Kaliteli uyku uyumak için 5 tane önemli madde

XEfe.Bey

Hectopat
Katılım
16 Nisan 2021
Mesajlar
7.513
Makaleler
2
Çözümler
2
Selamünaleyküm hocalarım. Birçok kişi iyi bir uykuyu uzun saatler yatmak olarak algılasa bile var uzun saatler saatler yatmak kaliteli bir uyku değildir, sizlere iyi bir uyku için tam 5 tane madde hazırladım.
1. her gün aynı saate yatın aynı saate kalkın: Düzenli bir uyku saatiniz mutlaka olsun kendinizi ayarlayın.
2. bulunduğunuz odaya ışık girmemeli: Yatmış olduğunuz ortama ışık girmemelidir, ışık uyku kalitesini ciddi manada düşürmeye yol açar.
3. odanızı serin tutun: Özellikle yaz aylarında odanızın penceresini açık tutun, odanız hava alsın. Temiz hava daha rahat uykuya dalmanızı sağlar.
4. yatağınızı sadece uyumak için kullanın.
5. uyarıcı maddeleri azaltın: Uyku problemi kalitesiz uykunun en temel sebebidir, uyku vaktiniz yaklaştığı zaman kafein içeren maddeleri tüketmeyin. Örnek çay, kahve, kola.
 
Uyumadan önce dişlerinizi fırçalamayı unutmayın.

Her insanoğlunun yapması gereken davranış o yüzden madde olarak koymadım😀 bu arada geceleri diş fırcalayarak yatmak beyni uyararak bugünlük yemek yemenin bittiğini söylüyormuş. Kalori düşürmekte yardımcı oluyormuş.
 
Gece yatakta dizi, film, belgesel izleme bağımlılığından kurtulabilsem uyku düzene girecek. Gündüz vakit olmadığından keyif işi geceye sarkıyor çalışanlar için. 😄
 

Yeni konular

Geri
Yukarı