Yolcu Uçaklarının Yakıt Tüketimi

Onlar için de aynısını düşünmekteyim. Keşke el ele verip, sera gazı salmayacak şekilde elektrik enerjisi üretilebilse(nükleersiz), bütün araçlar elektrikli olsa ama bu gidişle uçacak dünya da kalmayacak...
Nükleer enerji hakkında herhangi bir bilginiz varmı acaba ?
Nükleer santrallerde sera gaz salımı emin olun güneş panellerinin üretiminde salgılınan gaz miktarınında daha az ayrıca yüzde 23 verim ile çalışan güneş panelleri ve şuanki batarya teknolojisi ile ne yapmayı düşünüyorsun ??? yüzde 23 verimden bahsediyorum kapladığı alanda cabası
füzyon reaktörleri kadar temiz ve verimli değiller...
Eğer nükleer atık doğru bir şekilde imha edilirse yani demek istediğim 3. dünya ülkeleri gibi saçma ülkeler tarafından doğaya bilinçsizce salınmaz ise daha az zararlı olur.
Bu arada Transatlantik yolculuklarında tren mi kullanmayı düşünüyorsunuz varsayalım ki yaptınız köprü kurdunuz harcanan vakit ve gaz salınımı uçaklardan kat ve kat fazla olucaktır.
Bilgisiz kalmayı siz seçiyorsunuz....
Bir uçağın yakıt tüketim verileri çok daha fazla değişkenden etkilenmektedir. Yolcu ve kargo yükü, rüzgar durumu, depolanan yakıt miktarı, seyir irtifası, hava koşulları gibi hemen akla gelen etmenler sıralanabilir.

Menzilini ve yakıt kapasitesini bildiğimiz uçakların ortalama tüketim değerleri, basit bir matematik işlemi ile ortaya çıkıyor.

Arabayla 12 litreyi görünce çılgına dönüyorduk değil mi, bir de uçaklara bakın :D

Hocam Tüplü Sovyet mirası Tupolev TU-155 uçağımızı unutmayalarım. 1970 lerde petrol krizinde ekonomik olsun diye sıvılaştırılmış hidrojen ile uçan bu elemanın asıl amacı rusyada bolca bulunan lpg nin sıvılaştırılmış hali olan lng ile uçmak idi. İnanılmaz değilmi ya...
 
Son düzenleme:
Hocam Tüplü Sovyet mirası Tupolev TU-155 uçağımızı unutmayalarım.
Çok performanslı (az yolcu, az kargo), işlevli olmasa da Rusya'da sudan fazla dogalgaz bulundugundan kıtlık doneminde kendilerine guzel bir care olmustur. En azından yurt dısına doviz akıtmamıslardır.
 
Evet biliyorum. Kompozit malzemeler'i tek bir çeşit olarak göremeyiz havacılık ve savunma sanayinde. Kompozit teknolojisinin gelişimi ile havacılık ve savunma sanayinde de gelişmeler elde edilir. Standart kullanılan malzeme ile özel malzeme arasında ciddi performans farkları olur. Mesela Hx5, 6061 T6 'dan 90% daha dayanımlı olmakla beraber 6061 T6'nın 50% yoğunluğuna sahip. Bunlar çok iyi rakamlardır.
 
Üffff. Dünya için berbat. Keşke hızlı trenler ülkeler arasında da yaygın olsa, kullanılsa.
Avrupa'da tren yolları ve yolculuğu o kadar yaygın ve etkin ki artık keyfe dönüşmüş durumda. Maalesef biz çok gerideyiz demiryolları olarak.
Hocam yinede uçak yakıtı ucuzdur. Doğru mu?
Aslında tamamen ucuz diyemeyiz bence. Sadece karşılıklı anlaşmalarla litre fiyatı düşük. Normal kullanıcı ile havayolu kullanıcısı aynı fiyatlandırmaya tabii olmuyor.

Genel olarak baktığımızda tüketim çok yüksek evet. Ama taşıdığı yük ve insan sayısına göre oranlarsak en etkin ulaşım biçimidir havayolu ulaşımı. Çevreyi kirletme konusunda ise çok büyük yol alındı ama hala dünyada en kirli hava, havaalanlarının etrafındadır burası net.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı