Komünizm hakkında ne düşünüyorsunuz?

Atama hakareti sen etmişsin. Komünizmi patetes yemek ve baskıcı rejım diye anlayanlardan birisin.
Bu pp meselesi canımı sıktı. Sen niye Atamızın fotosunu pp yapmadın? PP değişmicek bilgine.
“Komünizm, Türk Dünyasının En Büyük Düşmanıdır Her Görüldüğü Yerde Ezilmelidir”
~Mustafa Kemal ATATÜRK~
 
“Komünizm, Türk Dünyasının En Büyük Düşmanıdır Her Görüldüğü Yerde Ezilmelidir”
~Mustafa Kemal ATATÜRK~

Sosyal medyada her önüne düşeni doğru zannedenin de hükmü mevcut, ne yapabilirsin ki? Nerede geçmiş bu söz? Lenin ile yazışmaları ve Ekim Devrimi sonrası yapilan yardımlari nereye koyacağız?

Sovyetler'in çöküşü.

Sovyetler komunizme geçemedi, otokraside boğuldu. İdeoloji farklı, uygulama farklı; çünkü içinde insan faktörü var ve içerikten bihaber ezbere çıkışların hiçbir şeye faydası yok.

Ya hu komunizmde iktidar denilen olgu genele yayılmıştır. Herhangi bir azınlığın paylaşıma karar verdiği herhangi bir rejim, komunist değildir. Temelden bihaberler, lakin ideoloji eleştirebiliyorlar.

Herhangi bir olguyu yıkabilmek için, önce ne dediğini bilmek gerekir.
 
Son düzenleme:
@mustifik nedense hep bir ayrıştırma, fikirlerin ortaklığı üzerine söylev gayet az. A isen B olamazsın, A isen B'den faydalanamazsın. İyi de topyekün doğru ne var ki hayatta?
 
@mustifik nedense hep bir ayrıştırma, fikirlerin ortaklığı üzerine söylev gayet az. A isen B olamazsın, A isen B'den faydalanamazsın. İyi de topyekün doğru ne var ki hayatta?
Farkettiyseniz burada komunizmi eleştirmedim.İdeolojileri gerçek kimliklerini saklamak için paravan olarak kullanıyorlar.İsterseniz isim olarak örnek de verebilirim.
 
@mustifik farkettim ve ifadenizi bir arttırarak dile getirdim aslında ama üstü çok kapalı oldu sanırım.

Her fikir, insanın elinde istenildiği yere çekilebilmektedir. O zaman bakmamız gereken yer, temel ve sonuç olmalı galiba. Aradaki bağlantı da insan.
 
Putin'in de dediği gibi; Komünizmi özlemeyen kalpsiz, isteyen akılsızdır. Hiçbir sistem boş yere silinmez. İnsanlar gibi insanların yarattıklarının da doğal seçilimi vardır. Kötü olanlar elenirler.

Komünizm defaatle arkasında enkazlar bırakmıştır. Kağıt üzerine de iyi bir sistem değildir. Hemen her zaman üzerinde açıklar bulunabilir ki totaliter hiçbir rejim iyi değildir zaten. İşte şimdiye kadar iyi örneği yok ama yapılıra olur demek Şeriatı Allah'ın istediği gibi yaşayan yok bak biz yapalım ne güzel olur demek ile aynı şey.

Toplumları ırgalayan düzenler nezdinde yorum yapmak öyle herkesin harcı değil bence. Komünistler de sanki işi bitirmişler artık kafaları dolmuş taşmış da taşanlardan milleti nasiplendirecekler gibi milenyum çağını çeyrek asır geçmişken hala sanayi devrimi esintilerinden milleti nemalandırmaya çalışıyorlar. Aynı şeriatçılar gibi onlar bu tarafın, diğerleri de diğer tarafın romantikleri ve kafaları iki tarafın da çok çalışmaz. Genelleme yapmıyorum illa aralarında vardır ancak şimdiye kadar benle rejim tartışan komünistlerin muhtarlıkta oy bile vermemesi gerekiyordu. Hala yoldaşları ile lokallerde pişpirik oynuyorlar.

Yani güzel bir serüvenmiş, olması gerektiği gibi de yıkılmış gitmiş. Çok üzerinde durmaya gerek yok kanaatindeyim. İçinde bulunduğumuz sistem devletleri zaten hakettikleri yere konumlandırıyor. Çalmazsan, çırpmazsan, özgürlükçü, açık fikirli, eğitimli ve saygılı olursan, herkes denetime dahil olursa ki; Zaten demokrasilerde ve hukukunda olay budur, devletin de senle gelişir gider.

Çalma çırpma, kısıtlama, karşıt fikirlere tahammülsüzlük, tek düze eğitim Şeriat ve Komünizmin ortak noktaları. Daha kutsal bir amaca feodal köylülük ama ikisinde de saygı var. Boyun eğmezsen boynunu vururlar çünkü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı