Cyberpunk 2077'den nefret ettim!

1050 Tİ artık iyi bir ekran kartı değil ki. 2020'de çıkmış büyük bir oyundan bahsediyorsun. Böyle grafiklere sahip bir oyunu 1050 Tİ'la oynayamaman gayet normal. Ayrıca oyun daha yeni çıktı. CD Project henüz tecrübesiz bir firma. Karşılaştırdığın oyunun yapımcısı Rockstar ise yıllardır bu işin içinde ve çok büyük işler yapan bir firma. Rockstar'daki çalışanların yarısı bile etmiyor CD Project. Ek olarak 700 liralık bir ekran kartından bahsediyorsun tekrardan hatırlatmak isterim.
 
GTX 1050 Ti iyi bir kart diyen yok zaten dostlarım. Oyunun sistem gereksinimlerine bir bakın lütfen, önerilende GTX 1060 yazıyor. Bu oyun GTX 1060'ta da çok kötü performans veriyor. Bu arkadaşın en azından düşük ayarlarda oyunu rahatça oynayabilmesi lazım. Oyunun cidden çok büyük optimizasyon sıkıntısı var. He bir de buglar...
 
Oyun rezalet çalışıyor 2070 Super kullanıyorum optimizasyon rezalet.

Aynen vallahi anlatamıyorsun buradaki birkaç fanboy kardeşimize, oyunun eksiklerini söylüyoruz adamlar gelip saldırmaya başlıyor :D.
GTX 1050 Ti iyi bir kart diyen yok zaten dostlarım. Oyunun sistem gereksinimlerine bir bakın lütfen, önerilende GTX 1060 yazıyor. Bu oyun GTX 1060'ta da çok kötü performans veriyor. Bu arkadaşın en azından düşük ayarlarda oyunu rahatça oynayabilmesi lazım. Oyunun cidden çok büyük optimizasyon sıkıntısı var. He bir de buglar...

Aynen, düzgün okusalar anlıyacaklar ben GTX 1050 Ti derken örne kverdim, ama GTX 1050 Ti 720P de Low ayarlarda 40-50 FPS arası vermesi gereken bir kart. Ancak veremiyor.
 
6 tane sayfada yazıldı mı bilmiyorum ama oyun deli gibi kar etti. Çıktığı ilk gün oyunu yaparken harcanılan parayı çıkarttı.

Sırf optimizasyonu kötü diye oyundan nefret etmişsiniz, ne diyelim? Gidin GTA V oynayın :)

Kendiniz söylemişsiniz, GTA çok daha eğlenceli diye. GTA ile Cyberpunk 2077 karşılaştırıyorsun, git GTA oyna.

Oyunda aldığım FPS düşük, oyundan nefret ettim xD.
 
Adam haklı olarak yaşadığı teknik sorunu anlatmış. Fancıklar yine kudurmuş. Siz para karşılığında mı kraldan daha kralcısınız yoksa eşek olduğunuz için bedava mı yapıyorsunuz bu işleri. Kardeşim sen beğenirsen beğen. Beğenmeyenlere özellikle teknik sorunu yaşayan insanlara gelip laf anlatma burada. Güzelce olumlu eleştirini yap git. Ne bu savunmalar? Neyi savunuyorsunuz siz? Kimsiniz siz? Adamlar açıklama yapıyor zaten. PS4 15 FPS rezaleti ile çıktı. Özürlerini dilediler. Siz kimsiniz de deliler, aşıklar gibi savunuyorsunuz. Bak kardeşim adamlar açıkladığı sistem gereksinimleri ile sorunsuz bir oyun deneyimi vadetmişler demektir. PS4, XBOX ONE zaten rezalet ötesi. Bir halt yemişler işte. Savunulacak neyi var yahu bunu?
Yeter be. 5 yıl önce Ubisoft fanları şimdi malum firmanın fanları.
 
Birisi buna oyunun daha 2 gün önce çıktığını söyleyebilir mi?
Sanki early access oyunuymuş gibi konuştunuz. Bu kadar ertelenmeye karşı sorunlu çıkan oyun eleştirilir, ne kadar yeni olduğu farketmez. DayZ'den beter olmuş demiyoruz, bitmeyen oyunu sunmuşlar diyoruz.
Ya arkadaşlar bu nasıl bir oyundur? O kadar para verdik o kadar bekledik ben sırf bu oyun için kendime kasa sistem dizdim binlerce para harcadım ve verdiği performans FPS değerleri ve oyundai buglar yüzünden oyun resmen batırmış, bu nasıl bir oyundur? Vallahi billahi sinir krizi geçirdim, oyundaki bugları görünce, affedersin kadının bacağı bir tarafına kaçmış gibi duruyordu, hele PS4'deki Cyberpunk'dan hiç bahsetmiyorum bile, bu oyunu batırmışlar harbiden, ben beğenmedim hiç, sizin görüşlerinizi bilmem ama, GTX 1050 Ti ile bile oynanmıyor bu oyun, e kim oynayacak bu oyunu o zaman nasıl bir optimizasyondur arkadaş, GTX 1050 Ti'nin bile çok az FPS verdiği oyundan nasıl bir kar nasıl bir bekliyor CD projekt? Oyunlarını nasıl satacaklar, bu ülkede veyahut dünyanın büyük bir kısmında, kaç kişide GTX 1050 Ti üzeri kart var? Oran olarak, Türkiye'de ise bu rakam çok az, hem de aynı şekilde dolar falan falan diyerek, 300TL verdik üstüne bir de bilgisayar 6000-7000TL civari monitörü kırdım bu lanet oyun yüzünden onun da zararı var neredeyse 10000TL zarara girdik, tamam işte güzel bir optimizasyonlu oyun olsaydı bu buglar olmasaydı, oyun müthiş olurdu ama seyir zevkini çok kötü bozuyor arkadaş, ikide bir oyundan atıyor anlamsız yere kapanıyor, bu nedir? O kadar sene bekletip milleti gaza getirdiniz vallahi verdiğiniz şeye bak. Hiç gazlamayacaktınız milleti arkadaş, bu arada GTA bundan bin kat daha iyi, ben GTA'da daha çok eğleniyorum. Ve de GTA daha kaliteli bir oyun, en iyisi ben GTA 6'yı bekliyeyim.
Şahsen ben de oyunu beğenmedim, ancak buglar veya FPS sorunlarından dolayı değil. 3,5 yıllık 1080Ti'm ile 4K Ultra'da oynamayı tabi ki beklemiyordum. Daha çok 1440p (monitörüm 4K o yüzden 4K 65% render scale'de oynuyorum oyunları ve 1440p ile neredeyse aynı performansı alıyorum) Medium-High civarında 60FPS alırım diye düşünüyordum, alamadım. Her şey en düşük ayarda oynamaya başladım oyunu (hayal kırıklığı, ama yine de kötü gözükmüyordu oyun ben de takmadım). Gerçek sorunlar performansı hallettikten sonra başladı.
  • Silah ve dövüş mekanikleri hiç hoşuma gitmedi. Çoğu incelemede bahsedildiğini de gördüm. Beğenmediğimden daha fazla pek bir şey söylemem, gunplay hakkında fazla bir bilgim yok. Normalde basit CoD gunplayini de severim, Arma oynamayı da severim. Bunu bir türlü sevemedim. Yakın dövüş çok basit ve tekrarlayıcı geldi, o yüzden stealth denemediğimde hiç kullanmadım. Yumruk atarak adamın kolunu koparabiliyorsunuz, o güzeldi.
  • Bulabildiğim en iyi araba da motor da 20 ton gibi hissettiriyor. Özellikle "60FPS olmasa da olur, yüksek ayarlarda 30-45 FPSde de oynarım." diyorsanız neredeyse arabayı iki saniye geriden kontrol ediyormuşsunuz gibi.
  • Buglardan dolayı mıdır bilemem, ancak oyunun baştaki ana görevlerinde asla stealth'e başvuramadım.
  • Şehir, özellikle araba sürerken, kendini inanılmaz ölü hissettirdi.
  • NPC yapay zekası yok. Ghosts'un balıkları bunlardan daha zeki.
  • Polislerin de yapay zekası yok. İsterseniz out of bounds bir alanda adam öldürün, kimse görmesin, yanınızda spawn oluyorlar. İki üç vuruyorsunuz, aranma seviyeniz artıyor, droid falan gönderiyorlar (her halde "Terrorist activity detected." dediklerinde kötü hissetmeniz falan gerekiyor) 300DPS katanayla iki üç vuruyorsunuz hepsi ölüyor, sonra da geri gelmiyorlar. "Söz verdikleri gibi olmamış, hiç peşinize düşüp hayatınızı zehir etmiyorlar, nerede yeni jenerasyon polis vahşeti!?" demiyorum, San Andreas'ın polisleri bu adamlardan daha tutkuluydu be.
  • RPG'ler ile zaten çok aram yok, o yüzden piyasa hep böyleyse bu noktayı geçebilirsiniz, ancak yan görevler inanılmaz repetitive. Polis görevlerini Watch Dogs'daki CTOS outpost'larını ele geçirme görevlerine benzettim (başka oyunlarda da var tabi ki ama Deus Ex oynamadığım için hacking kısmıyla Watch Dogs daha benzer geldi "distract enemies" vs.) ve kıyasla çok daha kötü buldum.
  • Yine büyük ihtimalle tercih meselesi, ancak oyun Borderlands ve Destiny'nin "silah sistemine" başvurmuş. Aynı silahın 1729* "reskin" edilmiş versiyonu para ve seviye kısıtlamalarının ardında mevcut. Tırnak içine aldım çünkü farklı da gözükmüyorlar, istatistikleri farklı sadece. Silahları kullanmak eğelenceli olsa üstünde durmazdım ama değil, ne kadar silah eklentisi koyduysam beni memnun edemediler.
  • Hikaye Altered Carbon'a sardı. En sonunda
    "Aha! Plot twist! Her şekilde ölüyon moruk!"
    demesi hiç hoşuma gitmedi. Hikayeyi de beğenmedim.
İster 10 dakika önce çıkmış olsun ister 2 gün, oyun benim için bir hayak kırıklığı. RTX3090'ile "Oha ne biçin grafikleri var lan!" etkisi dışında beni etkilemedi. Bu haliyle de olsa tabi ki beğenebilirsiniz, bunlar benim kişisel görüşlerim. Performans artar, sorunlar çözülür, belki DLC çıkar hikayesi bile iyileşir; ancak o zamana kadar oyunu siliyorum. Birkaç hafta sonra tekrar indirir bakarım artık beni eğelendiriyor mu diye.
*: 1729 esprisi: Sayı çarpımı için tasarlanmış bir galaktik algoritma. 1729 boyutlu bir fourier dönüşümü ile yapılıyor.
 
Şu olay ilaç gibi geldi. 1500X yetmiyor mu derken meğer sanal çekirdekleri kullanmıyormuş. Oyun birden farklı gelmeye başladı gözüme, çok daha akıcı ve oynanabilir.

 

Geri
Yukarı