Hayattan bıktım

Teknik servis ol enazından seni anlıyorum bir dene.

Boş yapanlara aldıracaksan yolumuz uzun.

Nelerden hoşlanıyordun eskiden ilgi alanların neydi sorgular mısın bize de anlatırsan iyi olur.

2 sene önce civarı amatör ligde futbol oynuyordum (potansiyelim vardı). Sonra 2 kere üst üste sakatlandım araya virüs te girdi eski formuma kavuşamadım.
Son 2 senedir bilgisayarla alakalı uğraşıyorum bilgisayar ile alakalı neredeyse her şeyi biliyorum denebilir.
 
2 sene önce civarı amatör ligde futbol oynuyordum (potansiyelim vardı). Sonra 2 kere üst üste sakatlandım araya virüs te girdi eski formuma kavuşamadım.
Son 2 senedir bilgisayarla alakalı uğraşıyorum bilgisayar ile alakalı neredeyse her şeyi biliyorum denebilir.

Harika o zaman freelancer ol işte sana bunu yapman için link: https://www.fiverr.com/ bununla en bilgili olduğun alandan iş yaparsın.
 
Evet manevi zenginliktir kesinlikle haklısınız be hocam, hiç bir hobi edinecek paran olmasın, durumundan dolayı üzül derslerine kafayı verme. Ama manevi zenginlik her şeydir değil mi hocam? düşüncenize kesinlikle laf atmıyorum herkesin düşüncesi kendine hocam. Ama manevi zenginlik hiç bir şey değil hocam. İstediğin kadar manevi zenginliğin olsun bir eğlenceyi bile yerine getirecek paran yoksa insan istediği kadar dua etsin mutlu olamaz. Para manevi zenginliği arttıran tek şeydir, paran mı var git hobi edin, araba al ve etrafı gez. Parası olmayan insanları bunu yapamaz tek yaptığı şey düşünmektir. Buda zamanla umutsuzluğa dönüşür ve tamamen psikolojik olarak çökersin. Kısaca dua ederse bile hiç bir şey değişmeyecek maalesef. Bu arada Müslümanım sonra din düşmanı olmayalım.
İşte en büyük problemlerden birisi bu, insan hayattan sıkılınca, her şey üst üste geldiğinde veya bunaltıcı olan her şey bindiğinde düşündükleri oluyor, burada 2 ayrı sorun bulunmakta, ilki din kavramının daha doğrusu Allah'ın buyruklarının ve İslamiyet'in tam anlatılamaması, biz insanların en büyük problemlerinden birisi de yaşadığımız hemen hemen her duygumuzda benliğimiz ve gururumuz yüzünden bunların değerini tam olarak anlayamamamız, ne mutlu olduğumuzda tam anlamıyla zevk alabiliyoruz ne de üzüldüğümüzde umudumuzu tam olarak koruyabiliyoruz, şimdi soruna gelecek olursak, manevi olan her şeyin tabi ki tam olarak bir etkisi olamaz her anda, herkesin durumu kendine özel olduğundan yaraya tuz basma ihtimali daha fazla olur, ama kalkıp da manevi şeyler hiç bir şeydir demek aynı vartaya düşmek gibi olur, para sabun gibidir elde tutması zor olan bir şeyi bu kadar benimsemek ne kadar doğru, ayrıca dua etse de bir şey değişmeyecek demek Furkan Suresi'nde geçen "Duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var ?" ayetini yeniden düşünmeyi gerektirir, bu yüzden ne kadar zor da olsa elimizden geleni yapabilmek lazım, hiç olmazsa vicdani bir ağırlık hissedilmez, belki yaşanılanları unutturur bir nebze...
Bu arada karşı fikirler yazacak arkadaşlara hitaben diyorum, elbette hayat şartları herkese hitap etmez, benim veya bir başkasının dediği şeylerin bir manası olmayabilir o kişinin nazarında, ama 2 dakika sonrası belli olmayan şu hayatta kimin gelecek hakkında %100 garantisi var ? Hayatta bir dönüm noktası yaşamak için özel bir an mı olmalı ? Umarım faydalı olması dileğiyle.
 
2 sene önce civarı amatör ligde futbol oynuyordum (potansiyelim vardı). Sonra 2 kere üst üste sakatlandım araya virüs te girdi eski formuma kavuşamadım.
Son 2 senedir bilgisayarla alakalı uğraşıyorum bilgisayar ile alakalı neredeyse her şeyi biliyorum denebilir.

Teknik servisi yapabilecek misin? Bir dene istersen, eğitimini hallet gerisi kolay. Anadolu mu, meslek mi lisen?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her gün köyüne su taşımak zorunda kalan Afrika ülkeleri bile ortalama olarak Türkiye'den daha mutlu. Sabahları bu gerçeği hatırlayarak uyanma hissi bana en çok koyan şey.
 
@Ersin Zor Böyle ayakları bırakın hocam, yok çalıştı dua etti kafasına para yağacak diye bir şey yok. Çalışıyor hakkıyla kazanıyor bitmiştir. Dua sadece psikolojik olarak etkiler. Ülkede her şey pahalı dua etse bile bir şey değişmeyecek ürünler ucuzlamayacak daha fazla kazanmayacak.
İlkokul çocuğu bile biliyor duanın ardından gayret edilmesi gerektiğini. Basma kalıp ifadelerle dini değerlere atıp tutmaktan vazgeçin artık.
Daha 17 yaşındayım ve hayattan bıktım cidden artık yaşamak istemiyorum.
Derdimi anlatacak kimse yok. Saat 8'den 4.30'a kadar okuldayım harçlık falan yok durumumuz hiç iyi değil. Her eve geldiğimde kavga gürültü bunları anlatacak hiç kimsem yok. 11. sınıfım 4 kere sınıfım değişti okuldan dolayı daha yeni 1 hafta önce değişti kimseyi tanımıyorum herkes birbirini tanıyor.
Hayatım okuldan eve gelip yatmak sonra da geri okula gitmek üzerine kurulu.
Gece yatarken Müslüm Gürses dinlemekten bıktım sadece Müslüm Gürses dinleyebiliyorum artık. Bunu yazarken bile.
Ne yapacağımı bilmiyorum annem babam ayrı geçen yıl 3 4 ay çalışıp tüm paramı anneme vermiştim. Şimdi de hafta sonu çalışabileceğim bir yer arıyorum ama bulamıyorum.
Tam derdimi anlatabildim mi bilmiyorum ama yazdım gene de.
Senden durumu çok daha kötü olanlar var. Bunu hiç bir zaman unutma. Her insanın dip noktaları gördüğü zaman dilimleri oluyor. Geri dönüp baktığında en çok zararı kendin kendine verdiğini görüyorsun. İlk iş olarak Müslüm Gürses dinlemeyi bırakmanı öneririm. Müzik ruhun gıdasıdır. Ruhunu seni daha çok yoracak şeylerden uzak tut. Spora başlamayı deneyebilirsin. Kendini keşfetmeye bak başkalarıyla kıyaslama kendini.
 

Geri
Yukarı