlarıyla hiç bir zaman parçalı bir vücudun olmaz.
 
Benim boyum 178 ideal kilom 105 %15 yağ oranı ile sende 3 yıl sıkı çalışırsan 22 kilo civarı kas yapabilirsin. Şu anda kilom 135 diyetisyene gittim. Onun söylediği rakamlar. Şimdiden kas yapmaya başla zaten kaslandıkça yağın gider. Yağ kas dengesi olayı var. Aynı anda hem kas yapıp hem yağ yakabilirsin ve 180 boyunda 108 kiloda %15 yağ oranına sahip olabilirsin.
 
Bu konuda uzman değilim, fakat bir süre spor yaptığım ve birkaç diyetisyen arkadaşımdan aldığım tavsiyelerin etkisiyle bir şeyleri öğrendiğimi söyleyebilirim.

Sözün özü, şu kadar kilo verdikten sonra mı spora başlayayım düşüncesi yanlış. Eş zamanlı olarak diyet + spor yapılmalı dengeli şekilde. Ayrıca diyet yapıyorum diye de umarım karbonhidratı tamamen hayatınızdan çıkarmıyorsunuzdur. Zira vücudun protein ve aminoasitlere ihtiyacı olduğu kadar karbonhidrata da ihtiyacı var.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı