145.000 TL'ye Araç Tavsiyesi

bros172034

Hectopat
Katılım
7 Şubat 2020
Mesajlar
115
Benim ilk arabam olacak ama aldım mı en az 2-3 sene kullanmak istiyorum. O yüzden hafif performanslı bir araba olsun istiyorum. Alacağım araba otomatik veya yarı otomatik olmalı. Bu yüzden 2015 Renault Clio 1.2 Turbo Icon Edc şanzımanlı modelini düşünüyorum. Sizce bu seçim doğru mu, yoksa farklı bir modele mi yönelmem lazım?
 
EDC şanzıman şehir içinde doğru bir tercih olmuyor. Özellikle sıkışık trafik ve acemiliğiniz düşünülürse kısa sürede şanzıman arızası alıp 6-13 bin TL arası bir masrafa girebilirsiniz.
Arıza çıkartmaması açısından uzak doğu arabalarına yönelirseniz çok daha güvenle kullanabliirsiniz. 145 Bin liraya Alman olarak da Opel Corsa otomatik şanzımanlara yönelebilirsiniz. Keza Focus da çok kemikli bir arabadır.
Ben de ilk aracımı uzun yıllar binme beklentisiyle aldım ancak benzin fiyatları belimi bükünce 6. ayda satıp EDC şanzıman bir Megane aldım. Şanzıman 6. ayda arıza verdi ve beyin değişti. Daha pek çok masraf da cabası.
Ayırdığınız bütçe az değil, daha sağlam arabalara yönelmekte fayda var.
 
Benim ilk arabam olacak ama aldım mı en az 2-3 sene kullanmak istiyorum. O yüzden hafif performanslı bir araba olsun istiyorum. Alacağım araba otomatik veya yarı otomatik olmalı. Bu yüzden 2015 Renault Clio 1.2 Turbo ıcon edc şanzımanlı modelini düşünüyorum. Sizce bu seçim doğru mu, yoksa farklı bir modele mi yönelmem lazım?

Skoda fabia 1.0, Volkswagen polo 1.0 1.4 vb. bakabilirsiniz.
 
Cok derinlemesine bilgim yok ama 1.2 cok performanslı gibi değil sanki. Hem Renault çok önermem. Temiz VW, Honda, Toyota tavsiye ederim. Bu arada Alfa Romeo Giulietta, çok piyasası olmayan ama performans açısından memnun edebilecek bir araba ben çok beğeniyorum kendilerini.
 

Geri
Yukarı