15 yaşında kilo vermek

Bana göre spor salonu şart. Ben evde diyet yaptığımda haftada 1 abur cuburla ödüllendirirdim kendimi her pazar. Dayanamayıp erkene çekiyordum, pazar günü de yediğim oluyordu.
 
  • Günde 3 saat koş
  • Şekerli gıdalardan olabildiğince uzak dur
  • Doymadan yemek yemeyi bırak
  • Acıktıkça su iç
Adamı öldürmeye mi çalışıyosun 3 saat koşuyla? Hafif tempo bile yeni başlayan biri için imkansız 3 saat. Senin tek yapman gereken abur-cubur, unlu gıda ve maden suyu, çay ve kahve hariç tüm içeceklerden uzak durman. Zaten dediklerimi beslenme düzeninden çıkarınca istesen de fazla kaloriye ulaşamıyosun. Makarna,pilav, bulguru da abartmaman lazım sırf bakliyat diye suyunu çıkarma. Eğer sağlıklı kilo vereyim diyorsan koşu da ekle PZT-ÇRŞ-CMA olmak kaydıyla. Protein, sağlıklı yağ, düzgün karbonhidrat tüket. Su en az 2.5L. Uykuna dikkat et. Bunlardan daha da sağlıklısı bir diyetisyene görüşmek.
 
Merhaba. Bu pandemi falan derken bayağı bir kilo aldım. Boyum 182cm kilom 106-7 nasıl kilo verebilirim? Çok büyük bir diyet yapmadan evimizin önünde park var, orada koşarak kilo verebilir miyim? Neleri yememem gerek? Spor salonuna gitmek şart mı?

Bende 184 16 yaş 105 kiloydum 5 haftada 12 kilo gitti bugün ölçüm günümdü. Nasıl verdim diye sorarsanda günlük minimum 10 bin adım artı diyet listesi. Listede şekerli gıda yoktu beyaz ekmek yok yani diyet yoluyla verebilirsin.
 
Akşam 7'den sonra hiçbir şey yeme. Bütçe varsa "eliptik bisiklet" al ve değişimi gör.
 
Yarın bir kan tahliliği vereceğim demir eksikliğim olduğu için ondan sonra özel bir diyetisyene gideceğim onun verdi diyet programına göre hareket edeceğim spor olarak evin önündeki park tahmini 1km orada 2-3-4-5 tur olarak orta tempo koşacağım eylül'e kadar 80-90 arasına düşebilirim inşallah.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı