Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bi' teori (yada eğlencesine yapılmış bir video) vardı. Öldükten sonra Tanrı ile karşılaşıyoruz, bize başka bir insanın hayatını veriyor. Bütün hayatları yaşadıktan sonra biz de bir tanrı oluyoruz.

Tamam ben inanmadım buna ama bu da bir seçenek.
O halde çoklu evren teorisine inanıyorsunuz, çünkü ölen herkes Tanrı olsa idi çoklu evrenin varolması gerekirdi. Bence bu teoriyi hiçbir şekilde destekleyecek bir argüman yok, hani çoklu evren deseniz daha mantıklı olurdu.
 
Size ne lazım? Tanrı lazımsa, ona inanın. Gerek yoksa inanmayın. Allah lazımsa ona inanın. Eğer canınız keçiye inanmak istiyorsa ona inanın. Eğer inanıyorsanız vardır, inanmıyorsanız yoktur. İnanç bu, kime ne?
 
Bence var. Sebebi ise dikkat ederseniz bilim ve bütün düzenlilikler bir Tanrı'nın ki Allah'tan başka Tanrı yoktur, varlığını gösteriyor. Özellikle de bu düzenlillk tek bir tanrıyı gösteriyor. Eğer birden fazla Tanrı olsaydı herbiri kendi düzenini kurmaya kalkışacaktı veya herbiri kendi yarattığını alıp götürmek isteyecekti. Zaten bazı kadim dinler ve dinsel inanışlara veya bunların tahrif edilmemiş kaynaklarına bakarsanız aslında oralardaki emir ve yasakların bilimsel gerçeklikle uyuştuğunu görürsünüz (yaradan bilmez mi felsefesinden yola çıkarsak). Yani bilim İslam'a hizmet eder. Tabi bunlar benim görüşlerim.

Mesela ben matematiği çok severim hatta bir matematik sorusu çözdüğüm zaman adeta boşalıyor gibi oluyorum. Orada gördüğüm şey sayıların bile bir hak ve hikmete uygun olarak artıp-azaldığı. Yani evet benim de hatalarım var ama ben gerçekten Allah'a inanıyorum. TAbi diğer insanların görüşlerine de saygı duyuyorum.
 
madde yoktan var edilemez edilmiş ise onu var eden muhteşem bir varlığın olması gerekir biz buna Allah diyoruz var ama göremiyoruz kendisini bize tanıtırken bazı sıfatlarını bildiriyor bunlardan bir tanesi sonradan yaradılanların hiç birine benzememek buradan şunu anlıyoruz Allahın bir madde olmadığı maddeye ait özellikleri taşımadığı anlaşılıyor madde ışığı yansıtır yansıyan ışıklar bizim gözümüze ulaşır bizde o varlığı görürüz bu olay maddeye ait bir özellik Allah bir madde değilse maddeye ait özellikleri onda arıyamayız
 
Olmamasını birçok şekilde söyleyebilirim, ancak olmasını kimse kanıtlayamaz. Bütün müslümanlara söyleyin ya size ayetten örnek verir yada anneni kim doğurdu gibi uzar gider. Hatta bu anne sorusunun sonucunun dünyanın yaşamımıza elverişli olmasını söylerseniz hiçbir şey anlamaz ve konuyu değiştirirler. O yüzden görmediğiniz varlıkların, var olduğunu düşünmeyin. Bilim ve İlim varken, somut bir düşünce varlığına inanmak doğru değil. Zira en ufak hastalığınızda o varlığa değil bilime koşuyorsunuz. Konu felsefe olduğu için bu tarzda anlattım, isteyen istediği gibi araştırır.
Hasta olduklarında hastaneye gider ve tedavi olduktan sonra "Allah'a şükür iyileştim." derler. Halbuki onu iyileştiren Allah değil bilimdir. Asırlarca önceden gelen bilgi ve deneyim, onlarca bilim insanının harcadığı yıllar ve onlarca bu çalışmaların yürütülmesi için akıtılan para sayesinde iyileşmiştir.
 
Hasta olduklarında hastaneye gider ve tedavi olduktan sonra "Allah'a şükür iyileştim." derler. Halbuki onu iyileştiren Allah değil bilimdir. Asırlarca önceden gelen bilgi ve deneyim, onlarca bilim insanının harcadığı yıllar ve onlarca akıtılan para sayesinde iyileşmiştir.
Eğer hasta kişi ölürse doktora suç atılıyor, lakin iyileşirse varlığı belirsiz birisine tapınıyorlar. İşte mantıksızlığın dibine vurmak budur :) Bilim olmasa büyük ihtimalle hasta olan herkes cami gibi yerlerde ölmeyi beklerdi :D Sadece yazık diyorum, bu dediklerinizi hesaba katacak insan sayısı bir hayli az. Felsefe konusunda böbürlenecek insanlar bile var, ki konuya göz atarsak az çok gözüküyor :)
 
Evrenin nasıl oluştuğunu, neden oluştuğunun kesin bir kanıtı çıkana kadar Tanrı'nın varlığına inanacağım. Evren kendi kendine birden bire oluşmuş olamaz bence. Ama diğer bir konu olarakta tüm dinler bence kusurlu ve insanoğlu uydurması, bu yüzden inanmıyorum.
 
Evrenin nasıl oluştuğunu, neden oluştuğunun kesin bir kanıtı çıkana kadar Tanrı'nın varlığına inanacağım. Evren kendi kendine birden bire oluşmuş olamaz bence. Ama diğer bir konu olarakta tüm dinler bence kusurlu ve insanoğlu uydurması, bu yüzden inanmıyorum.
E de inanma da hem dünyanı hem ahiretini kaybet...
 
Madde yoktan var edilemez edilmiş ise onu var eden muhteşem bir varlığın olması gerekir biz buna Allah diyoruz var ama göremiyoruz kendisini bize tanıtırken bazı sıfatlarını bildiriyor bunlardan bir tanesi sonradan yaradılanların hiçbirine benzememek buradan şunu anlıyoruz Allah'ın bir madde olmadığı maddeye ait özellikleri taşımadığı anlaşılıyor madde ışığı yansıtır yansıyan ışıklar bizim gözümüze ulaşır bizde o varlığı görürüz bu olay maddeye ait bir özellik Allah bir madde değilse maddeye ait özellikleri onda arıyamayız.

Kuantum fiziği ne biliyor musunuz? Bizim bildiğimiz fizikten farklı kurallar ile oluştuğu kesin evrenin ama bu tanrının varlığını kanitlamaz. Kuantum fiziği bildiğimiz fizikten farklı işleyen en bilindik şeydir. Ve kuantum fiziğinde elektronlar yok olabiliyor ya da aynı anda 2 yerde olabiliyor. Kuantum fiziği tanrı mıdır o zaman? Ne de olsa bir "mucize" gerçekleştirmiş oluyor sizin dediğinize göre.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı