Zafer Partisi sizce iyi bir parti mi?

Zafer Partisi iyi bir parti mi?

  • Evet, iyi bir parti.

    Oy: 99 46,9%
  • Hayır, foşik kötü bir parti.

    Oy: 37 17,5%
  • Emin değilim/Tarafsızım

    Oy: 75 35,5%

  • Oy verenlerin toplamı
    211
  • Anket şu tarihte sona erecek: .
Aslında daha iyi çünkü "zillet ittifakına vereceğime akepeye basarım" diyen çok kişi vardır, alternatiflerin artması bu yönden iyi bence. Ben zaten muhalefetten yanaydım ama Zafer'e vermeyi düşünüyorum şu an yani sizin dediğinizde de bi yandan doğruluk payı var.
Bak mesela siz teke vermek yerine ona verince oylar dagiliyor.
Bana CHP Ekrem Imamoglu'nu one surecek gibime geliyor.
 
Ümit Özdağ bizim son şansımız. İktidar ve muhalefetin bize bir faydası yok. Zafer Partisi bir seçim değildir, bir zorunluluktur.

Haklısınız, ana muhalefetin bir şey yapacağı yok. Kendi aralarında tartışa tartışa ülkeyi öldürdüler :D En azından ülke başına işini ciddi bir şekilde yapacak parti geçse iyi olur. Bunların en başında da zafer partisi var fakat emin değilim. Şu anlık taraf tutmak hata olur gibi.
 
Bana CHP Ekrem Imamoglu'nu one surecek gibime geliyor.
Sürülmemeli, siyasi çizgisi çok bozuk. Her kesimi kucaklayacağım diye bazı noktalarda suyunu çıkarttığını düşünüyorum.

Bu halkın, şu an tarafsız ve halkın sesini dinleyen birine ihtiyacı var. Yoksa vay halimize...
 
Bak mesela siz teke vermek yerine ona verince oylar dagiliyor.
Bana CHP Ekrem Imamoglu'nu one surecek gibime geliyor.
Ben zaten bayağıdır 6'lı ittifaktan uzaklaştım, Memleket'e vermeyi düşünüyordum. CHP'nin içindekiler ve arada sırada saçmalamaları yüzünden iyice uzaklaşıyordum. Şu an için Ümit Özdağ'ın ülkedeki en büyük sorun üzerinde kesin bir şekilde odaklanması beni kendine aşırı şekilde çekiyor.
 
Son düzenleme:
Tarafsızim, bence Reis'e karşı oyları bölüyor.
Oylar bölune bölune yine Reis kazanırsa diye korkuyorum.
Muhalefet, muhalefette durmak için muhalefet yapmaya devam ettiği müddetçe "oylar bölünüyor" gibi bahanelerin arkalarına dâhâ çok sığınırlar.

Muhalefet tarafındaki çoğu partiye olumsuz bakıyorum, Zafer partisinden de tek beklentim şartlı sığınmacıları mancınık ile ülkelerine fırlatmaları. (!)
Şartlı sığınmacı problemi günümüzün enflasyon ve gıda sorunundan dâhâ fazla başa bela açacak bir problemdir dolayısı ile adaya göre oy atacağım.
 
Mülteci zaafımızı kullanarak bizi kendine çekiyor. Aslında hükümetin muhalefet parçalama stratejisi için uygun bir parti. Her ne kadar ana muhalefete yakınlaşmak mantıklı gelse de mültecilere kinimden Zafer'e ılımlıyım.
 
Oylar bölüne bölüne
Yeni sistemde oylar bölünmüyor. Bir adayın kazanması için %51 oy alması gerekiyor. Yani şöyle düşünün 100 kişi oy kullanacak ve bir aday seçimi kazanabilmesi için en az 51 kişinin oyunu almak zorunda. Siz oyunuzu başka partiye attığınız da bu oy sadece onun yüzdesine eklenir yani başkasının yüzdesini arttırmaz. Örnek; 100 kişi oy kullandı, 45 oy X partisi, 35 oy Y partisi ve 20 oy Z partisi aldı bu durumda kimse kazanmaz ve seçim ikinci tura gider, adaylar sadece X ve Y partisi olur. Bu dediklerim CB seçimi için geçerli, Milletvekilleri seçimleri için eski sistem devam ediyor.
 

Geri
Yukarı