Kader var mıdır?

Kadere inanıyorum. Ama dünyada yaptığımız her şey bizim kararımızda. Neleri yapacağımızın biliniyor olması bizim karar vermediğimiz anlamına gelmez.
 
Dine göre kader kişinin yaşıcağı her şeyin Allah tarafından bilinip belli olması demek, e kadınlar çocuklar tecavüze uğruyor yakılarak öldürülüyor falan daha nice eziyet sayılabilir, Allah bile bile niye yaşatıyor bunlar ne kadar merhametli bir tanrı değil mi duygulandım.🥺

İnançlı birisiysen sınav dünyasında olduğumuzu düşünüyorsundur. Dünyada kötü olaylar yaşayıp acı çekmezsek cennetin güzelliğini nasıl fark ederiz hocam?
 
İnançlı birisiysen sınav dünyasında olduğumuzu düşünüyorsundur. Dünyada kötü olaylar yaşayıp acı çekmezsek cennetin güzelliğini nasıl fark ederiz hocam?
Normal yaşayıp ölen bir müslüman cennete gidiyor,tecavüze uğrayıp yakılarak öldürülen bir kadın müslümansa cennete de daha üst mertebeye gidiyor diye biliyorum.

Çok mantıklı gelmedi ya daha zengin ve rahat yaşamak ister misin ama karşılığında sana tecavüz edip işkence edicem?

Bu arada kadın müslüman değilse hem işkence görüp ölüyor hem de sonsuz cehennem azabı yaşıyor bu da pek hoş değil nerde hoşgörü dini islam?
 
İki tür kader var.
Birisi senin belirlediğin, birisi de senin dışında belirlenen.
Senin istediğin evi, arabayı alman da kaderdir.
O arabada arıza çıkması da kaderdir.

Dine göre kader kişinin yaşıcağı her şeyin allah tarafından bilinip belli olması demek, e kadınlar çocuklar tecavüze uğruyor yakılarak öldürülüyor falan daha nice eziyet sayılabilir, allah bile bile niye yaşatıyor bunlar ne kadar merhametli bir tanrı değil mi duygulandım.🥺
Allah insanlara zulmetmiyor.
İnsanlar insanlara ve hatta hayvanlara, doğaya zulmediyor.
Allah istese hiç birisi zulmedemez, elbet.
Ama imtihan var.
Kim iyi kim kötü ayrılması gerekiyor.

Diyeceksin ki niye imtihan var?
Allah kullarının kullukta yarışmasını istiyor.
Bazıları cenneti demek ki hak etmiyor.
Zira Adem Babamızın yanlışını biliyorsun.
Aramızdan kim yanlış kim doğru ayrılacak.
 
Her insan kaderini kendini çizer. Allah bize akıl vermiş bunlar doğru bunlar yanlış diye 2 seçenek vermiş, doğrusuna gidersen kaderin de doğru olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı