Nasıl yokluktan var olduk?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunlar herşeyi insan aklıyla yorumladıkları için böyle konuşuyorlar. Evrende daha bilinmedik neler var neler, daha kuantum evreninin başındalar, daha karadelik yasalarını çözemediler gelmişler burda kainatın yaratıcısını kıt bir insan aklıyla yorumluyorlar. bu işler işten anlayanı aşar, edebiyle susar.
O zaman hiç bir şeyi sorgulamaya, anlamaya çalışmaya gerek yok nasıl olsa insan aklıyla yapıyoruz değil mi dostum ? 😀 Bilim zaten bu yüzden doğru ve güzeldir. Tartışmaya açıktır. Kanıtlı bilgiler sunar önüne. Ama herhangi bir din sorgulamaya açık değildir dindarlar için. İnandığınız yaratıcı ne diyorsa ne emrediyorsa sizler için odur. Herkesin inanç özgürlüğü var, ama elinde bir kanıt olmadan böyle konuşabilmen garibime gitmedi değil.

Sıra dayağı gelecek az kaldı. Tırnaklarımıza dikine vurmasalar bari. Var mı artık sıra dayağı bilmiyorum?

Helak olan kavimler? Mesela deli gibi savundukları LGBT.
Hocam helak olduklarina dair bir kanıt sunar misiniz? Resim? Bilimsel araştırma? Yok hocam kusura bakmayın ebabil kuşlarının taş atması çok normal.
😂 😂 😂 😂 Sen bu bahsettiklerinin islam olduğunu mu sanıyorsun? Kim öğretti bu yanlış bilgileri sana? Hayır yani kendin acaba doğrusu nedir diye açıp okuyup araştırıp bilgi sahibi olmuş biri misin ki gelip burada yaratıcı %80 i cezalandıracak kadınların şahitliğine inanmıyor falan fişman bol keseden sallıyorsun? Sana bunları açıklardım ama inanki peygamber değilim ve bana da kimse açıklamadı ben kendim araştırıp öğrendim gerçekleri, ama seni şu konuda aydınlatayım bari belki sevaba girerim. Kadınların şahitliği islamda geçerlidir. Ama o zamanın şartlarında arap kültüründe değil kadının şahitliği kadın insan yerine bile konmuyordu. Dolayısıyla tamamen başka bir inanca mensup insanların tüm inançlarını hop 1 günde değiştiremezsin, kim olursan ol. O zamanki yasalara göre peygamber insanlara herşeyi tatlı tatlı yavaş yavaş empoze ederek uyum ve güven içerisinde doğruluğu ve demokrasiyi sağlamak amacı ile öce 3 kadının şahitliği sonra 2 1 derken günümüzde bir islam ülkesi olan Türkiye'de 1 kadının şahitliği tamamen yeter ve artar hale gelmiştir. E şimdi türkiyenin %80 ne o zaman ? Senin bu yukarda bilgisizce saydırdıklarına göre islam kafa kesen kadını insandan saymayan ölenlerin %80 i cehenneme atan bir yaratıcıya sahip. Sana teelvizyonlarda ve sosyal medyada öğretilen yanlış ve tamamen islama aykırı bilgilerle gelip burada birşeyleri savunma derdine düşme, git adam akıllı eğitimini yap öğren öyle gel konuşalım karşılıklı.

Çırak Foma, ustası Rublev’e, “Ben maviyi herkesten daha iyi görüyorum.” der. Bunun üzerine Rublev de “Sana artık bir şey öğretemem çünkü sen her şeyi bildiğini sanıyorsun.” diye karşılık verir.

Becerisini kutsayan kişi kendini bilgiye kapatmıştır

HUMAN ONLY
“... erkeklerinizden iki şâhidin tanık olmalarını sağlayın. Eğer iki erkek şâhit olmazsa, razı olduğunuz şâhitlerden bir erkek ve -biri doğrudan saptığında diğer şâhit ona hatırlatsın diye- iki de kadın şâhit olsun...” (Bakara: 282).

Türkiye Müslüman ülke mıdır? Hayır! SEKULER bir ülkedir.

Hocam helak olduklarina dair bir kanıt sunar misiniz? Resim? Bilimsel araştırma? Yok hocam kusura bakmayın ebabil kuşlarının taş atması çok normal.

“... erkeklerinizden iki şâhidin tanık olmalarını sağlayın. Eğer iki erkek şâhit olmazsa, razı olduğunuz şâhitlerden bir erkek ve -biri doğrudan saptığında diğer şâhit ona hatırlatsın diye- iki de kadın şâhit olsun...” (Bakara: 282).

Türkiye Müslüman ülke mıdır? Hayır! SEKULER bir ülkedir.

Sordugun soru insanlık içinse ki sanmıyorum zaten az çok biliyoruz tahmin ediyoruz o konuyu. Peki her şey nasıl başladı dersen de, maalesef bilemeyeceğiz. Buyuk patlamayla başladı her şey diyoruz ama peki o küçücük tüm evrenin enerjisini barındıran nesne neydi? O neden olusmustu. Bu sorulara tahmin yürütülebilir fakat asla bilemiyecğiz ne yazık ki.

O zaman hiç bir şeyi sorgulamaya, anlamaya çalışmaya gerek yok nasıl olsa insan aklıyla yapıyoruz değil mi dostum ? 😀 Bilim zaten bu yüzden doğru ve güzeldir. Tartışmaya açıktır. Kanıtlı bilgiler sunar önüne. Ama herhangi bir din sorgulamaya açık değildir dindarlar için. İnandığınız yaratıcı ne diyorsa ne emrediyorsa sizler için odur. Herkesin inanç özgürlüğü var, ama elinde bir kanıt olmadan böyle konuşabilmen garibime gitmedi değil.
Nitekim yok saydığın İslam da ilim Çin'de dahi olsa gidip onu alın diye bilimi yücelten bir dindir. Siz işinize gelenleri görmeye ve islamı 3. dünya ülkelerinde fakirlikten Tanrı'dan başka dayanakları kalmamış insanların uydurma zırvaları sanmaya devam edin. Kanıt mı istiyorsun kardeşim, hadi şimdi usulca büyüklerinin dolabını aç, orada hiç okunmayan ve ya sana öğretilmeyen bir Kur'an görürsün onu okumakla başla, bitirince tekrar yaz ben sana kaynakları tek tek sıralarım sen de okur biraz bilgi sahibi olursun.

Çok büyük bir kese hayal edin(para kesesi gibi)içine bir milyon harfi karışık şekilde atın. Sonra bu keseyi büyük bir düzlükte sallaya sallaya dolaşın. Bu harflerin keseden rastgele çıkıp bir roman oluşturma olasılığı neyse benim için evrenin yoktan var olmasının olasılığı aynıdır. Yani bir yaratıcı illaki var olmalıdır.

Hocam 1300 yıl önce gökten inen bir kitap yerine son 100 yıl içerisinde yapılan bilimsel bir kanıt istiyorum. Bir arastirma. Bir tahlil. Herhangi birşey.
Nitekim yok saydığın İslam da ilim Çin'de dahi olsa gidip onu alın diye bilimi yücelten bir dindir. Siz işinize gelenleri görmeye ve islamı 3. dünya ülkelerinde fakirlikten Tanrı'dan başka dayanakları kalmamış insanların uydurma zırvaları sanmaya devam edin. Kanıt mı istiyorsun kardeşim, hadi şimdi usulca büyüklerinin dolabını aç, orada hiç okunmayan ve ya sana öğretilmeyen bir Kur'an görürsün onu okumakla başla, bitirince tekrar yaz ben sana kaynakları tek tek sıralarım sen de okur biraz bilgi sahibi olursun.
Onun yerine günümüz güncel teorilerini yazan makaleler okusa? Yok çok özür dilerim. @GoktuKaya biz topraktan kadınlar da bizim kaburgamizdan yaratıldı çok özür dilerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı