Paralel evrenlerin olmadığı paralel evrende olmak

Gayet anlaşılır aslında, Oksijenin olmadığı yerde nefes almak gibi mesela.
Oksijenin olmadığı yerde nefes alabiliyorsam ve bu bana zarar vermiyorsa orada oksijen var demektir zaten.
Arkadaş şunu diyor. Sonsuz olasılıkta paralel evren var olduğuna göre paralel evrenin var olmadığı bir paralel evren olabilir mi? Cevabım ise hem evet hem hayır. Paradoks bu.
Anlatım bozukluğunu çıkarınca bu hale gelmiş işte.
 
Verdiğin örnek bile absürt, ben evrime inanan biri olarak primat'ların da nasıl var olduğunu araştırmış bir insanım, var oluşun her halini bilimsel yollarla çözmek ve teoriyi özümsemek için araştırmak şart.
Evrime inanıyor musun 👍 tebrikler, kendi aitlik hissini dolduracak yeni bir belirsizlik bulmuşsun. Teslim olmayı da unutma 👍.

İnanmak bilmediğin, bilmenin mümkün olmadığı birşeye karşı güven duymak, var olduğunu varsaymak, sorgulamayı bırakmak, teslim olmaktır. Bilimde inanmak diye bir kavram yoktur. Konuşulan konu biyolojinin bir alt dalı haline gelmiş bilimsel metodlarla yapılan araştırma konusudur.
 
Paralel evrenler var diyelim.
Paralel evrenler kendi aralarında gruplara ayrılıyorsa bu dediğiniz mantıklı olabilir. Kaç tane evren var bilmiyoruz. Unique yani eşsiz bir evrenden bahsediyoruz. Bunun varlığını kanıtlayamayacağımız gibi, var olmadığını da kanıtlayamayız.
 

Geri
Yukarı