14 yaşında protein tozu ve kreatin kullanılmalı mı?

Günde 3-5 gram kreatin sağlıklı bireyler için güvenlidir.
Proteinin fazlası yağ olarak depolanıyor, en kötü ihtimalle yağlanır, ve zaten kilo başına ort 2 gr protein alması gerekiyor, yani 30 40 gr protein ihtiyacını karşılıyor, eğer creatin zararlı bir şey olsaydı piyasada zaten yerden yere vurulurdu, tek bir insanın sözüne bakmayın lütfen, bunun üstüne yapılmış araştırmalar var.

Söyle söyleyeyim kral. Böbreğinde sorun olan birine creatin önerir misin ya da önerirler mi?
Böbreginde sorun olan derken çok büyük bir sorun değil [örnek arkadaşim vardı unuttum sorununu 1.5 yıl geçti aradan] önermezler. Su içilmesi gerektiğini de bu yüzden diyorsun ama aynı zamanda vücudun dengesini de bozmuş oluyorsun. Zaten vücutta ortalama 0.8 gram kreatin oluyor ekstra kendin 5-6 gr alırsan o vücudunda kreatin oluşturan hormonu da bozmuş oluyorsun. Ekstra olarak belirteyim 1 yıl önce ben de yapıyordum fitness YKS'den dolayı bıraktim. Creatin falan da kullanmıştım 10 gün kadar. Çok da gerekli olduğunu düsünmediğimden bıraktım. Odamda kenarda duruyor hâlâ.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böbreği yorduğu bilgisi nereden geliyor? Böbreği çalıştıran her şey yoruyor o zaman. Su da içmeyelim aman yorulur falan şimdi 😀

Söyle söyleyeyim kral. Böbreğinde sorun olan birine creatin önerir misin ya da önerirler mi?
Böbreginde sorun olan derken çok büyük bir sorun değil [örnek arkadaşim vardı unuttum sorununu 1.5 yıl geçti aradan] önermezler. Su içilmesi gerektiğini de bu yüzden diyorsun ama aynı zamanda vücudun dengesini de bozmuş oluyorsun. Zaten vücutta ortalama 0.8 gram kreatin oluyor ekstra kendin 5-6 gr alırsan o vücudunda kreatin oluşturan hormonu da bozmuş oluyorsun. Ekstra olarak belirteyim 1 yıl önce ben de yapıyordum fitness YKS'den dolayı bıraktim. Creatin falan da kullanmıştım 10 gün kadar. Çok da gerekli olduğunu düsünmediğimden bıraktım. Odamda kenarda duruyor hâlâ.
Ama arkadaşın böbrekler sağlam(dır inşAllah) öyle bir değişkenimiz var.

Vücutta ortalama 0.8 gram kreatin oluyor ekstra kendin 5-6 gr alırsan o vücudunda kreatin oluşturan hormonuda bozmuş oluyorsun.

Vücutta üretilen kreatin hormonlar tarafından değil çoğunlukla böbrek de arginin, glisin ve metiyonin amino asitlerinden sentezlenerek üretilir ve karaciğerde tamamlanır. Basit bir Google aramasıyla kreatin üretiminin hormonlarla bir alakası olmadığını öğrenebilirsin. 1998-2019 arası kreatinle ilgili yapılmış araştırmaların incelemesini atmışım cevap yok emoji var. Şu forumda yanlış bilgi yaymak bu kadar kolay olmamalı 😶

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı