Neden crack oyuna bu kadar karşısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana kalırsa bir oyunu sırf emek hırsızlığı olmasın diye 200-300 tl ye satın almak tamamen enayilik. He parası vardır onu bilemem. O oyunun oynanabilir hale gelmesi için insanlar yıllarca emeklerini veriyor diyorsunuz 200-300 tl'ye satıyorsunuz ve bunu 3-5 milyona değil dünyaya satıyorsunuz. Belirli uygun bir fiyat koy 50-60 tl'ye herkes faylalansın. İnsanları kazıklamanın gereği yok.
 
Bana kalırsa bir oyunu sırf emek hırsızlığı olmasın diye 200-300 tl ye satın almak tamamen enayilik. He parası vardır onu bilemem. O oyunun oynanabilir hale gelmesi için insanlar yıllarca emeklerini veriyor diyorsunuz 200-300 tl'ye satıyorsunuz ve bunu 3-5 milyona değil dünyaya satıyorsunuz. Belirli uygun bir fiyat koy 50-60 tl'ye herkes faylalansın.
Adam eder fiyatı koyuyor. Mesela Death Stranding. O oyun çok aşırı emekle oluşturuldu. Videolarına bak. "Yahu bir oyun için bu kadar uğraşılır mı?" dersin. Adam geliyor 250-300 bandında veriyor. Sen farz edelim ki bir ev sahibisin ve zenginsin. Evinin içinde az değerli mallar da var çok değerli mallar da. Hırsız evine girdi. "Ya şu pahalı bunu çalmak mantıklı" diye pahalı malını çalsa, sen tutup "mantıklı adammış ya iyi ki çalmış. Gayet normal bir durum" mu diyeceksin? Mesela ben Crysis 2 ve 3'ü hayatımda farklı bir yeri olan oyunlardır. Crackla oynadım ama o zamanlar internetim yoktu. Orjinal oyun olgusu yoktu yani. İnternet ve oyun dünyasının gelişmesiyle bu orjinal oyun tarafını keşfettim. Daha eskisinde de böyle idi. Oyunları severek sorunsuz oynadım. Ama yarın bir gün niyetim, oyunları Origin üzerinden satın alıp arşive atmak. Niye mi böyle yapıyorum? O zaman vermediğim değerini vermek için.
 
Bana kalırsa bir oyunu sırf emek hırsızlığı olmasın diye 200-300 tl ye satın almak tamamen enayilik. He parası vardır onu bilemem. O oyunun oynanabilir hale gelmesi için insanlar yıllarca emeklerini veriyor diyorsunuz 200-300 tl'ye satıyorsunuz ve bunu 3-5 milyona değil dünyaya satıyorsunuz. Belirli uygun bir fiyat koy 50-60 tl'ye herkes faylalansın. İnsanları kazıklamanın gereği yok.

Linç geliyor hazırlan.
 
Orijinal oyun güncelleme alır, açıklar düzeltilir, yenilikler vb. bunun gibi bir sürü şey eklenir. Her zaman için orijinal kullanmaya özen gösterin.

Zaten bu zamanlar kaliteli oyunları ücretsiz dağıtıyorlar. Korsan oyun takip etmek yerine ücretsiz oyunları takip edin, indirimleri bekleyin emin olun daha keyifli ve zevkli. Epic Games her hafta ücretsiz oyunlar dağıtıyor takip edin. Böylelikle alışkanlıkta edinirsiniz ve korsan oyun oynamakta istemezsiniz en azından bende böyle oldu :) Elbet zamanında bizde korsan kullandık ama o zamanlar dijital oyun servisleri yaygın değildi. Para verdiğimiz oyun CD'leri bile crack'ti ama eğlenerek oynardık çocukluk işte. :)
 
17 yıldır oyunları deneme amaçlı korsan kullanırım, hiç bir virüsle karşılaşmadım. Zararını da görmedim.
Hatta orijinal Windows 7'm laptop yurt içine girine bozuldu, korsan Windows 7'yi 6 yıl kullandım. Hatta korsan Windows 7'ye yükseltme yardımcısı yükleyip orijinal Windows 10 sahibi oldum. Korsan kullanınca sıkıntı olmuyor, KMSpico ve Watch Dogs hariç sıkıntılı bir korsan yazılım görmedim. Şunu da unutmamak gerekir, korsan kullanımdan dolayı Xbox 360 Türkiye'ye 7 yıl sonra girdi. Para kazanamayacakları ülkeye gelmek istemediler. Konsolun yenisi kırılamaz şekilde çıkıp, eskisinin hükmü kalmadığında getirip Türkiye'de Xbox lansmanı yaptılar. Windows kullanıcıları Cubase'i korsan kullandığı için Cubase'i yapan firma macOS sürümlerini geliştirirken Windows'a hiç bir özellik veya kullanım kolaylığı getirmediler. Cubase macOS sürümü yıllardır stabilken Windows'ta daha 1 yıldır toparlamaya başladı. Para bulduğunda orijinal al yoksa oynama demiyorum, korsan oynayıp bitir ama seversen gidip satın alıp firmayı destekle. GTA V'in bilgisayarda korsan oynanmasına karşı değilim çünkü konsollara çıktıktan 2 yıl sonra bilgisayara çıktı. Zaten firma edeceği kârı etti, buradan da ne gelirse artık diyerek oyunu tekrar çıkarttı. Ubisoft oyunlarını da özellikle korsan oynuyorum çünkü adamlar inatla optimizasyon yapmıyor, bizi süründürüyor. Konsol oyunlarında gayet güzel optimizasyon yaparlarken bilgisayarda bizi GTX 1080 almaya zorluyorlar. Korsan kullanmak kanunen suç değil sanırım. Akıllı tahtalardaki Windows'ları hep korsan yüklemişlerdi.
 
Bir oyun geliştiricisi olarak, oyunum korsana düşse çok fena moralimi bozacaktır.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı