Nasıl yokluktan var olduk?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ortadoğuda çıkmış dinler kendilerinden binlerce yıl önce hüküm sürmüş Sumerlilere çok benzer. Kesin değil derken karşıdaki kişiye "Dinin" diyorsun ki Müslüman olduguna eminsin. Dinlerin hükmü bitti artık Bunu şuanda hızlı bir şekilde artan ateist/agnostik olan insanların sayısıyla görebilirsin. Tek sozunle milyonlarca kişiye ulaşabilirsin diyorsun ama birşeyi atliyorsun. İnsanların hayal gücü ile birisine atlatırken abartma yeteneğini. Çok merak ediyorum 1300 yıl önce olmuş olan olayları (Ayı yardı, kafatasını konuşturdu, kayadan deve çıkardı, elinden su aktı) şeylere inanirken (herhangi bir bilimsel kanıt yok) onlarca yüzlerce hatta binlerce bilim adamının araştırmış olduklarını inkar etmeyi biliyorsun ama! Dinleri/mitleri araştırmamışsınız (4 dinden bahsetmiyorum eski mitleri Sümerleri/inkalari/antik misirlilari) bilmeden konuşuyorsunuz. Lutfen? Cahilliginizi bulaştırmayin artık buraya!
 
Bu tarz konulara baktıkça ne kadar ateist olduğu gözüküyor Technopat'ta.
Sosyaldeki insanlarin %20 si böyle ateist deist ne varsa :D
Bir sıkıntınız mi var hocam? Sizleri rahatsız mı ediyoruz? Buyrun hemen yardımcı olalım.

 
Yokluk nasıl yaratılıyor? Yokluk nedir? Yokluk mümkün müdür? Zorunlu varlığı araştırmanızı öneririm, çok önemli bir mesele fakat kendini teoloji prof.'u ilan eden bazı ateistler bile nedir, ne değildir bilmiyor.

Ek olarak, yokluk var edilebilen bir şey değildir. Kısacası yaratılamaz çünkü ortada var olan bir şey yok. Bu yüzden yazdığın felsefenin çelişmezlik ilkesi nedeniyle anlamsız bir cümleden ibaret oluyor.
Kendi irademiz ile bazı kavramları algılayamayabiliriz. "Yokluk var edilebilen bir şey değildir." Belki bu doğru değil, bilemezsiniz.

Şu yazdığımı bir daha okuyun;
Tanrının varlığı/yokluğu insanoğlunun kendi kurduğu mantıkla açıklanamaz. İnsanoğlunun iradesi belli bir yere kadardır, sınırlıdır. Şimdi siz bir sümüklüböceğe kalemi gösterseniz idrak edebilir mi? Veya yazmaya yaradığını anlatabilir misiniz?

Yahu daha renkli televizyonlar çıkmadan önce insanlık gördüğü rüyanın renkli mi siyah beyaz mı olduğunu idrak edemiyordu siz burada tanrının varlığını/yokluğunu açıklamaya çalışıyorsunuz.
 
Yine her zamanki gibi bizim bir şey yazmamamıza rağmen bilim konusunun altına islam diniyle alakalı ilk yazıyı bir ateist yazıyor. Sonra biz kötü oluyoruz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı