Cyberpunk 2077 neden bu kadar kötülendi?

Ubisoft oyunlarının yapay zekası çok iyi ve hiç bug yok değil mi? :) AC: Valhalla oynarken ana görev yapabilmek için kaç kere geri kayıt sardığımı unuttum. Cyberpunk'ta ana görevleri etkileyen hiçbir bug ile karşılaşmadım. CDPR ilk kez böyle bir tarzda oyun yapmaya kalktı ve ilk denemesinde yerden yere vuruldu. Yıllardır aynı oyunları hikayesini değiştirip çıkaran, bug ve yapay zeka problerimlerini hiç düzeltmeyen yılların tecrübesi Ubisoft'a tek bir laf eden, konusunu açan olmadı ama :)
Anlamazlar dostum, onların ağzı bir tek Cyberpunk 2077 için açılıyor. Zaten bekledikleri buydu bu insanların, hatalı çıksa da biz de çöp deyip atıp tutsak diye bekliyorlardı.

Bu kitle çok fazla yanlı bakıyor, sosyal medyada bakıyorum insanlar "CP2077 RPG bile değil seçimlerin etkisi çok az" diye söylenip duruyorlar. Ee abi "dünyanın en iyi RPG oyunu" diye atıp tuttuğunuz, şişire şişire dünya kadar büyüttüğünüz Elder Scrolls: Skyrim'de seçim mi vardı? Senin kaderin bu, bunu yaşayacaksın diyen bir oyunu dünyanın en iyi RPG oyunu yaptınız da bu oyun nasıl RPG bile sayılmıyor :D

Sen değil miydin içerisinde seçimlerin bile bulunmadığı rezil bir ana hikayeyi oynamak zorunda bırakan Skyrim ile The Witcher 3 gibi harika bir RPG oyununu kıyaslayıp, üstüne utanmadan Skyrim daha iyi RPG abi diyen. Evet, sendin; şimdi nasıl oluyor da Cyberpunk 2077'yi RPG saymıyorsun?

Bug konusu da ona keza, Skyrim'de Cyberpunk 2077'den bile fazla bug var. Hatta birçoğu oyunu kıran buglar ama hiç kimse lafını etmiyor. Üstelik oyunun çıkışının üzerinden kaç yıl geçti bugları düzeltmek adına güncelleme bile almadı, hala ilk çıkışındaki buglar gıcır gıcır duruyor. Oyuncular patch geliştirip düzeltmeye çalışıyorlar. Skyrim'e dünyanın en iyi oyunu diyen kitle Cyberpunk 2077'ye çöp diyor ben bunu anlayamıyorum doğrusu, üstelik Skyrim'in ana hikayesi de rezalet. Cyberpunk 2077 tam anlamıyla ünik, enfes bir hikaye sunuyor oyuncuya.
 
Ne kadar sürede yapıldığı kimsenin umrunda değil. Az daha zaman verilse mükemmel oyun olurdu diye söylenip duruyorsunuz, o zaman bekletip hataları giderdikten sonra çıkarsalarmış. Bana mı sordular bitmemiş oyunu çıkarırken? Oyun çoğunluğa göre vadedileni verdi mi? veremedi. (AC Valhalla ile falan karşılaştırıyorsunuz birde. Valhalla ile CBP 2077'nin beklenti seviyesi aynı mıydı ki?)
 
Kendinde konu açarken belirtmişsin. Biraz daha geliştirilse oturacak diye. Yıllardır beklenen oyunun çok az bir pozitif kısmı bulunup onlarında tam oturtulmaması, negatif yönlerinin daha fazla olması nedeni ile beğenilmedi. Çok kötü geldi banada.
 
Tamamen beklentiyle alakalı. Benim aşırı beklentim olmadığı için zevkle oynuyorum. Sadece konuşmalar fazla uzun gibi. WD'dan sonra çok iyi geldi CP.
 
(AC Valhalla ile falan karşılaştırıyorsunuz bir de. Valhalla ile CBP 2077'nin beklenti seviyesi aynı mıydı ki?)
Oyun bazında karşılaştırma değil o. Okuduğunuzdan anlam çıkartamıyorsunuz bazen. Yılların tecrübesi Ubisoft'un bile hala hatadan geçilmeyen buglarla dolu oyunları çıkıp duruyor. En son örneği ise Valhalla (eğlenerek oynuyorum). Tonlarca bug ve hata var. Bu buglar ana hikaye görevlerini etkileyecek düzeyde. İlk kez başka bir tarza yönelerek, daha dördüncü oyununu yapmış olan CDPR ise yerden yere vuruluyor. Olay bu.

Ubisoft'un da her yıl oyun çıkarma gibi bir zorunluluğu yok, onlar da madem düzgün yapıp çıkarsın sizin düşüncenize göre. Valhalla'yı Cyberpunk'tan daha çok beklemiş insanlar da vardır. Yani bunun beklenti ile alakası yok.

Bütün oyunların tam şekilde sorunsuz çıkması gerekir. Burada oyun karşılaştırması yapmaya gerek yok. Firmaları savunmaya da gerek yok. Ama adil olmaya çok gerek var. Bazen resmen çifte standart uygulanıyor. Haterlık yapmak çok gereksiz ve saçma. CDPR savunduğum yok. En az 1 yılı daha varmış Cyberpunk'ın çıkması için. Bu şekilde çıkartarak büyük hata yaptılar ama dediğim gibi şikayetiniz varsa, diğer firmalara da aynı muameleyi bir zahmet gösterin. Bıkmadan, usanmadan Cyberpunk konusu açılıyor. Diğer firmalar hakkında çıt çıkmıyor. Komik :)
 
Oyun kötülenmedi zaten kötüydü. GTA 5'i geçtim GTA3'ün yapay zekası bile daha gelişmiş.
İsmi cyberbug 2007 olsa kimsenin itirazı olmazdı.
Oyunu piyasadan çekiyorlar.
Satın alan var ise ücret iadesi ps sitesinden yapılıyor.
Son olarak adamların hakkını yemeyeyim, reklamı süper yaptılar, YouTuber'ler bile ha hu ho çıktı çıkıyor bekleyin geliyoruz alıyoruz ooo süper laflarından sonra şimdilerde sakın almayın çöp demeye başladı. Reklamı gerçekten süper yaptılar.
 
Oyunun ilk fragmanı 2012'de yayınlandı yani 2-3 yıldır yapılmıyor 8 yıl deme sebepleri bu yüzden bu oyun Witcher 3'den önce yapılmaya başlandı.
"Oyun, CD Projekt Red'in The Witcher 3: Wild Hunt - Blood and Wine (2016) filmini bitirdikten sonra yaklaşık 50 personeliyle ön prodüksiyona girdi . [47] [48] Ekip zamanla genişledi ve The Witcher 3: Wild Hunt (2015) ekibinin büyüklüğünü geçti . [49] [d] The Wild Hunt'ın yayınlanmasının ardından ekip , Cyberpunk 2077 için REDengine 3'ü yükseltmeye başladı . [53] CD Projekt Red verildi sübvansiyonlar arasında ABD $ 7.000.000 2017'de Polonya hükümeti tarafından, Şehir Yaratma ve Sinematik Hissiyat gibi belirli temalarda çalışmak üzere ekip üyelerini işe almak için kullanıldı. [2] Mart 2018'de, üretime yardımcı olmak için Wrocław'da yeni bir stüdyo açıldı. [54] CD Projekt Red çeşitli şirketlerle iş ortaklığı: Dijital Scapes, ek araçlara zanaat [55] Nvidia için gerçek zamanlı ışın izleme , [56] QLOC için kalite güvencesi , [57] ve Celi Araştırma için prosedür oluşturmak dudak senkronizasyonu herkes için on yerelleştirme. [58]CD Projekt Red, 2018 yılında projenin başlangıcından itibaren optimizasyona odaklandıklarını belirtti. [59] Başlangıçta çok oyunculu özellikleri içerecek şekilde , [60] [61] bu özelliğin daha sonra sürüm sonrası bir ekleme olmasına karar verildi. [62] [63]"
 
Konu basit. Çıksın çıksın diye oyuncular bastırdı, çıkınca da bu buglar ne diye yine bastırdı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı