LGS öncesi ve sonrası

Başarılar dilerim, matematiği baya güzel yapmışsınız en iyi matematik netim 6 net. Genellikle boş bırakıyorum yapamadıklarımı ne kadar çalışsam boş oluyor geri zekalıyım galiba.
 
Ben LGS'den çıkmış biri olarak söyliyorum denemelerle LGS hiç ama hiç paralel gitmiyor. LGS'den fulde çekebilirsiniz yere de çakılabilirsiniz. Size tavsiyem fenden 19 net yapmam lazımdı 15 net yaptım demeyin hangi dersten daha iyi olduğunuz LGS'ye girince çok değişiyor. Mesela ben matematikte hep 4 net yapardım LGS de 15 net yaptım türkçede hep ful çekerdim 16 net yaptim fendede hep 7-8 yanlış çıkardı Full yaptım denemeler cidden paralel gitmiyor birçok arkadaşımda denemelerin tam zıttını yaptı.
Hocam siz haklısınız bu konuda. Kuzenim girdi geçen sene. Denemelerden hep full çekerdi. 500 puan bekliyordu. 440 gibi bir şey aldı. Yani demek istediğim LGS süprizlerle dolu.
 
Merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz ki LGS'ye tam 7 gün kaldı. Bu konuyu LGS'den önce açıp bittiğinde tekrar gelip deneyimimi sonuçlarımı söylemek istediklerimi yazacağım. Aşağıya şu an yaptığım ortalama sonuçları bıraktım.

Matematik: 16-18 Net
Fen: 19-20 Net
Türkçe: 18-20 net
Din: 9-10 net
İnkilap: 9-10 net
İngilizce: 10 net

Ortalama puan: 450-470

Hedeflerim: Mustafa Saffet Fen lisesi
Nitelikli Anadolu liseleri

Umarım hedeflerim gerçekleşir, emeğimin karşılığını alırım. Tavsiyeleriniz, sormak istediğiniz bir şey olursa mümkün olduğunca cevaplamaya çalışacağım.

Kalın sağlıcakla...
Netlerim genel olarak seninle nerdeyse aynı umarım başarılı olabiliriz.
 
Neden alınmasın hocam? Her sene alıp bu sene almazlarsa intihardan başka şansım da kalmıyor. Tek şansım OBP. Ben boşuna mı tüm senelerde sınavlarıma çalıştım? 99.2574 az bir ortalama değil.

Hocam eğer sınavla alan bir okula yerleşmeyecekseniz etkili oluyor OBP diye biliyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    11,2 KB · Görüntüleme: 30
Onları çözdüyseniz çok faydası olacaktır. Sonuçta sınavı MEB hazırlıyor. Bana çok faydası dokunmuştu. Sınav örnek sorulardan saha kolaydı geçen sene, “bence”.
Hocam onlara göre hazırlananların halini görüyoruz. Hiçbir yıl onlara benzer çıkmadı. Sorular tarz olarak değil mantık olarak ezberlenmeli.
 
Hocam onlara göre hazırlananların halini görüyoruz. Hiçbir yıl onlara benzer çıkmadı. Sorular tarz olarak değil mantık olarak ezberlenmeli.
Ben örnek sorulara çok önem verdim, sonuçtan memnunum. LGS zaten “mantık” odaklı bir sınav. Matematik sorularının %70’i mantık, %30’ı matematik.
 
Bu başka bir şey hocam, tercih yaparken niteliksiz lise olarak tercih yapacağım. Sonucumun başkasıyla aynı olması gerekiyor sizin dediğiniz şey için.

@er4y

Umarım adresim tutar, aynı ilçe ama bilmiyorum
 
Ben örnek sorulara çok önem verdim, sonuçtan memnunum. LGS zaten “mantık” odaklı bir sınav. Matematik sorularının %70’i mantık, %30’ı matematik.
Hocam bilmiyorum ama girenlerin çoğu çıkınca örnek sorulara benzemiyordu hiç falan diye çıkıyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı